Dědictví - zodpovědnost?

Anonymní
20.6.23 19:39

Dědictví - zodpovědnost?

Zdravím všechny!
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu. Nevěděla jsem nic, navic je to pravděpodobně cernota.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
20.6.23 19:45

Mě ten příspěvek nedává žádný smysl. Jsem jediný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
20.6.23 19:48

@Cenarius
Je nás víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
20.6.23 19:48

@Cenarius jsem na tom stejně. A to jsem to četla třikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
20.6.23 19:50
@Anonymní píše:
Zdravím všechny!
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu. Nevěděla jsem nic, navic je to pravděpodobně cernota.

Ještě cituji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.6.23 19:51
@Anonymní píše:
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu.

Píšeš zmateně a nesrozumitelně jako Tatar.

Pokud jde o dědictví, pak nabyvatel vstupuje do práv a povinností zůstavitele. Ale zároveň píšeš, že uvažuješ o spoluvlastnictví - takže se o děditctví nejedná???
Určitě neneseš odpovědnost za nějakou opravu! Za opravu nese odpovědnost ten, kdo se smluvně zavázal opravu provést.

Na co se tedy ptáš, u sta hromů?

• Citovat
  • Upravit
7228
20.6.23 20:27
@Tala20 píše:
Píšeš zmateně a nesrozumitelně jako Tatar.

Pokud jde o dědictví, pak nabyvatel vstupuje do práv a povinností zůstavitele. Ale zároveň píšeš, že uvažuješ o spoluvlastnictví - takže se o děditctví nejedná???
Určitě neneseš odpovědnost za nějakou opravu! Za opravu nese odpovědnost ten, kdo se smluvně zavázal opravu provést.

Na co se tedy ptáš, u sta hromů?

Dovolím si to přeložit :lol: o spoluvlastnictví se jedná, jelikož bude dědit jednu nemovitost více lidí…zesnulý nejspíš podepsal smlouvu o dílo… na rekonstrukci domu…tzn. rekonstrukci budou muset hradit dědicové…nicméně nevím jak je napsána smlouva, třeba by to šlo ještě zrušit, když rekonstrukce nebo oprava nezačala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.6.23 20:31

Přemýšlí, jestli přijme děditví? Pak by ta „hrozící“ rekonstrukce mohla znamenat problém, protože dědit může i málo majetný člověk, který třeba nemá potřebných 50kKč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
20.6.23 20:38
@Cenarius píše:
Mě ten příspěvek nedává žádný smysl. Jsem jediný?

Rozhodopádně nejsi sám, říkala jsem si, že je velký teplo. Ale ono to teplem nebylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.23 21:16

Tak dobrá, omlouvám se, píšu ve spěchu. :)
Dědictví probehne, rekonstrukce proběhla. Po zůstavitelove smrti.
Vím, ze se do vypořádání dědictví na baráku nemá nic dělat. Ale snaživí další dědicové to prostě nějak zflikovali bez mého vědomí a bez moji vůle. A teď mi rikaji, že pokud se stanu spoluvlastníkem, ponesu náklady i zodpovědnost za případnou „černou stavbu“. Srozumitelně? Dík.

• Citovat
  • Upravit
5683
20.6.23 22:25
@Anonymní píše:
Vím, ze se do vypořádání dědictví na baráku nemá nic dělat. Ale snaživí další dědicové to prostě nějak zflikovali bez mého vědomí a bez moji vůle. A teď mi rikaji, že pokud se stanu spoluvlastníkem, ponesu náklady i zodpovědnost za případnou „černou stavbu“. Srozumitelně? Dík.

A ty nemas svuj vl. rozum? To co popisujes, je jak dobrovolne strcit svou vl. hlavu pod gilotinu.

Bic a pryc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
21.6.23 05:34
@Anonymní píše:
Vím, ze se do vypořádání dědictví na baráku nemá nic dělat. Ale snaživí další dědicové to prostě nějak zflikovali bez mého vědomí a bez moji vůle. A teď mi rikaji, že pokud se stanu spoluvlastníkem, ponesu náklady i zodpovědnost za případnou „černou stavbu“. Srozumitelně? Dík.

Nech se od nich vyplatit a máš po problému.

Jinak jde určitě jasně prokázat, kdo tu rekonstrukci zařizoval a dělal. A jen tím, že se staneš podílníkem, tak za to neseš odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová