Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím všechny!
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu. Nevěděla jsem nic, navic je to pravděpodobně cernota.
Ještě cituji…
@Anonymní píše:
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu.
Píšeš zmateně a nesrozumitelně jako Tatar.
Pokud jde o dědictví, pak nabyvatel vstupuje do práv a povinností zůstavitele. Ale zároveň píšeš, že uvažuješ o spoluvlastnictví - takže se o děditctví nejedná???
Určitě neneseš odpovědnost za nějakou opravu! Za opravu nese odpovědnost ten, kdo se smluvně zavázal opravu provést.
Na co se tedy ptáš, u sta hromů?
@Tala20 píše:
Píšeš zmateně a nesrozumitelně jako Tatar.Pokud jde o dědictví, pak nabyvatel vstupuje do práv a povinností zůstavitele. Ale zároveň píšeš, že uvažuješ o spoluvlastnictví - takže se o děditctví nejedná???
Na co se tedy ptáš, u sta hromů?
Určitě neneseš odpovědnost za nějakou opravu! Za opravu nese odpovědnost ten, kdo se smluvně zavázal opravu provést.
Dovolím si to přeložit
o spoluvlastnictví se jedná, jelikož bude dědit jednu nemovitost více lidí…zesnulý nejspíš podepsal smlouvu o dílo… na rekonstrukci domu…tzn. rekonstrukci budou muset hradit dědicové…nicméně nevím jak je napsána smlouva, třeba by to šlo ještě zrušit, když rekonstrukce nebo oprava nezačala…
Přemýšlí, jestli přijme děditví? Pak by ta „hrozící“ rekonstrukce mohla znamenat problém, protože dědit může i málo majetný člověk, který třeba nemá potřebných 50kKč.
@Cenarius píše:
Mě ten příspěvek nedává žádný smysl. Jsem jediný?
Rozhodopádně nejsi sám, říkala jsem si, že je velký teplo. Ale ono to teplem nebylo ![]()
Tak dobrá, omlouvám se, píšu ve spěchu. ![]()
Dědictví probehne, rekonstrukce proběhla. Po zůstavitelove smrti.
Vím, ze se do vypořádání dědictví na baráku nemá nic dělat. Ale snaživí další dědicové to prostě nějak zflikovali bez mého vědomí a bez moji vůle. A teď mi rikaji, že pokud se stanu spoluvlastníkem, ponesu náklady i zodpovědnost za případnou „černou stavbu“. Srozumitelně? Dík.
@Anonymní píše:
Tak dobrá, omlouvám se, píšu ve spěchu.
Vím, ze se do vypořádání dědictví na baráku nemá nic dělat. Ale snaživí další dědicové to prostě nějak zflikovali bez mého vědomí a bez moji vůle. A teď mi rikaji, že pokud se stanu spoluvlastníkem, ponesu náklady i zodpovědnost za případnou „černou stavbu“. Srozumitelně? Dík.
A ty nemas svuj vl. rozum? To co popisujes, je jak dobrovolne strcit svou vl. hlavu pod gilotinu.
Bic a pryc!
@Anonymní píše:
Tak dobrá, omlouvám se, píšu ve spěchu.
Nech se od nich vyplatit a máš po problému.
Jinak jde určitě jasně prokázat, kdo tu rekonstrukci zařizoval a dělal. A jen tím, že se staneš podílníkem, tak za to neseš odpovědnost.
Zdravím všechny!
Uvažuji o spoluvlastnictví nemovitosti. Bylo mi řečeno, že v tom případě nesu zodpovědnost i za větší opravu, která se udála až po smrti zůstavitele, ale pry ještě podepsal smlouvu. Nevěděla jsem nic, navic je to pravděpodobně cernota.