Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Kamaradka mela letet pristi tyden na kratkou dovcu pred svatbou, ale zlomila si ruku. Nabidla nam, ze to prenecha za polovic je to nejakych 18 tis + doplatek za 9letou cacorku. Chci se zeptat jestli jste nekdo byl na takto kratkym pobytem, zda to ma vubec smysl, kdyz de facto to je na tri a pul dne. Musim rict, ze by mi dovca i manzelovi bodla, ale my kdyz letime tak na min 12 dnu.
tak budu rada jestli nekdo byl jestli se vubec stacil rozkoukat a tak. Jde ciste o valecku
My jsme s manželem byli na čtyři noci v Chorvatsku a bylo to moc fajn.
Bylo by pro mě rozhodující, kam to je, resp. kdy je odlet/přílet a jak dlouhý je transfer z letiště. Kdyby toto bylo ok, tak proč ne. My takhle jezdíme autem k Baltu třeba na jaře nebo na podzim mimo sezónu na prodloužený víkend, 3 dny se procházíme po pobřeží a užíváme si ryby v restauraci a mořský vzduch a jedeme domů, většinou se vlezeme do 10tis. pro 4 lidi. Cesta je většinou okolo 5h, po německých dálnicích to frčí, takže nám to stojí za to.
My byli loni na 4 noci na Rhodosu, odlet z letiště kousek od domu a bylo to super. Je pravda, že my se u moře za chvíli nudíme, ale chtěli jsme k moři kvůli synovi, tak myslím, že všichni byli spokojení.
My byli na 4 dny v Recku a byla to pecka, pamatky, vynikajici jidlo i valecka na plazi. Jela bych kdykoliv znovu
radeji casteji a na chvili, nez 1× rocne na 12 dni. Letos jsem byla u more 2× a jeste se 2× chystam ![]()
@Taky jedna píše:
My byli na 4 dny v Recku a byla to pecka, pamatky, vynikajici jidlo i valecka na plazi. Jela bych kdykoliv znovuradeji casteji a na chvili, nez 1× rocne na 12 dni. Letos jsem byla u more 2× a jeste se 2× chystam
My letos 14 dní v kuse + asi ty 3-4 dny na podzim. Těch 14 dní je pro nás záruka toho, že vypneme z práce, necháme doma pracovní noťas i telefon a opravdu si hlava odpočine. Z tohoto pohledu týdenní nebo kratší dovolená pro nás není odpočinek z práce a nemá to takový očišťující účinek.
Mě to přijde v pohodě. Ale záleží hodně na tom, jestli si můžete dovolit ještě nějakou další dovču. Protože pokud volíte mezi nějakým Last minutem třeba na týden, nebo touto krátkou dovčou, tak bych asi šla spíš do delší dovolené. Pokud je ale toto bonusem k létu jděte do toho.
@Karinkas nene urcite jeste poletime na delsi dobu ale letame podzim/zima na delsi cas. V lete jsme nebyli nikde snad 16 let ![]()
@zrcadlo píše:
My letos 14 dní v kuse + asi ty 3-4 dny na podzim. Těch 14 dní je pro nás záruka toho, že vypneme z práce, necháme doma pracovní noťas i telefon a opravdu si hlava odpočine. Z tohoto pohledu týdenní nebo kratší dovolená pro nás není odpočinek z práce a nemá to takový očišťující účinek.
Pro me je nejvetsi relax odletet bez manzela a bez deti
to je teprv ocista ![]()
Jela bych hned se jen tak placnout k mori obzvlast kdyz vim, ze delsi dovca mě jeste ceka. Ale jak uz tu bylo napsáno - zalezi jak daleko od letiste a jak dlouho trva let a transfer. Na prodloužené vikendy v evropských metropolích se také lita na prodloužený vikend…
Takhle krátká dovča je super, člověk se vykoupe v moři, někam podívá a jede domu, ale za 18 tisíc a ještě doplatit za dítě?
není to moc? párkrát jsem takhle na otočku byla, ale vždycky to bylo na last minute doslova za pár kaček.
záleží, co je v ceně, no
@Karamba2020 píše:
Takhle krátká dovča je super, člověk se vykoupe v moři, někam podívá a jede domu, ale za 18 tisíc a ještě doplatit za dítě?
není to moc? párkrát jsem takhle na otočku byla, ale vždycky to bylo na last minute doslova za pár kaček.
záleží, co je v ceně, no
Taky mi ta cena prijde naprosto mimo plus doplatit za dite, ale nechtela jsem do toho šťourat.. ![]()
@Karamba2020 letenky, transfery, nova petihvezda, ultra AI. To cena mi neprijde prestrelena. Jen se bojim ze sotva vybalime tak budem balit no ![]()
Byla jsem se s bráchou na 4 noci ohřát ve španělské Andalusii na začátku března. Byla to pecka i na ty 4 dny. Peníze podobné.