Definice rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4068
28.10.23 21:25
@SuperPrcina píše:
Rodinu tvoří pár - muž a žena žijící v jedné domácnosti, kde společně vychovávají své děti.Z tohoto pohledu rodinou určitě jste. Muž, ikdyby byl ze staré školy, tak ví, že v minulosti se rodina zcela běžně starala o děti, které přišli o rodiče, nebo byly rodiny různě slepené, jen aby dokázaly plnit funkci, kvůli kterým primárně rodiny vznikaly - kvůli výchově a zaopatření děti.

A muž a muž jako rodina být nemůžou jo? Nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 21:26
@Lama Lama píše:
Problém je, že ty jeho děti o rodiče nepřišly. A nejspíš je převážně vychovává někdo jiný, než jeho nová partnerka.

Prvního syna má ve výhradní péči druhého má na víkendy a v týdnu jeden den.

• Citovat
  • Upravit
SuperPrcina
28.10.23 21:30
@Villanelle píše:

Muž a muž být může, taky muž a ovce, muž a semafor, žena a pes, pes a ovce nebo dvě ovce. Dneska těch možností je přehršel a bude to už jen lepší a lepší :-D

• Citovat
  • Upravit
2608
28.10.23 21:31
@Villanelle píše:

Podle oficialni definice rodiny muzou.
Rodina je skupina osob navzájem spjatých pokrevními svazky, manželstvím, v poslední době i dalším podobným právním vztahem, ale i adopcí, a její dospělí členové jsou odpovědní za výchovu dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
28.10.23 21:31

Měla bych obavu, že bude chtít ostrčit dceru na vedlejší kolej, když neni jeho a nepřipadá si tak jako rodina. A dvě děti a každé s jinou je také varující. Zajímala bych se o důvod rozchodu, ne jen od něj( ideálně i od těch žen, ale stačil by někdo nestranný, kdo zná jeho i ty ženy). A pokud po 2 měsících bydlení to vypadá tak, že nebude společné dítě= nebudete rodina, dala bych si pozor, aby tě po dvou měsících nezkoušel dotlačit do společného dítěte. Ale jelikož vztahy s dětmi se rozpadají z vážných důvodů většinou, tak by toto vše pro mě byla velká červená. Nastěhovala ses ty k němu nebo on k vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 21:34
@Fiveone píše:
Měla bych obavu, že bude chtít ostrčit dceru na vedlejší kolej, když neni jeho a nepřipadá si tak jako rodina. A dvě děti a každé s jinou je také varující. Zajímala bych se o důvod rozchodu, ne jen od něj( ideálně i od těch žen, ale stačil by někdo nestranný, kdo zná jeho i ty ženy). A pokud po 2 měsících bydlení to vypadá tak, že nebude společné dítě= nebudete rodina, dala bych si pozor, aby tě po dvou měsících nezkoušel dotlačit do společného dítěte. Ale jelikož vztahy s dětmi se rozpadají z vážných důvodů většinou, tak by toto vše pro mě byla velká červená. Nastěhovala ses ty k němu nebo on k vám?

Dítě spolu už mít určitě nebudeme. Nastehovala jsem se já. S obouma partnerka se znám a stykame se. Dceru má moc rád rozhodně ji neodstrkuje.

• Citovat
  • Upravit
81538
28.10.23 21:36
@Anonymní píše:
Prvního syna má ve výhradní péči druhého má na víkendy a v týdnu jeden den.

Hele, logicky, ty děti vnímají tu rodinu jinde, než bys chtěla ty. Já chápu, že emočně bys to tak chtěla, pokud tvé dítě otce nemá. Faktem je, že čistě fakticky - jedno dítě má „rodinu“ spíše u matky. Logicky ale ten chlap chce být součástí rodiny i tohoto dítěte. :nevim: Je jasné, že jeho pohled na rodinu bude krapet jiný, než ten tradiční. Zejména pokud má těch maminek víc.

Když to vezmu podle svého, tak já prostě beru partnera jako partnera. My dva. Moje děti mají svého tátu. Jeho děti svojí mámu. Jsme rodina v širším pojetí, jeho děti by mě asi do té širší rodiny zařadily, stejně tak mé děti mého partnera.

To, že to ty chceš jinak, tradičně, máma, táta, děti, je naprosto v pořádku, normální. Jen jsi si k tomu prostě vybrala nevhodného partnera.

Příspěvek upraven 28.10.23 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 21:37

Já bych to zas tak černě neviděla. Píšeš, že spolu žijete 2 měsíce. To je docela brzo na to chtít, aby tebe a tvou dceru bral jako rodinu :nevim: jakože chápu, že se tě to dotklo… Ale já bych nedělala předčasné závěry. Na druhou stranu, jak už tu padlo… Byla bych opatrná, aby si s tebou neudělal třetí dítě. Trošku to tím smrdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 21:38
@Lama Lama píše:
Hele, logicky, ty děti vnímají tu rodinu jinde, než bys chtěla ty. Já chápu, že emočně bys to tak chtěla, pokud tvé dítě otce nemá. Faktem je, že čistě fakticky - jedno dítě má „rodinu“ spíše u matky. Logicky ale ten chlap chce být součástí rodiny i tohoto dítěte. :nevim: Je jasné, že jeho pohled na rodinu bude krapet jiný, než ten tradiční. Zejména pokud má těch maminek víc.

Když to vezmu podle svého, tak já prostě beru partnera jako partnera. My dva. Moje děti mají svého tátu. Jeho děti svojí mámu. Jsme rodina v širším pojetí, jeho děti by mě asi do té širší rodiny zařadily, stejně tak mé děti mého partnera.

To, že to ty chceš jinak, tradičně, máma, táta, děti, je naprosto v pořádku, normální. Jen jsi si k tomu prostě vybrala nevhodného partnera.

Příspěvek upraven 28.10.23 v 21:37

Já nejsem bezdetna…

• Citovat
  • Upravit
81538
28.10.23 21:39
@Anonymní píše:
Já nejsem bezdetna…

JJ, už jsem to opravila. Každopádně, tvé dítě otce nemá. Hledáš mu otce náhradnho, chceš a můžeš mít klasickou rodinu. On to tak nemá. Jeho děti maminku mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.10.23 21:42

A kdyby si te vzal? To uz by jste prece byli rodina.. Jak se diva na tuhle moznost? Samozrejmne do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 21:44
@Jemako píše:
A kdyby si te vzal? To uz by jste prece byli rodina.. Jak se diva na tuhle moznost? Samozrejmne do budoucna
Ženit se nechce a já ani nemůžu
  • Citovat
  • Upravit
81538
28.10.23 21:45
@Jemako píše:

O to přeci nejde ne? Jde spíš o to, jak se dívá na vztah k dětem - jeho dětí k ní a její dcery k němu. To nemá se svatbou moc společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80529
28.10.23 21:46
@annali píše:
Zní to, jako když si s každou partnerkou chce udělat dítě, aby byli rodina, ale když už jsou, jde si jinam udělat další. Nevím nevím, ve mně by moc důvěry nevyvolával. Přijde mi, že na tebe jenom zkouší nějakou manipulační techniku, abys s ním měla další dítě. Což s jeho minulostí možná nebude nejlepší nápad.

taky bych to tak viděla, že chce takhle zakladatelku donutit k dalšímu dítěti, a pak zase zmizí a půjde oplodňovat o dům dálk,
ten teda musí hodně vydělávat, když se mu chce platit tolik alimentů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.10.23 21:46
@Anonymní píše: Ženit se nechce a já ani nemůžu

Tak se mi zda ze on proste nechce aby jste byli rodina.. Je mi to lito..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí