Definice rodiny

Anonymní
28.10.23 20:06

Definice rodiny

Ahoj chtěla bych se zeptat na názor, mám dceru 9 let manžel nám tragicky zemřel. Ted mám 14 měsíců přítele ten má 2 syny každý má jinou maminku. Teď 2 měsíce spolu žijeme v jedné domácnosti, staráme se o děti, máme je vzájemně rádi myslím, že pohoda. Nedavno jsme se dostali na téma rodina a on mě řekl, že nikdy spolu nebudeme rodina když nemáme společně děti. Jaký máte názor? Přijde mě divné žít takto třeba celý život a nikdy nebýt v jeho očích rodina…Děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
28.10.23 20:11
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat na názor, mám dceru 9 let manžel nám tragicky zemřel. Ted mám 14 měsíců přítele ten má 2 syny každý má jinou maminku. Teď 2 měsíce spolu žijeme v jedné domácnosti, staráme se o děti, máme je vzájemně rádi myslím, že pohoda. Nedavno jsme se dostali na téma rodina a on mě řekl, že nikdy spolu nebudeme rodina když nemáme společně děti. Jaký máte názor? Přijde mě divné žít takto třeba celý život a nikdy nebýt v jeho očích rodina…Děkuji za názor

Asi by mi blikala varovná kontrolka na tvém místě.
On bude možná chvilková záplata pro osamělou duši. Ale nezdá se, že by to byl parťák pro zbytek života.
Buď opatrná :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 20:32

Je to zvlastni. Muj muz ma deti s jinou zenou, ja mam deti s jinym muzem. Jsme svoji 10 let a jsme slepovana rodina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.23 20:33
@Anonymní píše:
Je to zvlastni. Muj muz ma deti s jinou zenou, ja mam deti s jinym muzem. Jsme svoji 10 let a jsme slepovana rodina.

To mě právě přijde správně

• Citovat
  • Upravit
27101
28.10.23 20:37
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat na názor, mám dceru 9 let manžel nám tragicky zemřel. Ted mám 14 měsíců přítele ten má 2 syny každý má jinou maminku. Teď 2 měsíce spolu žijeme v jedné domácnosti, staráme se o děti, máme je vzájemně rádi myslím, že pohoda. Nedavno jsme se dostali na téma rodina a on mě řekl, že nikdy spolu nebudeme rodina když nemáme společně děti. Jaký máte názor? Přijde mě divné žít takto třeba celý život a nikdy nebýt v jeho očích rodina…Děkuji za názor

Pozor ☝️ abys nebyla v poradi treti matkou jeho dalsiho ditete ☝️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
28.10.23 20:38

Je to blbost. Pokud děti spolu vychováváte, staráte se o ně spolu a žijí s vámi ve společné domácnosti, tak jste samozřejmě rodina. Pokrevní pouzo není žádná podmínka, to by třeba adoptivní děti nikdy netvořily rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
28.10.23 20:47

Já si myslím, že je to hodně o nastavení těch dvou. Působí to na mě, že s tebou zase tak moc nepočítá. Moc bych se k němu nevázala být na tvém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SuperPrcina
28.10.23 20:47

Rodinu tvoří pár - muž a žena žijící v jedné domácnosti, kde společně vychovávají své děti.

Z tohoto pohledu rodinou určitě jste. Muž, ikdyby byl ze staré školy, tak ví, že v minulosti se rodina zcela běžně starala o děti, které přišli o rodiče, nebo byly rodiny různě slepené, jen aby dokázaly plnit funkci, kvůli kterým primárně rodiny vznikaly - kvůli výchově a zaopatření děti.

• Citovat
  • Upravit
2470
28.10.23 20:49

Zní to, jako když si s každou partnerkou chce udělat dítě, aby byli rodina, ale když už jsou, jde si jinam udělat další. Nevím nevím, ve mně by moc důvěry nevyvolával. Přijde mi, že na tebe jenom zkouší nějakou manipulační techniku, abys s ním měla další dítě. Což s jeho minulostí možná nebude nejlepší nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
28.10.23 20:53
@cecetka píše:
Pozor ☝️ abys nebyla v poradi treti matkou jeho dalsiho ditete ☝️

Mám stejný názor. Ještě bych pochopila kdyby měl děti s jednou ženou, s kterou mu to nevyšlo, ale se dvěma? S takovým bych si nezačala, měla bych strach, abych nedopadla stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
28.10.23 21:07

Já za rodinu považuji lidi, kteří jsou mi blízcí, na papírech nebo krvi nesejde. Víc je pro mě rodina třeba nejlepší kamarádka, než vlastní otec, kterého sem leta neviděla :nevim:
Tvůj partner je divny, krom těch řečí by pro mě byla vyrovná kontrolka, ze má dvě děti a každé s někým jiným. Měli sme známého, co si takhle roztrousil děti s 5 zenama 🙄 vždycky ho jedna přestala bavit, tak šel oplodnit jinou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.10.23 21:18

Definice rodiny: Rodina je skupina osob navzájem spjatých pokrevními svazky, manželstvím, v poslední době i dalším podobným právním vztahem, ale i adopcí, a její dospělí členové jsou odpovědní za výchovu dětí.

A nez mi budete odporovat tak tohle nejsou moje slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
28.10.23 21:20
@Anonymní píše:

Hele, já v tím víceméně souhlasím. Taky to tak uplně nevnímám. Prostě se mi původní rodina rozpadla. Ted mám vztah. Jeho děti mám ráda, vycházíme fajn, mé děti s ním mají fajn vztah. Ale já prostě rodinu vnímám v tom tradičním slova smyslu - máma táta děti a to prostě nejsme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
28.10.23 21:22
@SuperPrcina píše:
Rodinu tvoří pár - muž a žena žijící v jedné domácnosti, kde společně vychovávají své děti.Z tohoto pohledu rodinou určitě jste. Muž, ikdyby byl ze staré školy, tak ví, že v minulosti se rodina zcela běžně starala o děti, které přišli o rodiče, nebo byly rodiny různě slepené, jen aby dokázaly plnit funkci, kvůli kterým primárně rodiny vznikaly - kvůli výchově a zaopatření děti.

Problém je, že ty jeho děti o rodiče nepřišly. A nejspíš je převážně vychovává někdo jiný, než jeho nová partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
28.10.23 21:24

Tak od někoho, kdo už ty rodiny měl dvakrát neúspěšně, tohle působí docela směšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí