Dělá ještě někdo za minimální mzdu?

1793
6.3.24 16:34

Dělá ještě někdo za minimální mzdu?

Zdravím holky, přišla jsem o práci a hledám si novou. Všude nabízejí minimální mzdu, směny a ještě dojíždět dopravou. Na dnešní dobu bych byla spokojená s 25-30 tisíc. To člověku jako rodině nemůže stačit.. Dvě děti, hypotéka, škola, jídlo.. atd.. Je opravdu směšné kolik se platí lidem při takové drahotě. To moje babička má větší důchod než je plat. Ne že bych záviděla, ale takový nepoměr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10860
6.3.24 16:35
@pocker píše:
Zdravím holky, přišla jsem o práci a hledám si novou. Všude nabízejí minimální mzdu, směny a ještě dojíždět dopravou. Na dnešní dobu bych byla spokojená s 25-30 tisíc. To člověku jako rodině nemůže stačit.. Dvě děti, hypotéka, škola, jídlo.. atd.. Je opravdu směšné kolik se platí lidem při takové drahotě. To moje babička má větší důchod než je plat. Ne že bych záviděla, ale takový nepoměr..

No tak to se asi nehlasis na reditele banky.
Musis hledat jiny druh prace, nic jineho k tomu asi neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.24 16:36

Ahojky je to tak opravdu strašné ohodnocení za odvedenou práci, odkud jsi jestli jsem můžu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
6.3.24 16:37

Ale chapete, ze pokud bude minimalni mzda treba 30, tak vzrostou ceny a zase to bude to same, ze to bude malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.24 16:38

@Tarena vidím že máte vážně dobré rady vy budete asi svobodná že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
6.3.24 16:38
@Martin19941994 píše:
@Tarena vidím že máte vážně dobré rady vy budete asi svobodná že?

Studentka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35701
6.3.24 16:39

No a co hledáš za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
6.3.24 16:40
@Martin19941994 píše:
@Tarena vidím že máte vážně dobré rady vy budete asi svobodná že?

A copak chces poradit, nez hledat dal, kdyz je to malo penez? Pise, ze ma zkusenosti, to urcite nemusi delat nekde za minimalku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
6.3.24 16:41

Nevim tedy, co a kde hledas za praci, neznam nikoho, kdo by pracoval za minimalni mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
6.3.24 16:43
@pocker píše:

Uplne nechapu co tvym prispevkem “sledujes” resp. (ne) dotazem. Ale k dotazu v nadpisu. Ne, nedelam za minimalni mzdu. A ne opravdu vsude nenabizeji minimalni mzdu. Ale ted otazka co ti ma odpoved dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
6.3.24 16:44
@veria píše:
Nevim tedy, co a kde hledas za praci, neznam nikoho, kdo by pracoval za minimalni mzdu.

Ja taky ne, ale kdyz se rozhlidnu po vesnici u tchanovcu, tak par tipu na minimalku mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.3.24 17:13

Tak záleží co hledas za práci, minimálku nabízí většinu třeba na pozici prodavačky v nějakém malém soukromém obchudku, uklizeckam apod :nevim: jiné pozice za minimalku snad neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
6.3.24 17:14

Tak zaměstnavatel nemá povinnost platit víc než minimálku a pokud není motivován jinak (nejsou zájemci), tak proč by dával víc? To je jako by ses divila, že osvč platí nějaké dle sebe optimum na daních (reálně povinné minimum), i když by mohli platit víc, kdyby chtěli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.3.24 17:15

Minimálku úplně neznám, podle mě to bude hlavně lokalitou. V okolí lidi se základním vzděláním nebo vyučení dělají třeba šoféra MHD nebo dálkově s kamionem, v zemědělství, v supermarketu, hlídání dětí a úklid, a všechno platí celkem dobře. Teda, ten obchod samozřejmě nejhůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
6.3.24 17:24
@Tarena píše:
Ale chapete, ze pokud bude minimalni mzda treba 30, tak vzrostou ceny a zase to bude to same, ze to bude malo?

A kromě toho spousta nekvalifikovaných lidí skončí na dlažbě, protože je zaměstnavatelé nezaplatí :nevim: A bude se snažit co nejvíc provoz automatizovat, protože stroje blbě nekecají, nejsou nemocné a nevybírají si dovolenou. U řady profesí je pořád manuální lidská síla levnější než stroje, ale při tlaku na zvyšování minimální mzdy se to otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat