Dělá některá z vás servírku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zanedlouho nastupuji jako servírka à la carte pro nověnl otevíraný podnik. Celkem kuriozita v této době, ale o to větší šanci to vnímám. A můj chytrý dotaz směřuje k potenciálním místním servírkám & číšníkům, stačí to lehce odkoukat nebo je zapotřebí zapojit adaptační buňky trochu víc, když konkrétně tuhle práci jsem nikdy nedělala? Technika obsluhy (nošení talířů) jakžtakž natrénována je, maníčka skoro nazpaměť, tak co by mi mohlo chybět, než se poprvé objevím na place?
Anonym skrze finanční situaci, díky.
V luxusním podniku očekávám profesionální servis, ne nic
„jakžtakž okoukáno a natrénováno“. V podniku a lá „Ano šéfe“, tam to stačit bude, tam mají v puse i žvýkačku apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pet32 píše:
A proč se ptáš 2×?
Sorry, myslela jsem si, že se ta první neuložila ![]()
- Citovat
- Upravit
Co Te muze potkat no… Neprijemni zakaznici, zadne dohady na place - nas zakaznik, nas pán. To tak proste je. Muzou Te bolet nohy takze kvalitni obuv. Bolet ruce z talířů. Musis se usmivat i když nemas naladu. Doporucovat jidlo a piti, nejlepe sama vyzkousej… Ono fakt zalezi i co to je za podnik, koncept… Je dobry zkouknout par dilu ano, sefe…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potkat tě toho může hodně, záleží na podniku, tvých zkušenostech i tvoji povaze a zvládání stresu.. já třeba měla začátky na place těžký, vyzkoušela jsem tři podniky a musím říct, že všude něco jinýho a hlavně se to odráží na kolektivu, šéfovi. Jestli okolo sebe budeš mít nepříjemný kolegy, nebude to žádný med.. jinak to nejhorší co te podle mě může potkat jsou zákazníci, někdy se tě zeptají na takový věci co tvůj mozek nepobere a do toho jsou nepříjemný.. bohužel narazis i na lidi co si budou stěžovat na každou prkotinu a ty to prostě budeš muset řešit s klidem. Taky systém v kuchyni - mají tam taky velký stres takže jestli uděláš chybu můžeš se připravit na pěkné hnusný pohledy, při nejmenším
za mě servírka opravdu není práce pro každýho.. já např nezvládala nepříjemný zákazníky, nečekaný situace a že v tom stresu po sobě lidi na place a v kuchyni proste štěkaj a potká te to všude
na jednu stranu potkas i spoustu nových lidí a dokáže to člověka trochu zocelit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbarela136 No tak já pracovala v hotelu v centru Prahy a Češi, Slováci, ani jiní cizinci (převážně) na mě nijak zvlášť nepříjemní nebyli, snad kromě Rusů. Jednalo se ale o trochu jinou práci (bankety, snídaně, občas i plac). A na tvou nějakou konkrétní negativní zkušenost ze strany zákazníků se můžu zeptat? Pokud vím, mě se bude týkat pozice runner, takže veškerý odnos ke stolu, markování,… Zkrátka ve výchozím stavu dostanu od kuchyně nebo baru, s tím dojdu k hostům.
- Citovat
- Upravit
Tohle je podle mě profese, kde časem vyhoříš…já vydržela 3 roky a jsem vycucaná jako bych to dělala 10 let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@barbarela136 No tak já pracovala v hotelu v centru Prahy a Češi, Slováci, ani jiní cizinci (převážně) na mě nijak zvlášť nepříjemní nebyli, snad kromě Rusů. Jednalo se ale o trochu jinou práci (bankety, snídaně, občas i plac). A na tvou nějakou konkrétní negativní zkušenost ze strany zákazníků se můžu zeptat? Pokud vím, mě se bude týkat pozice runner, takže veškerý odnos ke stolu, markování,… Zkrátka ve výchozím stavu dostanu od kuchyně nebo baru, s tím dojdu k hostům.
Přesně tohle jsem dělala taky, vyucila jsem se servirkou a praxi jsem mela v hotelu, to byla nádhera, dělala jsem tam i o víkendech a prázdninách brigády, tahle práce mě fakt bavila.
Ale servirku v restauraci bych dělat nechtěla a nikdy jsem ji nedělala, děkuju bohu za praxi v hotelu.. Sice jsem se vůbec nic nenaučila
ale vím, že na práci servírky v restauraci nemám povahu, nevim co me to napadlo jít na tenhle obor ![]()
Ale v hotelu to bylo skvělý, bydlet blíž asi bych tam dělala do teď ![]()
- Citovat
- Upravit
Dřina…
Odřeš to hlavně na zdraví.
V sezoně většinu dne makáš, ze se nezastaviš. Pak zas prijde obdobi, ze nemas do ceho pichnout, ale musis aspon skladat ubrousky „aby se nereklo“.Najist se mas cas az vecer. Lidi nevdeční, šéfové nepříjemní a spolupracovnici vetsinou s tak nizkym IQ, ze s nimi neni řeč a ještě kradou… Nohy te ze začátku budou vazne strasne moc bolet, rozházené talíře ti budou palit ruce. Je to šílené… Navic nic moc placená. Pokud to neberes jako zivotni poslání, tak dlouho nevydrzis na jednom místě. Počítej s tím, že personal nema moc socialni citeni a vesmes je to podivin vedle podivina a rádi si vylívají zlist na nováčcích a davaji jim tu nejhorsi praci, ktera jim zustane, pokud si nedupnou…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně tohle jsem dělala taky, vyucila jsem se servirkou a praxi jsem mela v hotelu, to byla nádhera, dělala jsem tam i o víkendech a prázdninách brigády, tahle práce mě fakt bavila.
Ale servirku v restauraci bych dělat nechtěla a nikdy jsem ji nedělala, děkuju bohu za praxi v hotelu.. Sice jsem se vůbec nic nenaučilaale vím, že na práci servírky v restauraci nemám povahu, nevim co me to napadlo jít na tenhle obor
Ale v hotelu to bylo skvělý, bydlet blíž asi bych tam dělala do teď
A čím to bylo v hotelu skvělý narozdíl od restaurace?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A da se to vse obkoukat..
Pokud nejsi dřevo, naucis se to delat… Nsou sle mezi nami lidi, kteri ale maji fakt talent a jak rikam, je to jejich hoby… Ti jsou vyšší liga…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dřina…
Odřeš to hlavně na zdraví.
V sezoně většinu dne makáš, ze se nezastaviš. Pak zas prijde obdobi, ze nemas do ceho pichnout, ale musis aspon skladat ubrousky „aby se nereklo“.Najist se mas cas az vecer. Lidi nevdeční, šéfové nepříjemní a spolupracovnici vetsinou s tak nizkym IQ, ze s nimi neni řeč a ještě kradou… Nohy te ze začátku budou vazne strasne moc bolet, rozházené talíře ti budou palit ruce. Je to šílené… Navic nic moc placená. Pokud to neberes jako zivotni poslání, tak dlouho nevydrzis na jednom místě. Počítej s tím, že personal nema moc socialni citeni a vesmes je to podivin vedle podivina a rádi si vylívají zlist na nováčcích a davaji jim tu nejhorsi praci, ktera jim zustane, pokud si nedupnou…
Moc hezky a pravdivě popsané. Mám podobné zkušenosti a všude celkem smůlu na kolektiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Risanka píše:
A čím to bylo v hotelu skvělý narozdíl od restaurace?
Minimálně tam nebyla taková honička ![]()
Plus ubylo kasirovani, protože na jídlo tam chodili jen hotelový hosti a v celkem omezeným poctu, protože většina si na jídlo došla spíš někde mimo..
Ja byla hlavně na snídaních, který byly formou švédských stolů, takže doplňování jidla/pití a úklid stolů, jo, byla tam Vždycky tak hodinka kdy přišla většina hostů najednou a byl to masakr, ale proti restauraci, kde lidem nosis jídlo, děláš objednávky, kasirujes.. To byla pohodička..
Pak jsem dělala na baru, kde si lidi objednali maximálně sendvič a kafe, vrchol bylo late, nebo cappuccino ![]()
Ono v hotelu ve městě jako je Praha mimo ty snídaně takový frmol nebývá, aspoň u nás ne.. Lidi se tam nejezdí válet na pokoji, tak si většinou daj něco ve městě když tam jsou..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja dělala od rána do večera, takže veškerý úklid, příprava, obsluha, kasa, naražení piva, večer zrcadlo a znova úklid a tyhle věci.. jeste teda řeknu ze jsem delala v restauracích i v hospodě a moc rozdíl to není, i v normální pražské průměrné restauraci jsem narazila na tak nepříjemný lidi nebo kolikrát tak opilý problémový že me kolegové hezky hodily do vody a řekli ať si s ním poradím a vyhodím ho. Takže např tohle nečekaná situace, která byla mojí noční můrou dohadovat se tam s agresivním člověkem před plnou restauraci. Jinak přiklad toho jak umí být nepříjemný.. přineseš jim jídlo a oni si začnou stěžovat že to nechutnalo jako minule, nebo např že si objednali úplně něco jinýho přitom ty si to hned píšeš a víš že to tak rozhodně není
ani já sama jsem si nemyslela že takový lidi co ti chtějí vyloženě jen zkazit den fakt jsou.. dohadování o omáčce že čekali úplně něco jinýho. Narazila jsem i na mladý lidí co se dohadovali že mají napsaných víc piv než Ve skutečnosti měli, přitom ty přineseš a započteš do kasy, není prostor pro chybu, hlavně si po čase co to děláš spoustu věcí pamatuješ. Ve skoro všech restauracích co znám je to tak že když si přijde někdo pro jídlo pouze sebou tak ho nejdřív zaplatí a počká si na něj, ty mu ho pak jen predas a jedeš dál.. a bohužel se našli i tací co se hádali ze to zaplatí až to před nima bude stát a uvidí to, což já měla zakázany dělat. No vypisovala bych to vážně dlouho všechno ani mě teď víc věcí nenapadá, najdou se opravdu kousky lidí co ti ten den vyloženě zkazí ať děláš na place cokoliv, berou tě prostě jako obsluhu a kolikrát že jsou něco víc než ty.. mám spoustu negativ, mnohem míň pozitiv, ale rozhodně te od tyhle prace neodrazuju jsou to pro někoho super zkušenosti..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, než přejdu ke svému chytrému dotazu, tak zanedlouho budu dělat na pláče v nově otevíraném podniků v Praze, celkem možná kuriozita v této době, ale o to víc to vnímám jako šanci. Takže se ptám zdejších servírek & číšníků (potenciálních), stačí tu činnost lehce odkoukat nebo je potřeba zapojit adaptační buňky trochu víc (když jsem to nikdy nedělala)? Technika obsluhy natrénována, meníčka si snad zapamatuju
Co mě teda jako nováčka může na place potkat?
Anonym skrze finanční situaci, dík.