Učitelka na částečný úvazek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, čeká mě možná to samé, učení na poloviční úvazek a k tomu soukromá činnost.
Na poloviční úvazek jsem už učila, ale jen dva měsíce a soukromě jsem k tomu nedělala. Soc. a zdrav. pojištění jsem neřešila. Na porady jsem chodila, dozory apod. jsem měla poloviční oproti ostatním.
Při zkráceném úvazku nemůžeš mít suplování a hodiny navíc. Jinak mě nic dalšího nenapadá.
- Citovat
- Upravit
Ucila jsem na castecny uvazek nekolik let, mela jsem i dva castecne uvazky na dvou skolach. Pojisteni za me platil zamestnavatel. Porady a mimoskolni akce zalezely na dohode s reditelem. Treba jsem nemusela na provozni porady v dny, kdy jsem nemela uvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím suplovanim to není tak, že nemůžeš. Normálně chodí, ale není to placené jako prescas. Navíc je třeba se předem jasně domluvit, že chceš pracovat třeba tři dny. Znám učitelku, která to má roztahane do celého týdne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano suplovani se nepocita jako prescas, ale jako hodina do uvazku. Ale furt lepsi nez DOHLED NAD ZAKY- u nas oblibene, teda u vedeni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucim na castecny uz par let. Socialni a zdravotni za me plati skola, nic dalsiho platit nemusim. Me to vyhovuje naprosto ![]()
Samozrejme nevyhody jsou ty porady a dalsi akce, kde byt musis a taky suplovany hodiny, ktery na rozdil od ostatnich mas placene jen 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze své praxe. Máme kolegyni s částečným a jsme malá škola. Takže hodně často supluje a chodí na porady a celodenní projekty, i když má v ten den třeba jen 2 hodiny. Mně to třeba teď nabízeli s dítětem. Ale právě z těchto důvodů jsem to odmítla. Protože by to nebylo jen o tom oduč si svoje, ale naskákalo by to.
Vím, že každá škola to má jinak. Někde se to třeba dá dodržet. Radím pořádně to domluvit a vyjasnit přede, aby ses potom nedomlouvala s kolegy a vedením, že už něco máš.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
S tím suplovanim to není tak, že nemůžeš. Normálně chodí, ale není to placené jako prescas. Navíc je třeba se předem jasně domluvit, že chceš pracovat třeba tři dny. Znám učitelku, která to má roztahane do celého týdne.
Tak ono to s tím suplováním není, že nemůžeš, ono je to tak, že nemusíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono to s tím suplováním není, že nemůžeš, ono je to tak, že nemusíš… [/cita
Tak pokud je to v den, kdy jsi v práci, tak se tě většinou neptají, že. Alespoň u nás teda rozhodně ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Tak to je pak otázkou, jak si dotyčný nechá srát na hlavu, že. Faktem je, že pokud člověku nechybí hodiny, tak žádné navíc při zkráceném úvazku zaměstnavatel nařídit nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@vokishka Tak to je pak otázkou, jak si dotyčný nechá srát na hlavu, že. Faktem je, že pokud člověku nechybí hodiny, tak žádné navíc při zkráceném úvazku zaměstnavatel nařídit nesmí.
Vždyť je to úplně stejné jako u ostatních. Taky mají plný úvazek odučený a musí suplovat. Navíc každý učitel má nepřímé hodiny a ředitel určuje, kde je budeš trávit. Tak to klidně může určit jako dozorovou hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono to s tím suplováním není, že nemůžeš, ono je to tak, že nemusíš…
jak to myslis, ze nemusis suplovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
z ceho vychazis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Vždyť je to úplně stejné jako u ostatních. Taky mají plný úvazek odučený a musí suplovat. Navíc každý učitel má nepřímé hodiny a ředitel určuje, kde je budeš trávit. Tak to klidně může určit jako dozorovou hodinu.
Jako dozorovou ano, ale jako odučenou ne, neb to právě není stejné jako při plném úvazku, u plného smí zaměstnavatel práci přesčas nařídit, u zkráceného nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jako dozorovou ano, ale jako odučenou ne, neb to právě není stejné jako při plném úvazku, u plného smí zaměstnavatel práci přesčas nařídit, u zkráceného nesmí.
No ta dozorová je ještě horší, protože je zadarmo, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Prosím paní kolegyně učitelky, které jsou zkušenější, o radu. Neustále mi někdo nabízí práci na částečný úvazek jako učitelka (nyní učím na HPP, ale 1.rok, pracovala jsem v jiném oboru). Do budoucna o tom uvažuji, s tím že bych měla vlastní soukromou praxi, a k tomu ještě učila.Jak je to ale u částečných úvazků přesně se sociálním a zdravotním pojištěním? Vy, kdo učíte na částečný, jste spokojené? Na porady a další akce (a že je jich hodně) bych stejně musela i jako částečná…
Prosím o vysvětlení.
Děkuji. Anonym osob. důvod.