Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vůbec nechápu na co se ptáš…
Asi záleží na tom jak se kamarádka chová a v čem " stojíš za ní " ![]()
Dobře zamotané. No, tak prvně, pokud dělá něco, co by podle tebe dělat neměla, tak jí v tom nepodporuj. Nevím, co myslíš tedy tím, že při ní stojíš ![]()
To, že se to otočí proti tobě, je zcela normální, pokud její nežádoucí chování nějakým stylem hájíš nebo se snažíš okolí dokázat, že to tak hrozné není.
Asi bych k ní zachovala nějaký neutrální postoj, vyslechla, ale víc se do toho neangažovala. Pokud jde okolí o to, že se s ní vůbec bavíš a ty se s ní bavit chceš, tak ať ti ostatní vlezou na záda. No, nevím co bych ti dál napsala k takto hodně obecnému popisu problému. Už je půl jedenácté a mě to fááák nemyslí ![]()
Bez upřesnění to nepůjde, pokud fetuje a týrá svoje dítě, tak děláš chybu, pokud třeba je hádavá a dělá špatné vztahy, tak se to asi dá nějak zkousnout, když spolu vyjdete
z dotazu jsem nepochopila absolutně nic
jaké situace, proč to dělá apod. ![]()
Příspěvek upraven 07.05.13 v 22:24
Předpokládám, že se kamarádka chová „legálně“. V tom případě je podle mě v pořádku, že s ní komunikuješ, stojíš při ní, i když s tím třeba nesouhlasíš a pokud jsi kamarádkce řekla upřímně svůj názor. I o tomhle je podle mě přátelství ![]()
Takže jestli to chápu, tak kámoška dělá nějakou neplechu a protože ty jí to „schvaluješ“ (minimálně v očích ostatních), tak si to vyžíráš za ni?
co na to poradit? buď za ní opravdu stojíš a pak bych se to snažila ostatním buď vysvětlit nebo jejich kecy ignorovat (větou "takový názor prostě mám a nechci o tom diskutovat), a pokud na to nemáš, tak se svým názorem k dané věci prostě nechlubit.
Ywett přesně o tohle tam jde měla hodně těžké dětství a s toho pramení její dost velké výkyvy nálad jednou je v pohodě a z toho bych jí nejradši neviděla ale i tak se s ní snažím vyjít je to s ní těžké nesouhlasím s jejími názory a důsledky které z toho pramení je to těžké to popsat páč toho sama mám dost když má jedno z blbých období
Takhle je to těžké posoudit. Co jí schvaluješ? Chtělo by to určitě konkrétní fakta, takhle ti neporadím. Jelikož jsou věci, které já bych krýt nedokázala ani tolerovat, viz. případy co tu byly řečené. Pokud je to jen nějaká haštěřivost s ostatními lidmi, tak to by se tolerovat dalo. Na ostatní neznám podrobnosti…
Také si myslím, že je těžké tohle posoudit, když téměř nic nevíme a neznáme. Opravdu záleží na tom v čem ji „podporuješ“ a co ji „schvaluješ“.
Určitě je těžké o tom mluvit/psát. Ale bez konkrétnějšcíh údajů Ti těžko může někdo pomoci a poradit.
Ahojky první prosím o respektování mé anonymity díky moc
Mám kamarádku a ta má určité problémy hodně lidí stojí proti ní neříkám že i mě občas nenaštve ale drží se to v mezích. já vím že to co dělá není ideální a že by to dělat neměla ale není v mých silách jí v tom zabránit. dělám dobře když nastane nějaká krizová ssituace že stojím při ní, Snažím se s ní komunikovat a tak ale problém je v tom že se to sem tam ( ne od ní ale od ostatních) obrátí proti mě co myslíte? a opravdu prosím o zachování soukromí nechci aby veděla že se na to ptám