Dělam správně? Opravdu je čas odejít?

Anonymní
28.12.13 13:59

Delam spravne,opravdu je cas odejit?..

Dobry den, zadam o zachovani anonymu z duvodu, rodinnych prislusniku i znamych zde a nepotrebuji aby se vedelo jak to u nas doopravdy je a co se chystam udelat, dekuji

S partnerem jsme 4.5let, mame 2deti a posledni dobou cca 1rok hadky, agrese, napadani, pred tim rokem to bylo spiS psychicke napadani ted uz i fyzicke. Psychicke nebo si myslim, ze to bylo ono bylo co se tyce domacnosti, deti-cely den jen sedim doma na zadku a nic nedelam, jsem mlada a tlusta co jako budu delat az budu v prechode kdy budu tloustnou.Na 165cm jsme mela 56 kg, doma bylo uklizeno, navareno, vyprano o deti postarano, co se tyce nakupu, banky, skolky, skoly atd jsem vzdy vyrizovala ja a k tomu zbirala jeho pohozene svrsky po celem byte, ale lezim doma jen na p.deli zatimco on se dre. Vlastne on jen chodi do prace a ja do dnes delam vse sama. Takhle to bylo od porodu v roce 2011.V dalsim roce to bylo jednou na hore jednou dole, ja porad rikala nemuzu odejit, musim vydrzet, asi je to opravdu ma chyba, ja sem ta spatna.Ted vim, ze to byla blbost, ale nechtela jsem brat detem tatu,1dite jsem 2,5roku vychovavala sama a vim jake to bylo tezke. A v roce 2013 se pridalo napadani vzdy kdyz byl opily, alkohol v tom hraje nejspis velkou roli, protoze vesmes hadky, rev, triskani dvermi v noci kdy deti spali po prichodu domu, vyhruzky typu at se zbalim a vypadnu-byt je jeho.Vzdy se to nejak ustalo, ale uz takhle nemuzu, zhubla jsem na 51kg, jsem neustale ve stresu, spatne spim, klepu se jen vim, ze ma prijit domu, na tvari jsem zestarla tak o 5let za ten jeden rok, uz i deti, rodina si vsima, ze je mimo, nechodim uz ani na oslavy, protoze se bojim co tam zase vyvede za ostudu, ne jednou takhle od nekud odesel, odjel po tom co se urazil kdyz jsem si dovolila rict aby se uklidnil,pribrzdil.Jsem tedy rozhodnuta odejit, rodina by mi do zacatku vypomohla financne, muj plan je jit na plny uvazek do prace, mam jeste rodicak, z toho budu platit pani na hlidani a z vyplaty nas uzivim a nasetrim nejak. Myslite, ze za pomoci rodiny to zvladnu a hlavne je na case opravdu odejit? Ja vim, ze mate jen muj nazor a taky, ze nejsem dokonala, mam sve chyby, byla jsem hystericka v nekterych situacich co se dely, ale chci pro deti krasne detsvi, ne stres z hadajicich rodicu. Omlouvam se za hrubky atd..pisu tak jak se mi to dere z ust, je toho mnohem vic, ale to by bylo na denicek, dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38179
28.12.13 14:04

V tomhle případě bych řekl, že už je na odchod skoro i pozdě. Četl jsem jen začátek a je to domácí násilí jak vyšité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.12.13 14:04

Pokud je to tak jak píšeš, tak utíkej pryč co nejrychleji můžeš, s pomocí rodiny to určitě zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
28.12.13 14:05

Naprosto s tvym navrhem odejit souhlasim :srdce: Jsi silna a zvladnes to

• Citovat
  • Upravit
14309
28.12.13 14:06

Odist si mala uz davno.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.13 14:08

Dekuji, ja vim, ze jsem mela odejit davno, ale ja nechtela brat detem tatu, i starsi dite ho ma za opravdoveho otce ac jim neni. Dekuji zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
393
28.12.13 14:11

Myslím, že to určitě zvládneš a bude vám mnohem lépe! Moje mamka to nezvládla, zůstala a věř mi, že nám tím rozhodně nepomohla, naopak! Hodně sil, nebude to jednoduché, ale děláš to pro vaše dobro.. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
28.12.13 14:11

Běž určitě, nemá smysl dál čekat. A rozhodně si nevyčítej, že bereš dětem tátu. Můžou se s ním dál stýkat. Držím moc palce, ať vše zvládnete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.12.13 14:13

Hlavne se nevracej, protoze ten bude delat sceny.Je to domaci nasili a ty i deti si zaslouzi lepsi zivot.Mas podporu rodiny, minimalne financni, to je ohromne stesti, ktere spousta zen nema.Trpi a deti si to nesou cely zivot. Chces aby ti vycitaly, ze jsi je nechranila? Budes se mit dobre, uvidis :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.13 14:15

Dekuji, no beru, protoze rekl pokud odejdu neuvidim alimenty a at nepocitam s tim, ze se bude o deti nejak starat, vidat je, ze kdyz se starsi dite naucilo jemu rikat tati muzou se obe naucit rikat TATO nekomu jinemu.Ja mu to rekla uz asi pred tim rokem, ze bude lepsi se rozejit, nez nicit sebe i deti a delat, ze je vse ok, kdyz to tak neni, ale ze mu deti neberu, ze kdykoliv je bude chtit tak muze, ze se dohodneme a takhle mi bylo odpovezeno :-(. Zaklad.

• Citovat
  • Upravit
12067
28.12.13 14:26

Soulas s holkama, NEVAHEJ UZ ANI MINUTU, rychle vem deti a utikejte pryc - ale urcite mu to nerikej dopredu. proste vse zarid dopredu (novou skolu pro deti, bydleni atd) a pak vyckej az odejde do prace a rychle pryc. je super ze mas oporu v rodine, urcite to zvladnes a bude vam vsem lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
28.12.13 14:26

Určitě odejdi! On je jen sobecký parchant a očividně mu na dětech až tak nezáleží. Opravdu máš pocit, že to je dobrý táta pro ně? Píšeš, že budeš mít podporu rodiny, tak se nezdržuj a uteč dřív než to on zjistí a třeba tě zmlátí do bezvědomí. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.13 14:30

Mate pravdu, kdyby zalezelo tak to vsechno chape a tak nejak odsouhlasi, kdyz ja se snazim v klidu vse domluvit, vyresit, navstevy deti a on se stavi takhle k tomu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.13 14:32

Jestli máš podporu rodiny, tak to bude o mnoho jednodušší. Myslím z finančního hlediska. A děti na tom budou lépe v klidném prostředí, než sice s někým, komu lze říkat tati, ale se kterým rozhodně nehrozí klidná domácnost.
Vím, o čem mluvím, vyrostla jsem někde, kde byly hádky docela drsné. A to nebyly zdaleka tak hrozné, jak popisuješ ty, ani nešlo o násilí.
Mělo to pravděpodobně velký vliv na to, že se mi spustily deprese mnohem dříve, než tomu bývá v rodině zvykem(máme to dědičné).
Anonymně, protože to nemusí každý vědět.

• Citovat
  • Upravit
2435
28.12.13 14:41

No ja jen doufám, že se nebudeš řídit jím a ty alimety platit bude…jednou je otec a ma své povinosti. A pryc mazej co nejdřív, hlavně ať to netusi, jinak budes mít peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí