Děláte práci která Vás baví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
5.4.15 18:54

Dělám práci, která mě relativně baví.
Jediné, co mě se.re je jedna moje kolegyně, co soustavně podrývá kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.4.15 19:49

Práci, která mě nebaví, bych asi nedokázala dělat dlouhodobě. Naštěstí jsem dilemata řešit nemusela, manžela práce baví a je za ni dobře placený, takže jsem si mohla dovolit vzít práci, která mě bavila a peníze jsem neřešila.
Jestli tě ta práce, která tě baví, uživí, tak bych do ní šla. U mě to bylo ze začátku hůř placené, ale díky pracovnímu nasazení to nakonec bylo mnohem lepší. V práci, která by mě nebavila, bych takovýhle postup určitě neměla :-)

No a teď dělám práci, která mě nebaví a ještě za mizerné peníze - jsem na mateřské :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.4.15 19:51

Záleželo by na rozdilu ve vyplate a jestli by ten rozdíl byl pro rodinu citelny. Kdybych mela byt v práci naštvaná kvůli čtyřem tisícům, tak bych dělala, co by me bavilo, kdyby to bylo deset, už bych se rozmyslela. Jinak ja jsem člověk, kterého zajímají spis vychytavky jako pruzna pracovní doba, moznost odejít dřív z práce, vzít z hodiny na hodinu volno, mít sick days, mít dobry pracovní kolektiv atp. Kvůli tomu jsem dělala praci, která byla mizernd placena, ale tohle ze mě delalo spokojeneho zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
6.4.15 10:07

Tak já především dĕlám práci na kterou mám vzdĕlání :) Co je to platné, že by mĕ bavilo dĕlat třeba letušku, když umím jen pár slov nĕkolika cizími jazyky a vážím přes sto kilo :mrgreen: Proto dĕlám zdravotní sestru a jsem nadmíru spokojená jak s prací, tak i platem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
6.4.15 10:09

Ano, mám práci, která mě baví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
6.4.15 10:11

Ano, nemohla bych dělat něco co mě žere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.4.15 10:13

@henry7 ano dělám to co mě baví ;) když jsem dělala práci co mě nebavila tak jsem chodila domů vyčerpaná a otravená a bylo to o ničem. Ted mám sice méně peněz, ale chodím domů spokojená a to je pro mě nejdůležitější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.16 11:17

Ahoj, ráda bych oživila diskuzi.
Děláte práci která vás baví?
Já to mam momentálně tak, že mě práce přestává bavit, jsem tu rok a půl a za tu dobu odešli dva kolegové, které jsem měla opravdu rada. Stýkáme se doteď.
Jinak co mi vadí, nejvíc asi finanční ohodnocení, dělám měsíčně okolo 200 hodin, standardně mám za 180 h 12500 plus navíc těch 20 h čistého. Takže tak 14-15000 jak kdy. Ale přibývá prac. povinností a náročnosti.
A to, že šéf nedokáže ocenit akce navíc, je to opravdu masakr oproti běžnému provozu.
Dále, délka prac. doby- 13-14h. Dělám krátký - dlouhý týden, mám dceru 6 let. Přijde mi, že nic nestiham.
Také mi dost vadí, jak se šéf vyjadřuje o kolegovi- je vulgární.
Jako plus beru, že mě v práci nikdo nebuzeruje, neurčuje co mám kdy dělat, když je volněji můžu si i někam odskočit…
No, poslední dobou o tom přemýšlím stále častěji.

• Citovat
  • Upravit
3473
19.10.16 11:26

@henry7 Dělal jsem práci, která mně baví. Koníček, co přerostl v podnikání. Pokud se nemá člověk v práci zbláznit a nebo prožít život na nic, tak je to myslím, dost podstatné aby práce bavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.10.16 11:39

Má práce mě bavila, svým způsobem jsem se na ni často těšila a užívala si to v ní :) Co jsem těhotná, nedokážu se pro práci nadchnout :oops: :oops: Občas v momentech ji vykonávám s chutí, ale není to jako dřív :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.10.16 11:39
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych oživila diskuzi.
Děláte práci která vás baví?
Já to mam momentálně tak, že mě práce přestává bavit, jsem tu rok a půl a za tu dobu odešli dva kolegové, které jsem měla opravdu rada. Stýkáme se doteď.
Jinak co mi vadí, nejvíc asi finanční ohodnocení, dělám měsíčně okolo 200 hodin, standardně mám za 180 h 12500 plus navíc těch 20 h čistého. Takže tak 14-15000 jak kdy. Ale přibývá prac. povinností a náročnosti.
A to, že šéf nedokáže ocenit akce navíc, je to opravdu masakr oproti běžnému provozu.
Dále, délka prac. doby- 13-14h. Dělám krátký - dlouhý týden, mám dceru 6 let. Přijde mi, že nic nestiham.
Také mi dost vadí, jak se šéf vyjadřuje o kolegovi- je vulgární.
Jako plus beru, že mě v práci nikdo nebuzeruje, neurčuje co mám kdy dělat, když je volněji můžu si i někam odskočit…
No, poslední dobou o tom přemýšlím stále častěji.

dřív jsem dělala.. po 8 letech totální vyhoření, ale fakt mazec.. skončila jsem s podnikáním, nastoupila do fabriky :lol: ano, dělám otroka a kupodivu jsem max spokojená.. je to prostě relax, nemusím přemýšlet atd.. ale jako jak dlouho mi to nadšení vydrží, to se uvidí, pak půjdu dál :lol: nechci dělat něco z donucení, vždy jsou varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.10.16 11:41

Moje práce mě baví, kolektiv vynikající, šéf se skvělým přístupem + si přivydělávám svým koníčkem. Angažuji se ve veřejném životě, což mě naplňuje i bez finančního ohodnocení.
Myslím, že je to důležité, mám kolem sebe pár lidí, kteří jsou v práci vyloženě nešťastní a je mi jich líto, člověka to strašně ubíjí. Bohužel žena 55 + výpověď jaksi jen tak dát nemůže, protože ani v dnešní době nízké nezaměstnanosti práci zrovna lehce nehledá, pokud to tedy není kapacita ve svém oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
19.10.16 11:47

Ahoj, to je asi individuální kdo k tomu jak přistoupí. Já jsem po mateřské nastoupila do firmy kde pracuje manžel a z původní slíbené práce jsem skončila na jiné pozici. Nemůžu říci, že by mě to nebavilo, ale jsou dny, kdy se spíše v práci trápím. Na plat si nestěžuji, jsem v kanceláři a vím že se nedají čekat zázraky, ale více než peníze mě tu drží to, že jsou tu výhody jako např.: Onemocní mi dcera, můžu si kdykoliv vzít hlídačenku, v příadě že jí nechci můžu si to vybrat jako dovolenou a v tom nejhorším případě si ji můžu vzít k sobě do kanceláře, kde tu mám cestrovní postýlku a můžu ji vlastně zajistit odpočinek, dostatek jídla, pití a všeho, pracuji 5 minut od bydliště, doprava jedním autem s manželem, v případě nutnosti jsou k dispozici firemní auta, vůči tomu ale práce, kterou vykonávám je dost náročná v tom, že nemám vyučení technického směru, který bych ke své práci potřebovala a občas na tom pohořím, ale je tu naštěstí spoustu kolegů, kteří pomůžou. Nezáleží ani tak na práci, jetli tě bude bavit nebo ne, jde i o další okolnosti okolo. Když půjdu do fabriky můžu mít stejný plat, ale přijdu o všechny výhody které mám tady, ale budu chodit domů psychicky v klidu a ani to nemusí platit…Záleží čemu dáš přednost a h lavně nevzdávat nic, dokud to člověk nezkusí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.16 11:48
@martina.se píše:
dřív jsem dělala.. po 8 letech totální vyhoření, ale fakt mazec.. skončila jsem s podnikáním, nastoupila do fabriky :lol: ano, dělám otroka a kupodivu jsem max spokojená.. je to prostě relax, nemusím přemýšlet atd.. ale jako jak dlouho mi to nadšení vydrží, to se uvidí, pak půjdu dál :lol: nechci dělat něco z donucení, vždy jsou varianty.

Také přemýšlím o nějaké fabrice. Dost o Amazonu. Říkám si, že za zkoušku nic nedám.
Hlavně mě láká to co říkáš, o nic se nestarat, prostě si oddělat své hodiny a bye.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.16 11:51

@wiwinka ano, ty okolnosti jsou důležité. Ted odjíždím do práce 30 min, do fabriky bych dojížděla hodinu, ale zase bych to měla zdarma a nejméně o 5000 vyšší výdělek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat