Délka pracího programu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Délka pracího prorgamu
Budu kupovat novou pračku, vybrala jsem si značku AEG. Překvapila mě délka pracího programu:
bavlna 60°C (min): 182
bavlna 40°C (min): 170
Jakou délku pracího pracího programu máte vy? U nynější pračky Bosch to bylo na 40°C 90 min.
Je u AEG nějaký kratší program na 40°?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám AEG a bavlna je fakt takhle dlouhá. Takže buď peru na syntetiku, 40st. je na 110min. a častěji používám zkrácený program (buď 90min, nebo 50min.). Na teplotu víc jak 40 neperu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco podobného, ale jen při plném bubnu, tj 7 kg. Můžu si dát eko praní - pokud je zaplněn jen do poloviny - a prací program se zkrátí na hodinu a něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam AEG a peru na 40 bud hodinu nebo s machanim navic hodinu a ctvrt. Programu na 40 je tam spousta a nektere jdou zkratit (je tam volba). To co pises, ze udavaji bude bud program bavlna nebo hygienicky. Ja peru temer vse na syntetiku (kvuli delce prani) nebo na rychly intenzivni a pradlo je kradne ciste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olivee nemám aeg, ale můžu si vybrat z více programů - 40 klasicky 120 minut, umělé látky 90 minut, málo špinavé 30 minut atd.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám na pračce (Fagor) taky tak šíleně dlouhé programy na bavlnu. Ale zkušenost ukázala, že se běžně špinavé prádlo (ne zasviněné montérky
) krásně vypere i na program „rychlý“, který trvá něco přes hodinu. Tak zkus mrknout, jaké jsou tam další programy, třeba se bude dát použít i nějaký program eko, rychlý, syntetika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olivee Mám AEG a program bavlna na 60°C se dá navolit buď normální - to je něco okolo 2 a půl hodiny, krátký cca 2 hodiny a extra krátký cca 90 minut - ten nejdelší dávám, když vím, že budu mimo domov. Jinak ten extra krátký a stačí to.
Stejně tak 40°C, tam mám normální něco málo přes hodinu a extra krátký asi 40 minut - též vypere obojí. Potom si můžu v paměti navolit ještě další prací cykly, ale to nepoužívám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem si stáhla návod a zjistila, že se dá zvolit program: rychlý intenzivní, super eco - u těch není čas praní. Tyhle programy by měly mít „normální“ čas praní. Pak je tu ještě 20 min. program.
Čas praní cca 3 hodiny je jediný čas, který je uváděný u popisků praček AEG na internetu. Díky holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olivee no ja mam teda bosch a mam to podobne, jen pozor, ty programy super eco a podobne zerou vic energie a vody a napriklad normalne muzu buben naplnit na 5 kg a s timto zkracenym programem jen na 3 kg a podobne, tak na to mrkni. Ale muzu si nastesti vybrat i z kratsich programu (60 a 90 minut). Jak pisu, tak to mam u bosch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 hodiny jedna pracka? Ja mam Lg.. 60stupnu cca 100 minut, 40stupnu cca 85 minut..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit