Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky, chtěla bych poradit jak dlouhý šátek pro 7.měs miminko vážící 10kg. A také jsem se chtěla zeptat, jak nejdíl se doporučuje dítko nosit, myslím jestli hodinu 2…atd. Uvítám všechny rady děkuji. ![]()
Spíšš záleží na tvých proporcích, než na miminu. Velikost dítěte délku malinko ovlivní, ale ne zas tak moc. D0lka stanovená nikde neni. U 7m dítěte bych už skoro řekla tolik, kolik uneseš
Moje malá má osum kilo, já cca. konfenkční vel. 38 -40 šátek mám 4,6 m a stačí. NOsit hodlám dokud malou unesu. Zatím nosím na břichu - ve dvojitém kříži, případně kříž s kapsou vevnitř.
U nás je to tak, že se dá nosit max dvě hodiny, pak už potřebuje trochu protáhnout, narovnat…ale pak se nechá znovu navázat zas tak na hodinu.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jakou mám zvolit délku šátku, když mám konfekční velikost 36, někdy 38, většinou prostě S
výšku 170cm a hodlám šátkovat od narození
mám vyhlídnutý šátek little frog, ale nejsem si jistá, jestli zvolit 4,2 nebo 4,6m. Děkuji
@dickys píše:
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jakou mám zvolit délku šátku, když mám konfekční velikost 36, někdy 38, většinou prostě Svýšku 170cm a hodlám šátkovat od narození
mám vyhlídnutý šátek little frog, ale nejsem si jistá, jestli zvolit 4,2 nebo 4,6m. Děkuji
4,6- uvazete s nim všechno. Ta 4,2 by mela u některých uvazu sve limity.
@dickys jako začátečník bych si asi vybrala ten delší, ale i ten kratší by měl být dostatečný. Mám o číslo větší velikost a s šátkem dlouhým 4,7m jsem třeba kříž s kapsou vázala s tříměsíčním dítkem skoro na cípech. Teď s dvouleťákem ten úvaz zavážu na cípech s šátkem dlouhým 4,2m ![]()
@Shaari90 píše:
@dickys A budeš dítě nosit jenom ty? Já jsem ráda, že mám trochu delší šátek, protože si ho občas půjčuje i chlap
spíš to vypadá, že se šátkem budu manipulovat jenom já, přítel si možná pak pořídí spíš nosítko, ale to zase nechci já ![]()
vezmu si teda radši ten delší, kdyžtak budu trochu vlát no
děkuji za rady