Délka těhotenství ?

63
2.8.11 23:29

Délka těhotenství ?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je počítána délka těhotenství?Vím, že trvá 40 týdnů, znamená to, že se jedná o 10 měsíců?jsem ve 26 týdnů, který je to tedy měsíc?pro někoho možná blbý dotaz, ale mě to zajímá. Děkuji moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3544
2.8.11 23:33

taky jsem v tom mela hokej…trva 10 lunarnich mesicu a 26. tyden je 6. měsíc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.11 23:35

Počítá se to od prvního dne poslední menstruace si napočítáš 40 týdnů. Nebo ještě jinak od prvního dne posl. mestruace si připočítej 266 dní+14 dní na víc a výjde ti datum.
Já jsem si našla tady kalkulačku na internetu http://tehotenstvi.academy.sk/index.php na hoře máš kalkulačku, tam zadej co potřebuješ a ono se ti to spočítá. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.11 23:39

A 26 tt je už teda 7 měsíc těhotenství a je to poslední týden druhého trimestru, teda podle těch stránek co jsem ti poslala odkaz. Je tam vše napsané, tak si to prostuduj, třeba ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
2.8.11 23:40

Ahoj,
spocitej si to od posledniho menzesu. Jinak ja bych rekla, ze jsi zhruba v polovine 6.mesice.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
3.8.11 00:00

Ahoj
Do 26+4 je to 6-tý měsíc.
Ve 26+5 začíná sedmý měsíc těhotenství.Myslím kalendářní měsíce, ne lunární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
3.8.11 00:03

ja mam takovou chytrou tabulku a podle toho jsem se ridila kdyz se me nekdo ptal v kolikatym jsem mesici..ja se ridim tydnama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.8.11 07:24
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.8.11 07:39

Je to 10 lunárních měsíců, ale počítá se to v týdnech převážně, koukám že tabulka už tu zde je :palec:

A jinak se vlastně říká tedy 9 měsíců.. Kdyby jsi řekla, že jsi v desátym, tak by na tebe koukali jak na blázna :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
3.8.11 08:21
IvkaH píše:
Počítá se to od prvního dne poslední menstruace si napočítáš 40 týdnů. Nebo ještě jinak od prvního dne posl. mestruace si připočítej 266 dní+14 dní na víc a výjde ti datum.
Já jsem si našla tady kalkulačku na internetu http://tehotenstvi.academy.sk/index.php na hoře máš kalkulačku, tam zadej co potřebuješ a ono se ti to spočítá. :kytka: :kytka: :kytka:

Ivko, máš ode mne velké díky za odkaz na tu kalkulačku. Je naprosto úžasná, hned jsem to poslala dál. :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Zakladatelko, já si to většinou počítám takhle:
termín porodu mám 29.11.2011
Rozpočítávám si to na devět měsíců…takže každého 29. v měsíci začínám nový měsíc. Tozn. že
29.10. začátek 9.m
29.9. začátek 8.m
atd. Není to teda úplně nejpřesnější, ale beru to spíš jako informaci pro ostatní. Já sama se taky spíš orientuju podle týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.8.11 08:24

10 lunárních měsíců, t.j. 10× 4 týdny po 7 dnech. kalendářní měsíc má totiž víc než těch 4×7 dní, takže de facto je to 9 kalendářních měsíců. První den těhotenství je totožný s prvním dnem poslední mesntruace. je to trošku nelogický, protože těhotná v tu dobu nejsi omylem, to až tak za cca 14 dní. Je to nějaká domluva, protože termín otěhotnění nelze pořádně zjistit. Tak se to vážně k tomu jasnému datu poslední menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.8.11 08:26

Perfektní kalkulačky včetně plodných a neplodných dní a vyšetření v těhotenství jsou taky tady :http://merenibt.xf.cz/index2.html

najděte si vlevo záložku výpočty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky