Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nahmatala jsem si v místě, kde by měl být děložní čípek větší bulku. Je možné, aby to byl zvětšený děložní čípak. Neberu antikoncepci a 5. dní mám zpoždění. Může mi prosím někdo poradit, může se jednat o těhotenství nebo nemoc?
A jakým způsobem jsi si ji nahmatala?Mé neteři se to povedlo v dřepu s roztaženýma nožkama a to je pozice,kdy se ti čípek vysune dopředu,jak na něj tlačí vše okolo a tudíž se může zdát,že tam je bulka.Ale pokud máš pochybnosti,tak si zajdi na gynd.
Paradise píše:
A jakým způsobem jsi si ji nahmatala?Mé neteři se to povedlo v dřepu s roztaženýma nožkama a to je pozice,kdy se ti čípek vysune dopředu,jak na něj tlačí vše okolo a tudíž se může zdát,že tam je bulka.Ale pokud máš pochybnosti,tak si zajdi na gynd.
při sezení na záchodě, takže zas tak moc zmáčklé tělo nebylo. Kamarádky mi vyprávěly o tvrdosti či měkkosti čípku, tak jsem to potřebovala ozkoušet. No a teď jsem spíš vystrašená…
A nenahmatala jsi právě jen ten čípek?
Zkoušelas to poprvé nebo víš, jak běžně tvůj čípek „vypadá“ a nahmatalas na něm bouličku? Pokud to byl první pokus o „samovyšetření“, tak je dsot možné, že jsi prostě nahmatala čípek a jen nevíš, že to je on. Každopádně klid, dr. tě určitě vyšetří a uklidní.
Maartik píše:
A nenahmatala jsi právě jen ten čípek?Zkoušelas to poprvé nebo víš, jak běžně tvůj čípek „vypadá“ a nahmatalas na něm bouličku? Pokud to byl první pokus o „samovyšetření“, tak je dsot možné, že jsi prostě nahmatala čípek a jen nevíš, že to je on. Každopádně klid, dr. tě určitě vyšetří a uklidní.
No to mě pak taky napadlo
ono to tak asi bude…a právě že vůbec nevím…ale zdá se mi nějaký tvrdý, i když je fakt co já vím, jak moc měkký nebo tvrdý může být:-D to je děs toto…
Jéé tak podle metříku koukám, že to asi nebude nemoc
, ale to těhotenství
, tak gratuluju
.