Děložní hrdlo a čípek

MIŠANA1
16.2.13 17:07

DĚLOŽNÍ HRDLO-ČÍPE

Mám dotaz, jako je to spíš pro zajímavost. Jak je to s tím děložním hrdlem a čípkem, to není jedno a to samé ne? Když se píše stav čípku, bud je to Y, X,H..To děložní hrdlo se muže otevírat, aniž by se otevíral čípek? :think: :) Nebo jak pohmatem zjistí že se otevírá když tam čípek ještě je třeba H-3?Nebo to hrdlo je někde bokem vedle čípku?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.2.13 17:35

Promiň, hrdlo bokem vedle čípku mě celkem rozesmálo :mrgreen:

Jak je to přesně nevím, ale pohmatem může zjistit zkracování čípku a pak taky zda se otvírá, od špičky.
Pokud by ses otvírala z druhé strany, tak se tomu říká nálevka, zjistí se to měřením utz.
Skoro bych řekla, že je to to samé, ale jistá si nejsem, každopádně do dělohy z vagíny vede jen jeden „vchod“, čípek, jestli je to tam, kde přechází v dělohu hrdlo, to netuším, googlit se mi nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
16.2.13 17:40
@Gladys píše:
Promiň, hrdlo bokem vedle čípku mě celkem rozesmálo :mrgreen:Jak je to přesně nevím, ale pohmatem může zjistit zkracování čípku a pak taky zda se otvírá, od špičky.
Pokud by ses otvírala z druhé strany, tak se tomu říká nálevka, zjistí se to měřením utz.
Skoro bych řekla, že je to to samé, ale jistá si nejsem, každopádně do dělohy z vagíny vede jen jeden „vchod“, čípek, jestli je to tam, kde přechází v dělohu hrdlo, to netuším, googlit se mi nechce

jojo čípek vím, že se otevírá a zkracuje..Spíš kutím nad tím hrdlem :lol: když je čípek třeba 3cm a uzavřený jak pohmatem muže zjistit že se otevírá hrdlo, jako kde? :lol: Proto jsem si myslela jestli to jde poznat nějaký pohmatem nebo tlakem vedle. Že je jedna dírka vím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: spíš nechápu to značení jak je Y-uzavřené a delka 3cm a atd..pak jak je to X jako pootevřený-jako to má byt otevřený dlouhý čípek? A to H-to má být otevřené co tež on? :lol: :lol: já jsem si myslela že když tam čípek je, že jde právě o ty hrdla…

• Citovat
  • Upravit
MIŠANA1
16.2.13 17:41
@MIŠANA1 píše:
jojo čípek vím, že se otevírá a zkracuje..Spíš kutím nad tím hrdlem :lol: když je čípek třeba 3cm a uzavřený jak pohmatem muže zjistit že se otevírá hrdlo, jako kde? :lol: Proto jsem si myslela jestli to jde poznat nějaký pohmatem nebo tlakem vedle. Že je jedna dírka vím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: spíš nechápu to značení jak je Y-uzavřené a delka 3cm a atd..pak jak je to X jako pootevřený-jako to má byt otevřený dlouhý čípek? A to H-to má být otevřené co tež on? :lol: :lol: já jsem si myslela že když tam čípek je, že jde právě o ty hrdla…

a ještě jsem si myslela že se teda čípek otvíra až se zkrátí, ne že je dlouhý 3cm a je otevřený..jsem z toho jelen, ale zajímá mě to :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
31594
16.2.13 18:46

Teď mě napadlo celkem logické vysvětlení, čípek je čípek a hrdlo je ten otvor v něm.
Jinak čípek klidně ještě může být a otvírat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
16.2.13 18:50
:think: :think: :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
16.2.13 19:03

Mě matou ta písmenka, ona se nějaká někam píšou? Mě jediný co píše je CS7 (aktuálně), žádná jiná písmenka ani čísla nikde nemám :mrgreen: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
16.2.13 19:04
@Gladys píše:
Teď mě napadlo celkem logické vysvětlení, čípek je čípek a hrdlo je ten otvor v něm.
Jinak čípek klidně ještě může být a otvírat se

a když se řekne že se otvírá hrdlo a čípek dlouhý a zavřený tak je to možné jen zevnitř? asi jo že??googlila jsem pul dne a bez výsledku :lol:

• Citovat
  • Upravit
MIŠANA1
16.2.13 19:06
@Žirafátko píše:
Mě matou ta písmenka, ona se nějaká někam píšou? Mě jediný co píše je CS7 (aktuálně), žádná jiná písmenka ani čísla nikde nemám :mrgreen: :?:

to cs je celkové skore, ty písmena jsou právě o tom čípku nebo hrdle, co nevím..vím jen to Y-že to je vše zavřené a dlouhé :lol:

• Citovat
  • Upravit
4466
16.2.13 19:08

@MIŠANA1 no já právě v průkazce vůbec žádná jiná písmena nemám, tak to asi každý doktor nepíše nebo co. To by mě zajímalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.13 19:08
@MIŠANA1 píše:
a když se řekne že se otvírá hrdlo a čípek dlouhý a zavřený tak je to možné jen zevnitř? asi jo že??googlila jsem pul dne a bez výsledku :lol:

no tak když odmyslím, že tě vyšetřoval údržbář a má ty pojmy popletený, tak bych teda tipla, že hrdlo bude to, kde přechází čípek v dělohu a otvíráš se zevnitř, to by byla ta nálevka, ale jak se to zjistí pohmatem netuším. Nedělal ti utz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.13 19:10

Jinak já jsem třeba u prvního neměla ani písmenka, ani CS, v Thomayerce to zkrátka napíšou slovy, nebo teda aspoň ti doktoři, se kterými jsem se setkala a basta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
16.2.13 19:12
@Gladys píše:
no tak když odmyslím, že tě vyšetřoval údržbář a má ty pojmy popletený, tak bych teda tipla, že hrdlo bude to, kde přechází čípek v dělohu a otvíráš se zevnitř, to by byla ta nálevka, ale jak se to zjistí pohmatem netuším. Nedělal ti utz?

nejde o mě právě :lol: píšu že mě to spíš zajímá jak to je :lol: :lol: :lol: :lol: ale právě jsem četla na diskuzích co psali holky že čípek zavřený dlouhý a hrdlo otevřene třeba na 0,5cm.jsem nechápala kde teda. A nebo třeba hrdlo otevřené na 2prsty..jsem nechapala jak mužou měřit něco na prsty zevnitř jako :)

• Citovat
  • Upravit
MIŠANA1
16.2.13 19:13
@Žirafátko píše:
@MIŠANA1 no já právě v průkazce vůbec žádná jiná písmena nemám, tak to asi každý doktor nepíše nebo co. To by mě zajímalo :lol:

já tam nemám zase CS, mám to vlastně napsané jak by v poznámkách..kde vypisuje váhu a atd, tak pak dopsané čipek y/3 a třeba nachlazená :-D nemám na to zvláštní kolonku

• Citovat
  • Upravit
4466
16.2.13 19:13

http://www.gynekologiekolek.cz/…3/deloha.jpg

tady je myslím docela vidět, kde je hrdlo a kde čípek, ale jak se to pozná to netušim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí