Delší mateřská - kontrola OSSZ?

341
25.7.06 07:39

Delší mateřská - kontrola OSSZ?

Ahoj nemáte náhodou některá zkušenost s tímto?
U svého zaměstnavatele jsem se domluvila, že mi bude vyplácet déle mateřskou, coby „svobodné matce“- přítel u mě nebydlí, rekonstruuje dům, do kterého se s malým do roka postěhujeme za ním a tak za námi ob den dojíždí. Proto jsem s lehkým srdcem napsala čestné prohlášení, že žiju sama a sama si platím životní náklady pro sebe a dítě. Na základě toho prohlášení se mi tedy prodloužilo vyplácení mateřské. Mně to ale nedá spát. Jsem ten tip člověka, co se bojí i jednu stanici metrem načerno, natož pak takovejhle „podvod“. Fakt si teď vyčítám, jestli mi to stojí za to, i když Vám zrovna asi nemusím vyprávět, že ty peníze navíc se nám fakt moc hodí.
Ráda bych věděla, zda některá z Vás netuší, jakým způsobem tohle „sociálka“ sleduje, jestli si tam třeba všimnou, že už uplynul půlrok a já jsem si měla přijít zažádat o rodičák a jestli třeba na tohle může přijít nějaká kontrola. Já po skončení vyplácení zažádám normálně o rodičák a nic navíc už po sociálce chtít nebudu. Žádný doplatky do minima atd. - na to nervy nemám a s přítelem se o náklady dělíme jako rodina.
Netušíte, jak to chodí?
Jsem z toho nervózní.......Děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
25.7.06 08:07

Ahojky,

já bych se toho nebála. Pokud ti tu delší mateřskou vyplácí zaměstnavatel, tak on si o to poníží odvod na sociálku a oni to nemají jak poznat. Jedině tehdy, když se nahlásí na kontrolu k tvému zaměstnavateli. Nevím, jak je to u vás, ale tady v Ostravě chodí z OSSZ na kontrolu pravidelně co dva roky. Ale celkem bych se nebála, jelikož i kdyby chtěli mermomocí prozkoumat, jestli jsi opravdu samoživitelka, takl by se k tobě museli nahlásit dopředu a to už se dá taky něco udělat. žiješ sama, občas se na tvé dítě přijde podívat otec atd…
Neměla bych strach

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
25.7.06 10:23

Souhlasím s Ivulkou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek