Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Stala se mi nepříjemná věc. Minulou středu jsem dobrala poslední platíčko antikoncepce v balení, následovala sedmidenní pauza a ode dneška bych opět měla začít antikoncepci brát. Problém je v tom, že moje gynekoložka má dovolenou a ordinovat bude až příští středu. Je to moje chyba, neměla jsem vyzvednutí receptu nechávat na poslední chvíli, ale zkrátka to tak vždycky dělám
Volala jsem hned praktickému lékaři, jestli by mi recept nemohl vystavit on, protože jsem od kamarádky slyšela, že někteří praktičtí doktoři tohle dělají. Bohužel mi oznámil, že k tomu nemá povolení či co
Netuším, co dělat. Byl by velký problém, kdybych mezi jednotlivými platíčky HA měla místo týdenní pauzy dvoutýdenní? Mohlo by se něco stát? Nejde mi o otěhotnění, HA beru hlavně z důvodu úpravy cyklu. Docela se bojím, abych si to v těle nějak nerozházela
Děkuji za rady ![]()
Ahoj, podle mě musíš počkat do další MS a pak začít brát nové platíčko… když to neuděláš…logicky si rozhodíš zajety cyklus …ale jen si to myslím ![]()
Rozházíš si celý cyklus, dvoutýdenní pauzu bych nedělala… Tvůj gynekolog musí mít zástup, ne? V nejhorším případě bych zavolala na gynekologii do nemocnice, zda by ti ten recept nenapsali.
Tak určitě má tvoje gynekoložka nějaký zástup (můj má asi další 3 doktory), takže bych určo zkusila zajít tam, za zeptání nic nedáš ![]()
Šla bych za jiným gynekologem a to co nejdříve - příp. bych je obvolala
Taky se mi to stalo a dohodla jsem se s paní v lékárně. Prodala mi platíčko bez rcp a pak jsem jí ho donesla. Vybírala jsem si HA vždy ve stejné lékárně, tak mě znala. Byla ochotná, to je jasný, ne každá vyjde vstříc. Ale zkusila bych to…
Děkuju moc, bohužel se to ještě zkomplikovalo. Doktorka má na dveřích uvedeno, že má dovolenou a že akutní případy budou řešeny v nemocnici v Praze. Já přímo z Prahy nejsem… Navíc dnes se už nikam nedostanu, ráno mi volali, abych přišla do práce a budu tady celý den (dělám brigádně…). Zítra taky. Napadlo mě, že by to možná šlo udělat tak, jak psala Mitule - zkrátka měsíc antikoncepci nebrat a začít zase příští měsíc. ![]()