Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky jdu pro radu…jsem 5 týden zavřená doma, jako všichni:-(, trpím nízkým tlakem, ale až nyní se mi stává, že když dlouho stojím v kuchyni, udělá si mi slabo jako na omdlení. Jak s tím bojovat, k lékaři kvůli tomuhle nepůjdu…tedy teď ne…tlak mám 90/60 i méně
Hodně pij, choď ven na vzduch na procházky, dej si občas čokoládu. Taky mám hodně nízký tlak.
Kafe, caj, energitaky, iontove napoje, proste kofein. Pri nabehu na mdloby je nejrychlejsi panak alkoholu nebo si lehnout na zem a nohy nahoru. Dobra je taky stava z granatovych jablek. Snizit prijem cesneku, ted hodne snizuje tlak.
K lékaři ani nechoď, stejně s tím nic neudělá.
Víc se hýbat, hodně pít, dobře jíst, trošku víc solit, prudce nevstávat a hned když se ti začnou dělat mžitky a tak, jít k zemi řízeně - kde si nejde lehnout, stačí dřepnout a hlavu mezi kolena.
Kafe, alkohol - jo, krátkodobě to tlak zvedne, ale pak většinou klesne ještě víc.
Jedině být nacamraná nonstop ![]()
@Pipet nevim, moje letita zkusenost je, ze jedno dobre kafe mi ten tlak na pul dne spolehlive nastavi ![]()
takze je to o tom, zkouset co komu sedne a na jak dlouho.
Je to nepříjemné, mám to také tak. A teď v roušce stát frontu k pokladně je opravdu o držkopád. Pokud se aspoň trochu ve stoje pohybuju - např. v té kuchyni dělám něco na lince, tak to jde, pokud musím vyloženě stát - např v té frontě, je to horší. Minulý měsíc jsem stála v lékárně cca 15 minut, když jsem konečně přišla na řadu a měla už platit, udělalo se mi tak zle, že jsem jen řekla " musím ven", rozdýchala se v dřepu, donesli mi pití a pak jsem byla schopná platit. Naučila jsem se rozpustit v puse pár zrnek mořské soli, mám pocit, že mi tlak trochu zvedne. A pak mám dojem, že se mi to zhoršilo od té doby, co mám mirenu. Jinak klasika - co hemoglobin a hořčík? Máš OK?
Mně pomohly ještě kompresní punčochy. zhoršuje se mi to v teplém počasí, když se rotáhnou cévy v nohách. jinak klasicky kafe, hodně pít, cvičit, aby byl dobrý svalový tonus.
@mrazik6 píše:
Je to nepříjemné, mám to také tak. A teď v roušce stát frontu k pokladně je opravdu o držkopád. Pokud se aspoň trochu ve stoje pohybuju - např. v té kuchyni dělám něco na lince, tak to jde, pokud musím vyloženě stát - např v té frontě, je to horší. Minulý měsíc jsem stála v lékárně cca 15 minut, když jsem konečně přišla na řadu a měla už platit, udělalo se mi tak zle, že jsem jen řekla " musím ven", rozdýchala se v dřepu, donesli mi pití a pak jsem byla schopná platit. Naučila jsem se rozpustit v puse pár zrnek mořské soli, mám pocit, že mi tlak trochu zvedne. A pak mám dojem, že se mi to zhoršilo od té doby, co mám mirenu. Jinak klasika - co hemoglobin a hořčík? Máš OK?
Mam malo zeleza…ale nedari se mi ho zvednou…mam po nem zazivaci potize ![]()
@sobesin Měla jsem stejně - vlivem endometriozy. Hemoglobin 82 a ferritin 2. Tablety nesnesu, chodila jsem na hematologii na kapačky. Ale mdlobové stavy mám pořád ![]()