Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem protivná, když jsem nemocná, to bych si kolikrát lištila. A řeší to televize a to taky jsem jinak odpůrce. V létě to řeším tak, že jdeme na hřiště a mám klid a můžu si dřepět na lavičce.
Já nevím, mně to přijde normální, když matka není v pohodě, tak být protivná na dítě. Samozřejmě je fajn se snažit s tím něco dělat, ale v první řadě je to pro mě péče sama o sebe, abych pak mohla být milá na dítě. Takže víc hlídání a odpočinout si. ![]()
Milá anonymní maminko, myslím, že u tebe i dost pracuji hormony. jsi v jiném stavu, do toho tříletá dcera plná energie. každý má někdy svůj špatný den. to přece k životu patří
další den zase bude jako korálek.
každopádně jak tady píše někdo nade mnou pustila bych TV, ať máš chvíli čas jen sama pro sebe ![]()
Maminky, jdu si pro útěchu, že na to třeba nejsem sama. Máte někdy na mateřský tak blbej den, kdy prostě skoro nejste schopný se o dítě postarat? Mám tříletou holčičku, která je úplně úžasná, bezproblémové dítě, zároveň v 8. měsíci s druhým dítětem. A od rána je mi nějak divně, slabo, a prostě jsem se asi blbě vyspala. Od rána holčička pořád něco kecá, chce si se mnou hrát, ale já prostě nemám náladu, leze mi krkem úplně vším a nesnáším se za to, protože je úžasná a za nic nemůže. A jsem na ní netrpělivá, ošklivá a mrzí mě to… Máte někdy taky takovej den? Jak to řešíte?
Já jsem to teď vyřešila tak, že ač jsem odpůrce, pustila jsem jí pohádky, abych prostě od ní měla pokoj…
Jinak si myslím, že nejsem špatná máma, ale když mě to takhle přepadne (což je tak max. 1× za měsíc), tak se nejsem schopná ovládnout