Den s pejskem

123
2.1.20 10:04

Den s pejskem

Ahoj pejskařky :) Rádi bysme si pořídili psíka do bytu. Buď boloňského, nebo maltézáčka, nebo něco podobného. Byl by to náš první a nějak si úplně neumím představit, jak vypadá žití s pejskem :think: Já se z práce vracím po třetí hodině, dcera ze školy ve dvě, takže bude muset vydržet i sám doma.. Mám prosbu :) Mohla by nějaká peskařka popsat den se svým čtyřnohým chlupáčem :)? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
2.1.20 10:11

Vzít si štěně a nechat ho třičtvrtě dne doma samotné, není dobrý nápad. Pokud opominu, že to považuji za týrání, tak vám počůrá vše, co potká a okouše celý byt. Mám už 11 let pejska. Vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
2.1.20 10:14

Můžu popsat když jsem měla pejska v bytě jako studentka. Ráno vstát tak o hoďku dřív a jít venčit. Nakrmit. Pak byl pejsek doma sám asi do těch 2-3 hodin. V pohodě vydržel, většinu času prospal. Pak zase venčení, několik hodin byl se mnou venku. Pak krátká procházka před spanim jen kolem bloku. O víkendu jsem s nim šla ráno jen před barák, aby se vyvenčil a já si mohla ještě přispat, ale pak jsme šli třeba v 10 na 2 hodinky. Teď mám pejska v domě a tam je to trochu jiný celý den si lítá po zahradě a na procházku chodíme 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.1.20 10:18
@zuza92 píše:
Můžu popsat když jsem měla pejska v bytě jako studentka. Ráno vstát tak o hoďku dřív a jít venčit. Nakrmit. Pak byl pejsek doma sám asi do těch 2-3 hodin. V pohodě vydržel, většinu času prospal. Pak zase venčení, několik hodin byl se mnou venku. Pak krátká procházka před spanim jen kolem bloku. O víkendu jsem s nim šla ráno jen před barák, aby se vyvenčil a já si mohla ještě přispat, ale pak jsme šli třeba v 10 na 2 hodinky. Teď mám pejska v domě a tam je to trochu jiný celý den si lítá po zahradě a na procházku chodíme 2× denně.

Tak tohle rozhodne neplatí u štěněte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
2.1.20 10:19

@JaninkaŠv štěně tak dlouho nevydrží. Začátky budou náročné, nehody budou, ale může tam brečet, ničit věci :oops: My máme doma 3 fenky, ale já jsme doma takže sami doma moc času nejsou ;). ze začátku je to hlavně o venčení každou chvilku :lol: My máme grifonky a brabantičku ;). Nejspokojenější když si lehnu do postele a všechny lehnou na mne :mrgreen: Ze začátku je štěně jak průtokáč a čím víc nehod doma tím déle to bude vše trvat. Navíc malé štěně potřebuje jíst celkem často. Nebo hledat jestli někdo nenabízí trošku odrostlé štěně. Nebo vzít až bude dcera mít prázdniny? Pro štěně to bude šok i tak a není dobré ho nechávat ze dne na den půl dne samotné doma. Je to radost ale i starost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.1.20 10:20

Zdavatelko, nejlépe by bylo, kdybyste si mohla alespoň týden až deset dni vzit dovolenou. Malé štěně se totiž venčí ix krát denně po par minutách než se vyvenci, asi tak každé 2 hodiny. A nezapomeňte na nácvik samoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
2.1.20 10:22
@MáškaMarie33 píše:
Tak tohle rozhodne neplatí u štěněte!
:mrgreen: :mrgreen: to ne no. štěně se vyspí a musí ven, pak jídlo a pak raději zase ven, hra, usne a po probuzení ihned vzít a běžet ven :mrgreen: V noci jsem neběhala :lol: Naposled venčím všechny kolem 23h :lol: 2m štěně je fakt mimino, bála bych se aby si doma samotné neublížilo :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.20 10:24
@JaninkaŠv píše:
Ahoj pejskařky :) Rádi bysme si pořídili psíka do bytu. Buď boloňského, nebo maltézáčka, nebo něco podobného. Byl by to náš první a nějak si úplně neumím představit, jak vypadá žití s pejskem :think: Já se z práce vracím po třetí hodině, dcera ze školy ve dvě, takže bude muset vydržet i sám doma.. Mám prosbu :) Mohla by nějaká peskařka popsat den se svým čtyřnohým chlupáčem :)? Děkuju :kytka:

Já bych si, Janinko, být tebou, pořídila morče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
2.1.20 10:25

@MáškaMarie33 samozřejmě, že u malého štěněte to neplatí, předpokládala jsem, že to zakladatelka ví, že štěně nevydrží celý den samo.

Ale tedy pro upřesnění štěně jsem si pořídila o prázdninách. A venčila ho vždy po jídle a spaní takže tak po 2 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.1.20 10:39

Pokud si chceš vzít na zodpovědnost živého tvora, tak si o péči o něm PŘEDEM zjisti daleko víc, než že se zeptáš na internetu.

Není to hračka a ty se přece nechceš stát další krávou, co si pořizuje psa a pak ho zanedbává a neurotizuje, protože se nenamáhá poučit se, co takové zvíře potřebuje.

Ano - jsou jich plná sídliště. A zejména to jsou malá módní plemena, protože když je to maličké, tak to vlastně je tak trochu morče a nemusíme tomu věnovat pozornost a pracovat s ním…

Začni knížkama, náhodné info z internetu prostě nestačí, zejména pokud s chovem psů nemáš žádnou zkušenost.

tyhle jsou docela fajn

https://www.kosmas.cz/…ne-do-sveta/
https://www.kosmas.cz/…vychovy-psa/

a tyhle na hlubší zamyšlení
https://www.kosmas.cz/…o-psi-mysli/
 https://www.kosmas.cz/…tret-kultur/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
2.1.20 11:01

Pořízení štěněte je určitě dobré naplánovat tak, aby s ním byl většinu času někdo doma aspoň prvních 14 dní. A pracovat na tom, aby se za tu dobu naučilo být i samo.
Jinak u nás je to aktuálně vstávačka v 5:15, ráno venčení 20 minut, na 7. chodím do práce. Vracím se po 15.hodině, podle počasí jdu s pejsky na větší část odpoledne ven, běhat, na návštěvu apod… Večer jen patnáctiminutovka na čurání. O víkendu celodenní výšlap, běhání vč. závodů nebo trénink psích sportů. Já mám pejsky dva, toho aktivnějšího bereme i na většinu dovolených, starší více gaučový bývá na hlídání u mých rodičů.
Chce to dobře zvážit i tyto případy, jestli se o pejska bude mít kdo postarat, když budete potřebovat odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
2.1.20 11:08

Ja Vam nevim, ale casto mam pocit, ze psa by mohl mit - dle nekterych prispevku - pouze clovek, ktery nepracuje a nejlepe nema ani deti…

Ne, mit psa neni zas takova veda, jen se z nej nesmi delat neco, co neni…

Mam psy dva, 7 mesicni stene BOC a 2 roky stareho bostona… Zvladnou se mnou nekolik dni za sebou absolvovat xy km dlouhe vylety a taky dny, kdy se valime na gauci a nic nedelame…

Vsechno je to o vychove a o vhodnosti plemene, ktere si vyberu…

Ale zpatky k otazce… Hodne zalezi na tom, zda mam volny den, ci musim do prace… Ale ve zkratce, ranni a vecerni probehnuti po zahrade, jedna delsi prochazka a pak spoustu spolecnych aktivit - agility, poslusnost, triky apod. - kterym se jim snazim zamestnat hlavu a psychicky je unavit.

Jsem zastancem toho, ze psa by mel clovek chtit pouze tehdy, pokud s nim chce adekvatne pracovat a chce mu umet zamestnant hlavu a je jedno, zda jde o dogtreking, canicross, nosework, agility, paseni, DD atd…

Takze pokud clovek vi, ze pes neni gaucovy doplnek, ale stvoreni, ktere se tesi na spolecne straveny cas a da mu alespon zakladni vycvik, vubec nevadi, ze stravi pes nejaky cas doma sam, jen mu to pak musi vynahradit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.1.20 11:08

@Ou Samozřejmě mám načteno hromadu informací. Tady se ptám dodatečně pro další informace :) Nechceme ho hned teď. Kdyby, tak o prázdninách, aby na něho bylo ze začátku co nejvíc času a učit ho samostatnosti. Zjišťuju a čtu pořád ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
2.1.20 11:12

Štěně se, ze začátku musí často krmit a venčit, takže opravdu od rána do 2-3h odpo nevydrží. Dobře si to promyslete, je to docela závazek i z hlediska když chcete jet někam pryč. Já bych si třeba do bytu pejska neporidila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.20 12:16
@JaninkaŠv píše:
@Ou Samozřejmě mám načteno hromadu informací. Tady se ptám dodatečně pro další informace :) Nechceme ho hned teď. Kdyby, tak o prázdninách, aby na něho bylo ze začátku co nejvíc času a učit ho samostatnosti. Zjišťuju a čtu pořád ;)

Tak začni trénovat. Vstávej o hodinu dřív, procházej se 15 minut v deset večer, odkládej peníze na krmení. Ať vidíš, do čeho jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný