Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj natálka dělá to samé poslední měsíc jsou jí 3 roky a 3 měsíce. počůrá se jednou za den, pak je dva dny klid a potom znovu. ze začátku to dělala doma že nestihla když si hrála a teď se to stává ve školce když je na procházce. pančtelka se dětí ptá venku i než jdou ven. nachlazená taky není ale připadá mi to že to dělá schávně nic si z toho nedělá. do školky se jí moc chodit nechce ale když už tam je tak se zapojuje a problém žádný nemá. tak nevím. teď byla týden doma a byl klid, dneska byla poprvé ve školce a zase se počůrala.když jsem jí říkala že to řeknu dětem a budou se jí smát tak to se jí nelíbí.
Já bych nachlazení úplně nevynechala, on totiž zánět může být i chronický ![]()
Třeba já po zánětu močáku měla pak ještě takové „náběhy“, že to nebyl zánět, ale stačilo jen malinko ofouknout a už jsem cítila, že se to rozjíždí.
Každopádně bych dala moč na kultivaci, aby se vyloučil zdravotní problém.
Jinak mě napadlo, zda třeba jí někdo neřekl něco ve smyslu, že čurá moc často, něco jako „zase jdeš čurat“, ony jsou děti v tomto věku hodně citlivé, všechno si hodně berou.
Já jsem se ve 4letech na školce v přírodě vyčůrala do koše, protože na chodbě drželi učitelky stráž a byly hodně podezíravé, zda fakt jdeme čůrat, tak jsem to držela, až to dál nešlo. Přitom je dnes chápu, kdyby nehlídali, tak jim tam courají zástupy holčiček ještě o půlnoci pod záminkou čurání.
Emina se sem tam taky pocura - ale je vetsinou fakt „zamestnana“, anebo darebna, popr. sedi na zemi, takze muze i trochu nastydnout dole
Tyhle panarci vetsi si to, nekteri, asi musi jeste vyzkouset… Jestli to je stresem musis vedet ty… My ji doma nemame ![]()
Ahojky,
potřebovala bych poradit. Moje dcerka (4 roky) je od dvou let bez plen. Naučila se krásně. Ani v noci neměla problém a za celé ty dva roky se v noci počůrala jednou. Ani nehody během dne z 99% vůbec neměla.
Nyní se ale začla počůrávat během dne. Říkala jsem si, že se někdy moc zaměstná při hraní a prostě nedoběhne, ale nikdy se jí to nestávalo a je to téměř denně. Jen s vyjímkami ne.
Myslela jsem si, že třeba počůrávání ze stresu je hlavně v noci, ale to u ní problém není.
Můžete mi poradit, jestli myslíte, že to může být nějakým stresem nebo nějaká porucha nebo co by to mohlo být a jak na to?
Nastydnutí si nemyslím, protože na to to trvá už podle mě delší dobu.
Děkuji
J.