Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Neměla jsem nic
Nebyl žádný den jako přes kopírák, takže jak to vyšlo, tak to bylo ![]()
@Anonymní píše: Více
U nás tedy bylo takové usínání, že kolikrát si hrála, hrála anajednou bum, spadla ji hlava a spala ![]()
Jinak jak je ti asi milé, některé děti usínají v kočárku (a to jsou pak ty rodiny, jak přejíždí doma prahy, aby děti spaly
). Někdo dětem zpívá. Někdo dává dětem přes hlavu plínu (naše starší si tahala sama plínu přes obličej, nebo si něčím šudlala po obličejíčku a tak se sama ukolébala ke spánku), někdo to navozuje vůní, někdo zpívá, někdo prostě položí do postýlky ve které miminko spinká i večer, někdo si jde lehnout s dítětem…
To bude individuální. Poslední dítě spalo pouze v posteli, za tmy ( přes den se zataženými zatem. závěsy), s puštěným šumem ( pouze jeden jediný zvuk - nesměla jsem pustit jiný ), v poloze na boku v kontaktu. Ale už od narození
. Jinak řval jak pavian. Jiné dítě zase ideálně v kočáře. To s plynou přes oči jsem je chtěla naučit a nikdy se mi to nepodařilo - odmítaly to.
Syn spal taky klidně dvakrát denně v kočárku. Procházka a pokračoval na zahradě
Spal tam lépe a delší dobu ![]()
Ahojki. Máte nejaky tip na denni rutinu pred spaním u miminka? Vubec žádnou nemám a ani mé krom kojení nic nenapadá, nicmene mi syn 6 m špatne pres den usíná
A nová zavedena rutina večer pred spánek se krásne osvedcila. Možná by pomohla i pres den..uspavam v nositku. Dekuji