Uspávání sourozenců 5m a 3,5 let

Anonymní
3.11.24 18:45

Uspavani deticek

Ahojte, jdu si pro nejake tipy jak uspat dve deti 5M a 3,5 let. Bohužel se stalo to čeho jsem se bála a spánek mimca se zmenil a musí jít spát driv než starší. Doposud jsem uspavala bud obe najednou nebo první staršího. Momentalne prochazime regresi asi u mimca a uspavani je slozitejsi, narocnejsi a hlavne delší. Tak nevím, jak zabavit staršího. Neumí si hrát Sam a poustet mu TV na hi hodinu pred spaním se mi tak nechce chjoo😔 navíc stejné bude volat, protože chce pohádky prepinat 😏 🤦‍♀️ jedna se mi o pár dní co je manžel pres večer v práci. Brzy budeme delší dobu u rodiny bez manželka a pokud nebude nikdo po ruce, budu muset uspavat sama, takže to musím nejak vymyslet než se to zase zmeni. Jinak uspavam v nositku a když to nejde tak u prsu.. Jenže to trvá než mé nechá odejít a než zabere. Zrovna dnes uspavani zabral už víc jak hodinu a jeste nejsem schopna od ni vstát 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 😅 dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
3.11.24 19:33

Já mám děti 3,5 roku od sebe. Mám velkou postel, kde jsem je měla oba. Taky mám v ložnici TV, takže staršího i mladšího jsem měla v tý posteli. Když usnul první starší, tak jsem vypla tv, vzala mladšího do obýváku na deku. Dala UM, dudlík a usnul taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
3.11.24 19:37

Já měla taky oběd holky dohromady v posteli s odstupem 3 a kousek roku.
Chodily spát spolu, jedna měla prso, druhé jsem u toho četla pohádku a chodilo se dohromady.
Nepamatuji, že by chodily každá jinak..snažila jsem se ten večer udržet pořád stejný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.11.24 19:43

Mám tedy starší děti o méně od sebe a prostě chodili oba. Jednu dobu jsem toho nejmladšího usoavala v ložnici v kočáře, pokud to neslo jinak. Nebylo to ideální. Na děti jsem byla večer sama tak půl měsíce ( manžel směny ).

• Citovat
  • Upravit
4278
3.11.24 19:47

Nejlíp mi na to funguje uspávat v nosítku a když je mimčo vláčné, tak pustit staršímu tablet a malou douspat prsem v posteli. Ale ona naštěstí není žádný dudal, takže pokud už je její čas, tak se prostě napije a usne.

(nicméně také má své dny, kdy ji uklidní jen to, že s ní v nosítku pochoduju na ulici, doma to nefunguje. Tak to bude taky sranda, jestli to příjde až nebude manžel doma, )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
3.11.24 20:03

Mám mimino a 4lete dítě. Dcera si lehne do postele ve svém pokoji, ja si sednu do křesla s miminkem v náruči a vykládám/ctu pohádku. Když je potřeba, tak u toho i kojim. Až obě děti spí, polozim miminko do postýlky, kterou má u nás v ložnici. Chodíme každý den ve stejný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
3.11.24 20:04

Snažit se sjednotit oba dokupy aby usínali. Upravit spánek miminku nějak přes den. Starší spí přes den? V kolik kdo chodí spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 20:15

@KKK85 tak jsme to meli do minuleho týdne.. Když bylo potreba, uspala jsem malou jeste kolem 18h v nositku a protahla trochu staršího a pak čekala až usne s mimcem v nositku.. Jenže ted to s ní trvá tak dlouho a vzteka se.. Proste nejake vyvojove spankove zmeny, takže už ji dávám vecerku v 18:00 a to už ji tak protahuju kolikrát… starší pres den nespí, chodí spát cca v 19:00.. Jde ve vysledku jen o hodinku.. Ale on neumí být Sam,, ke všemu potrebuje me. Je zvyklý na knížky pred spaním jenže u toho zase malá neusne.. Musí mit tmu.. Když je svetlo kouká a celkové je neklidna v ložnici, nevím proč, když pak usne spí krásne. Napadlo mé, že mu pustím na mobilu pohádku v posteli vedle mé než malá usne a bud pak pujde spát nebo jeste pujdeme na knížku vedle.. Ale jsem proti pohádka pred spaním,, nemyslím si, že je to zdrave a dobre a nerada bych, aby si na to navyknul :,(

• Citovat
  • Upravit
7292
3.11.24 20:25
@Anonymní píše: Více

a jak jste to dělali když chodili spát oba stejně? To jste nečeti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
3.11.24 20:30

Já jsem byla s mimčem a uspávala mimčo, druhé dítě uspával tatínek. Věkový rozdíl mezi dětmi mám téměř stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
3.11.24 20:33
@Mina Titivu píše: Více
řeší nějaké dny kdy není doma tatínek..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
3.11.24 20:33
@KKK85 píše: Více

Aha, to jsem přehlédla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 20:34

@KKK85 starší byl v ložnici a koukal se na knížky Sam. Poridila jsem Albi tužku a když malá doprala, stihla jsem rychle neco precist, ale málo kdy. Snažila jsem se i ve stoje číst a ji mela v nositku, ale ona má proste problem být v ložnici 🤷‍♀️ 🤦‍♀️vzdycky s ní musím hopsat a uklidni se až ve vedlejsi místnosti. Takže koukal Sam a pak usnul s tím že jsem se mu musela chodit ukazovat.. momentalne se malá. v nositku kroutí a odtahuje u prsu má. taky problém, takže to stridam dokud neco neklapne a je to zdlouhave :(

• Citovat
  • Upravit
1124
3.11.24 21:24

Já mám děti 2 roky od sebe a snažila jsem se uspavat najednou. Staršímu jsem četla, mladší kojila. Spali se mnou v posteli. Po přečtení jsem zhasla a malá usla u prsa a starší taky usnul. Já kolikrát taky. A někdy to taky dost trvalo než oba zabrali, ale už jsme prostě leželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
3.11.24 21:34

Uspavala jsem u prsa urcite dele nez hodinu. Pri tom jsem starsim cetla pohadky nebo si s nimi povidala. Miminku svetlo ke cteni nevadilo, rozhodne to neprodluzovalo dobu uspavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí