Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spal s námi v ložnici. Nabízela jsem mu, že muže spát jinde ( dítě se budilo do 3 let i 10× za noc ). Nechtěl. Jo ve 4.00 vstává taky (dobrovolně tedy ).
Příspěvek upraven 30.10.24 v 08:52
@Anonymní píše: Více
Nechala bych tomu volný průběh a uvidíte, co vám bude vyhovovat. Místo na spaní se vždy nějak případně zařídí.
Jakože ty s miminem mu budeš ustupovat, aby se pán tvorstva vyhajal?
Spi normálně v ložnici, a když to chlapa bude budit a bude se mu chtít, dokáže se na gauč jistě přemístit sám. ![]()
Spala normálně v ložnici. A ikdyz manzel vstaval ráno do práce, v noci se staral taky - třeba přebalil malou a donesl mi ji do postele, kde už pak zůstala. S tím, že mi chce aspoň trochu pomahat, že i já si musím odpočinout. Nebo v noci když chtěla nosit a uspat, tak šel taky kolikrát on.
Bral to tak, že on jde do práce a já jsem jak kdyby v té práci furt … a když mužů fungovat cele dny s málo spánkem, proč by nemohl i on pomahat. Akorát dělal 12, takže nevstaval kazdy den… ale i tak ![]()
No, chudinka, aby se vyspal
Nechápu. Promiň, ale stejně se nevyspí a ty budeš potřebovat vystřídat
Bydleli jsme v garsone..a zvladli to..
Obě děti spaly ze začátku s námi v ložnici ve své postýlce. Manžel občas i v noci choval, když bylo potřeba. On teda nemá problémy s přerušovaným spánkem a je schopen okamžitě usnout. A naopak kolikrát ani nevěděl, že jsem k dětem vstala
U prvního dítěte jsem s mimcem spala sama na patře, manžel byl dole pod námi.
Postupem času jsme zrušili patro a měli velkou širokou postel, kde jsme spali všichni, pak i 4 ![]()
Kolem mimca jsem měla kojící polštář, jako bariéru.
Příspěvek upraven 30.10.24 v 09:16
My taky normálně v ložnici. Manžela dost často mimčo ani nevzbudilo, nebo jen tak napul, ale tim, ze on nemusel vstavat na kojeni, tak zase hned usnul ![]()
Kdyz chtel, tak se presunul, nebo vecer sel rovnou spar na gauc do obyvaku. Ted s druhym mimcem chodi spis do pokojicku ke starsimu, i kdyz ten ho obcas v noci taky budi ![]()
Ale aby ses ty „stehovala“ s mimcem mi taky prijde jako blbost.
A hlavne uvidite, jaky bude mimi a co se vam osvedci, kazdy to muze mit jinak.
My spime v loznici. Chvili jsem uvazovala o tom, ze budeme s miminem v obyvaku, ale kvuli starsimu, ktery se nejak ne a ne odstehovat do pokojicku a pro muj klid jsem chtela mit s miminem na noc klid. Ale jak slysel po navratu z porodnice maleho rvat, sbalil si pyzamo a medveda a sel dobrovolne do pokojicku. Muz spi stale v loznici, k malemu nevstava, ale rano ho vzdy dostane na starost misto cteni zprav na mobilu nebo tak neco a ja se muzu v klidu probrat. Kdyby mu vadilo, ze se maly v noci budi, tak se muze zaridit jak potrebuje, je dospely.
Manžel dělá na 3 směny a jinde než v ložnici nikdo z nás nespal. Syn ho nijak nebudil, nebo prostě hned usnul ![]()
Spali jsme normálně v ložnici, zpočátku jsem ho na kojení nosila do obýváku (bylo to celé na dlouho, takže jsem si i pustila TV), později už jsem kojila vleže v posteli. Syn v noci neplakal, takže muže nebudil.
Holky, mam za chvili terminek a mam dotaz, kdepak spite s novorozencem? V loznici, nebo i treba obyvak? Premyslim, kvuli partnerovi, aby ho mimi nebudilo v noci, kdyz bude chodit do prace. Jak jste tohle měli vy?