Po probuzení si chce hrát

15
24.10.24 02:21

Po probuzení si chce hrát

Zdravím,
Měl někdy někdo zkušenost s tím, že se mu mimčo vzbudilo a chtělo si hrát?
Malej, kterému je necelých 9 měsíců, tak se mi teď hrozně brzo ráno budí a chce si hrát. Usne v postýlce, pak se vzbudí, vezmu ho k sobě, nakojím a pak si chce hrát. Začne po mně lézt. Zkoušela jsem ho dát zpět do postele ale tam bohužel řve a bohužel ho tam moc dlouho nechat nemůžu pač manžel vstává brzo do práce.
Měl někdo to taky a co jste dělali? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3759
24.10.24 04:07
@Sarka4187 píše: Více

Tak si s nim hraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
24.10.24 04:54

Je to úplně normální. Spací návyky a režim se v prvním roce života mění často. V době vývojových skoků tímto způsobem mozek zpracovává pokroky a zážitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.10.24 05:57

Přizpůsobila jsem se dítěti, co jiného. Jo, je to náročné.

Já jako malá vstávala ve 2 ráno, abych dělala "písi písi. " Jak na to reagovali rodiče? Natočili mě na VHS, aby bylo na co vzpomínat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85322
24.10.24 05:58

@Sarka4187 myslim, ze to tak melo a ma hodne maminek a deti. Zkouset ho udrzet potichu, hrat si v polospanku dal s nim, treba za hodinu zase usne. Zalezi v kolik rano vstava. A ted bude posun casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18612
24.10.24 06:36

@Sarka4187 celkem klasika, kterou jsem odmítala tolerovat. Dítě po me klidně dvě hodiny lezlo, ale ležela jsem v posteli dal a jen usmernovala. Rozhodne jsem nevstavala ani si nehrála. V noci se spi, tak jsme dodržovali klid. A ano, je to náročné, ale po par pokusech to vždycky vzdali. Kamarádka si kolikrát hraje ještě s dvouletakem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
24.10.24 06:52

Mě starší od malinka vstávala mezi 4 a 5…hodinku sme si pohrali, dostala mleko a pak ještě usnula a vstávali jsme tak cca v 8…pak od půl roka vstávala v 5 a od cca roka mezi 7 a 8…
Mladší ten vstával vždy jakmile se začalo rozednivat a už neusnul…měl to tak cca do roka..pak začal vstávat pravidelně v 5, od roka a půl (od června) cca v 6…teď konečně od září by spal klidně do 8 jako starsi ale to má zas smůlu protože je musím budit v 7 abysme se vypravili do školky…a to jsem ještě hodná a ráno vozím autem. Máme to cca 15-20 minut jejich chůzí pěšky, ale hodinu trvá než jsou oba vypravení (snídaně, obléct, zuby, učesat) takže bych je musela budit tak v 6 což se mi zatím nechce..už takhle je starší protivná že vstává dřív než by chtěla a protestuje že nechce nechce do školky…😂 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
24.10.24 07:36

Nějakou klidnější zabavu, v posteli, Leporelo do ruky, atp. Urcite bych nevstavala úplně. At se i dítko učí, ze v noci se spi, a pokud už nespí, tak se dodrzuje klidovy rezim.
Zadne svícení (mozna superslabou lampičku), žádné vstávání, uz vubec ne elektronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
24.10.24 08:17

Ještě dodám že pokud mi vstali vyloženě v noci třeba o půlnoci, tak jsem taky nevstávala. Zůstala jsem ležet v posteli nebo jsem se s ním přesunula teda na gauč aby mi nevzbudil starší ale pořád jsem ho jakoby vedla k tomu že jdeme ležet, že je noc, že se spinka…Dělával to teda hlavně mladší, ten celkově hůř spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
24.10.24 08:45

To dělá spousta dětí, je to úplně normální - a záleží na každém rodiči, jestli a jak si to usměrní.

U nás platilo, že noc je ke spaní a v tu dobu pro zábavu nikdo nefunguje, tj. žádné „budeme si hrát“ neexistovalo. Dítě jsme jen korigovali, aby nespadlo nebo neslezlo z postele, ale jinak jsme leželi se zavřenýma očima a nijak na něj nereagovali - žádné svícení, žádné odcházení mimo postel, žádné hračky (max. plyšáček, plenka nebo něco podobného mazlivého z postýlky), žádné povídání (max. tiché „šíšání“ nebo pobrukování rytmické ukolébavky). U obou dětí byl tímto přístupem problém poměrně rychle vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.10.24 10:58
@Sadman píše: Více

Tak to urcite ne! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...