Spánek roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
9.10.24 22:04

Spánek roční dítě

Ahoj, prosím o radu..
Dcera 1 rok vždycky spánek úplně v pohodě..
Režim máme nastavený pořád stejný..
Vstává kolem 7.. snídaně jdeme ven, hrajeme si doma.. přibližně po 4 hodinách jde spát.. v klidu usne tak na 2-2,5 hodiny.. dostane oběd, jdeme ven nebo na návštěvu, nakoupit, hrajeme si.. večer večeře, vykoupeme a jde spát většinou je to kolem 7 večer dřív usnout je nereálné.. v noci se vzbudila většinou jednou nebo dvakrát..
teď už dva týdny má režim furt stejný jde večer spát ale probudí se kolem 10-11 v noci a už za boha nejde uspat takže jsme vzhůru většinou do 3-4 ráno.. já jsem už úplně vyčerpána ale malá má energie na rozdávání a to vstává pořád stejně.. už jsme zkoušela i třeba bazén aby se unavila ale vůbec to na ní nešlo znát.. spím maximálně 4 hodiny denně.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
9.10.24 22:09

Podle mě ji dáváš spát večer moc brzy, dala bych jí nejdřív ve 20 hod., jestli vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
9.10.24 22:14

@Malpigi to je právě to, zkouším jí zabavit jak jen můžu aby šla spát déle ale právě tak kolem 8 už mi usíná i v sedě a stejně pak od půlnoci nespí

Příspěvek upraven 09.10.24 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
9.10.24 22:14
@Eli1807 píše: Více

Asi tak. Usne brzy a pak vstává, protože se vyspí. Syn mi usínal o dost později a pak později ráno vstával. Díky tomu jsem byla při RD v pohodě, že se vyspíme všichni a nejsme extra unavení. Dřív než ve 22h syn neusnul a mně to fakt nevadilo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
9.10.24 22:16

@Eli1807 co dopolední spánek posunout až na poledne, po obědě..pak ti půjde večer později spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
9.10.24 22:38

Měla jsem to podobně se starším synem. Šel spát kolem osmé večer, v deset se vyspaný vzbudil a tradá jde se zase hrát:). Vydržel pak vzhůru třeba do jedné, druhé. Udržet v posteli a znovu uspat nešlo. Všemožné změny režimu také nepomohly. Byla jsem vyčerpaná. Ale časem to samo přešlo. Jestli to třeba budete mít podobně, doporučila bych si jít lehnout při každém spánku s dcerou, jestli to jen trochu jde a dobíjet energii. Držím palce, ať to rychle přejde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7256
10.10.24 05:53

Posunula bych ten polední spánek až tak na 12:30-13hod.. taky to bude boj, ale jedině vydržet pár dní, a pak večer by mohla jít spát pozdějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
10.10.24 08:47

Takže dohromady kolik toho naspi za 24 hodin? Devět hodin? Můj syn kolem roka spával podobný počet, ale ten teda jako první zabalil spaní po obědě, takže bych asi viděla cestu v tom ne se snažit spánek natáhnout, ale buď lehce uzpůsobit sobě nebo naopak sebe jemu. Zkusila bych dát po obědě spát později, případně ve vhodné chvíli vzbudit (třeba pokud se začne převalovat, ale jestli taková chvíle je si musíš vyzkoušet), spát s mužem v noci (třeba aspoň o víkendu) na střídačku a pokud nemáš další děti, tak jít vždy spát s ním (po obědě, v sedm večer…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
10.10.24 12:59

Zkus posunout denní spanek na 12 nebo 12:30, nám to hodně věcí vyřešilo.
Synovi je taky rok, chodí spát cca v 7, vstává 6:30-7:30 (jak kdy). Denní spánek cca 12-14 (14:30) hodin. Teď se mi 3 noci budí okolo půlnoci, tak mu dám flašku (od narození je na um) a spí. Ale zlobý ho stoličky, tak to má asi z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.10.24 23:11

Tak spánek posunutý a zatím je posunuté i noční vstávání takže teď jsme vzhůru od půl 2 ráno do 6 ráno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
13.10.24 05:02

A posunula jsi i ten spánek v poledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24142
13.10.24 06:13

A co zkusit dát ještě dva spánky a večer uložit prostě později :nevim: ale my teda tyhle noční party u dětí mívali. Moc s tím nešlo dělat. Nejmladší teď hodně vstával už v 3:30 nebo ve 4. Nepomohlo vlastně nic. Zkoušela jsem jeden spánek a stejně to nepomohlo. Teď spí dva a vstal dnes až 4:50. Prostě období, zuby, nemoc. Jdu večer spát s ním. Když mám starší děti ve školce tak si s ním lehnu. Případně mě nechá dospat manžel. Musíš prostě odpočívat s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
13.10.24 08:01

Mate zasvietene svetielko, ze sa ide tak suverenne v noci hrat? :)
Mne tiez takto obcas maly vstal o 22h ked siel spat o 20h, ale dala som prso a spal dalej.

Podla mna ji budi nieco zuby/ blizi sa posun casu/ teplo ci zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.10.24 10:09

@ALIPELI ano spánek jsem posunula na odpoledne kolem 1 usíná.. po 10 večer jde spát a stejně se probudí kolem 2 ráno a je schopná být vzhůru klidně 7 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
13.10.24 10:49

Přijde mi, že chodí spát večer hrozně pozdě.
Aspoň syn má tedy problém s nočním spankem, když je nevyspalej.
V kolik ráno jinak vstává?
Jinak změnu je potreba dělat postupně. Každý den dávat třeba o 10 minut jinak, ne třeba rovnou o hodinu.
Syna teď večer připravují na změnu času, posouvat postupně večer o 10 minut ze 7 na 8. On ráno vstává v 6-7 a chodí spát přesně v poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí