Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ALIPELI většinou vstávala kolem 7 ráno.. dopoledne vydrží vzhůru maximálně 6 hodin.. ale jakmile je unavená začne brečet takovým způsobem že z toho zvrací..
není absolutně šance jí uspat dokud není opravdu unavená. Od mala je na um takže jakmile dopije flašku buď u toho už skoro spí nebo okamžitě vstává a spát prostě nejde..
za chvilku to bude skoro měsíc co se v tomhle plácáme.. když se v noci probudí v jakýkoliv čas tak prostě za 6-7 hodin jde spát a dá si třeba 4 hodiny spánku.. vůbec to teď není pravidelný..
Zkoušela jsem znovu přejít na 2 spánky denně ale prostě neusne..
@Eli1807 píše: Více
A přes den spí v kočárku nebo postýlce?
Syn už po obědě nechce flašku, dám dudlik, do kočárku a do 2 minut spí. Když je pretažený (stačí o 30 minut déle), tak vozím i 20 minut.
Večer normálně usíná sám v postýlce, když mu to nejde, tak mu dám flašku (dřív si ji nevezme).
Já už neřeším, jak dlouho je vzhůru, ale chodí spát cca ve stejný čas. To nám funguje nejlíp.
A jak teda spí? Trochu se v tom ztrácím
mě syn ( 16 m) vstává v 4-5rano. Pak jde spát když jednou tak od 10:30 max 2h. Pomaličku mu to posouvám na později. Večer usne před sedmou hodinou. V noci se budí. Když jde dvakrát, tak jde spát cca o půl deváté na hodinu, pak kolem druhé zase na hodinu. Kdyby si dal přes den čtyři hodiny, tak by mi v noci nespal. To by se akorát dospával přes den.
Tak jsem tu zase..
dcera nespí skoro nikdy.. spí 4-5 hodin z 24h.
Celé noci je vzhůru plná energie zkoušíme několikrát uspat a ani za boha. Mléko si v klidu vypije a pak vstává a v postýlce vesele skáče.
Usne přibližně kolem 6-7 ráno na 2 hodiny. Přes den si dá maximálně šlofíka 20 minut víc absolutně není šance. Večer usne krásně kolem půl 9 - 9 hodiny ale spí jenom do 11 a od té doby je vzhůru až do rána..
Takový spaní nespaní má od září a já už jsem úplně vyčerpaná ještě když není kdy dospat kvůli starší dceři. Ptala jsem se už doktorky jestli na to něco není a ta mi s úsměvem řekla, že máme nespavé živé dítě.
A těch 20 minut má v postýlce nebo kde?
Syn přes den spí jenom v zakrytém kočáře, musí mít tmu jako večer
@ALIPELI Nene v kočáru spát nechce. Vždycky to někde zalomí z minuty na minutu. Na gauči, v autě, nebo i když jí jenom neseme tak najednou usne.
To musí být strašně přetažená. Jinak by takto neusnula. Dítě, které je opravdu nespavec, tak ti nikde neodpadne. Musíte nastavit nějaký denní režim. A začít jí normálně uspávat. Tohle je šílenost. Já skoro rok a půl staré dítě uspávám v nosítku na míči. Pak dám do postele a spí.
@anavi13 denní režim jsme měli nastavený ale pak byla nemocná a přestala mi spát. Ráno usne, po probuzení dáme snídani, jdeme ven, oběd, hrajeme si a pak únavou prostě usne ale nikdy ne na dlouho. Potom jdeme zase ven, vykoupat, večeře jde spát ale prostě jenom na dvě hodiny a pak je vzhůru až do rána. Zkoušeli jsme uspávat v šátku, nosítku, v kočárku, ležela semnou v posteli ale prostě neusne a když jí nechám v postýlce tak je schopná celou dobu brečet.
Tak po obědě si nejít hrát, ale uspat
Mě taky přijde prostě permanentně pretazena
Nemá při uspávání svetlo?
@Eli1807 po obědě ji dej normálně spát. Musí mít normálně spánkovou deprivaci a tím špatně spí. Zkus třeba v nosítku na balónu. Tak to dělám já a udělat úplně tmu.