Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nyní 13 měsíční mě v noci kdykoliv se mu zachve vzbudí s tím, ž chce prsíčko a nestačí jen jedna strana ale musí vystřídat obě jinak je zle
…. Od narození spí se mnou v posteli (z určitých důvodů) teď si mohu o spaní v postylce nechat jen zdát. Hodně mě štve ale to chci obě bradavky a zachvíli třeba zase já nemohu spát když už to nevydržím “dělat mu dudlíka” zvednu se jdu s nim udělat UM dám mu 150ml a zase dokojim aby usnul no pak už do rána spí. Nějaká rada prosím? Kdy se to může zmenit nebo jak? Tatínka v této chvíli krize odstrkuje chce mě a o to víc brečí. V noci též snažím se otočit na břicho dát najevi že prsa nejsou a on se po mně drásá strká mi všude ruce brečí dokud bradavky neposkytnu ![]()
Jak napsala @lucad77 buď vydržet…tzn dávat prsa na požádání..nebo odstavit..tzn nedat…ani za velkého révu nedat…je dost pravděpodobné že bude několik prorvanych noci ale pokud jsi rozhodnutá tak fakt to prso nesmíš dát…nesmíš ustoupit…jinak nabude dojmu že si vše vyrve…
@1992lp No, podle toho, že pomůže UM bych řekla, že má hlad… Takže víc krmit pres den, aby nemel potrebu se dojidat v noci. A naučit usinat jinak, než u prsa. Ono je normální, že se deti v noci budi, ale problem je ten, ze neumi jinak usnout, tak ho chce pri každém probuzení.
Tak když nechceš kojit tak nekoj, ale musíš vydržet ty prsa nedat. Bude řvát, bude se vztekat.
Ja dala do jiného pokoje a odstavila jsem na noc. Za par dni si zvykla. Dostala napit trochu vody.
Zrušit noční kojení, nakojit až ráno, v noci jenom napít vody, ale bude to těžké, u nás bylo prořvaných asi 10 nocí a vzdala jsem to, zkusila jsem to znovu asi za dva měsíce. Já jsem měla velkého ududlance a dost jsem si tím častým nočním kojením ničila záda. Naštěstí má mladší dudlík a je to opravdu nebe a dudy.
Odstavila jsem na noc, abych se vyspala konečně, žádnej extra řev se nekonal. u jednoho jsem lepila bradavky náplastí a u druhýho jsem mu nechala aspoň šáhnout a byl klid ![]()