Roční syn neusne + brečí v postýlce

24.10.24 21:38

Roční syn neusne + brečí v postýlce

Ahoj,
odkládala jsem to dlouho, ale už musím napsat. Hledala jsem různé diskuze, ale všechno je to na jedno brdo. Neužitečné rady a dokola omýlané stejné věci, které nezabírají. možná potřebuju jen slyšet, že to tak někdy je a prostě to časem přejde.

Můj roční syn neusne sám v postýlce. Neusnul nikdy a přijde mi, že se to spíš zhoršuje. Je zvyklý na prso, usíná výhradně u kojení. 5% zbylých usnutí připadne na nošení manželem a 0,5% na vyřvání, když už nikdo z nás nemá sílu nebo si babička nevěděla rady a nechala ho v postýlce.

Syn usíná mezi 19:30 a 22:00. Řád jsme mu nikdy moc nenutili, protože 1) v postýlce okamžitě jančil, řval, stavěl se, hysterčil 2) zastávám názor, že novorozenci mají svůj rytmus a cpát mu náš je proti cirkakódu.

Bohužel nezabrala ani rada babiček, že „až bude papat pevnou stravu, třeba krupičnou kaši navačer, tak bude spát celou noc.“ GG ani náhodou. Od chvíle, co jí příkrmy, se vůbec NIC nezměnilo. Syn se probudí 1× - 4× za noc a chce dokojit. Nejčastěji 2×-3× a to v cca 22:30, 0:30 a pak k ránu kolem 4:30, kdy ho vyčerpaná beru do postele a tam s námi usne (a to jsem kdysi tvrdila, že dítě do postele nepatří :lol: )

Ted už jsem se dostala do gáze, že ho napapaného, přebaleného donesu k postýlce a než ho položím, začne řvát. Takže rutina je, že se napapá. Místo aby usnul, jako všem babičkám a prababičkám :? tak chytne druhý dech a jde si hrát. Hraje si sám v ohrádce. Počkáme, až začne vykazovat známky únavy a jdeme ho přebalit, převléct, pustíme hrací kolotoč a kojím ho. Bud opět nechce usnout a nebo začne pochrupovat. Čekám. V 70% se při přenosu probudí. Dám druhé prso a znovu čekám. Ve 40% se probudí i napodruhé.
I dnes nezabrala jedna strana, druhá strana. Pokaždé se probudil při položení, nebo v prvních vteřinách. Šel tam manžel ho nostit. Uspal ho a jak ho položil, znovu se probudil. Okamžitě začal řvát. tedka řve a já za ním půjdu, až dopíšu tenhle text. Je to naprosto vyčerpávající. stejně jako poslouchat kecy prababičky, jak ona měla obě děti v 7 v postýlce a ony samy usnuly.

Co mám dělat? Prostě to přejde samo? Syn už má postýlku vyloženě negativně zafixovanou a to jsem ji zkusila i přemístit a postavit jinak. Nezabírají ani projekce na zeď. řve a řve a řve. Na plyšáky kašle. :nevim: :zed:

a to ještě ani nezminuju, že když ho přikreju, tak je šance na probuzení až desetinásobná. Takže i v chladu má na sobě jen dečku. Jo a usíná ve stylu píďalky jablečné. Na břiše s vyvrácenou hlavou a rukama dozadu. OD šesti měsíců. nemožno ho dostat na záda, tak jsem ho nechala spát jak se mu chce.

měl někdo podobný problém?
díky. Slova útěchy postačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.10.24 21:42

A proč nespi s vámi po celou noc? Evidentně patří k většině děti co chtějí, potřebují spát s rodičem.

• Citovat
  • Upravit
5098
24.10.24 21:48
@erza scarlet píše: Více

Promin, ale znis mi jako inteligentni zena. Marne si lamu hlavu, proc vam to proboha vsem delas a nedas si to dite k sobe od zacatku, kdyz ti uz rok hystericky jeci, ze chce k tobe? Jako asi tak vsechna mladata chce byt u mamy, v bezpeci.

A prozradila to taky babicka, jak to delavaly, ze vsechny deti zazracne spaly v postylkach? Zadny zazrak to nebyl. Nekojily, diteti se narvala flaska, dudlik, a v pripade protestu se dite nechalo vyrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.10.24 21:50

Žádné takové akce s přesunem jsem nedělala, čili jak dítě lehlo spalo…

Jinak já taky spala jako dítě v postýlce. Mama mě nechávala vyřvat. Do dnes kolují historky, jak jsem řvala až mě bylo slyšet na zahradu. :nevim:
V posteli jsem nikdy s rodiči nespala, takže mě to ani nenapadlo.

Dle mého je tedy i chyba ta postel. Proč ve 4.30 hod tam může jít spát a ve 21.00 ne?
Navíc chce prostě usínat v kontaktu.

Příspěvek upraven 24.10.24 v 21:54

• Citovat
  • Upravit
223
24.10.24 21:53

Jakmile se dcera začala budit při pokládání do postýlky, začala jsem uspávat u kojení vleže u nás v posteli a do postýlky jsem ji přesouvala až třeba za hodinu, kdy už byla pořádně „tuhá“. A nemá smysl to tlačit na sílu. Tak prostě bude spát nějakou dobu s vámi v posteli, nebo prirazte postýlku bez bočnice k posteli. Proč to dělat složitě a padat z toho na hubu, když to jde i jednoduše. Jen stačí přijít na to, jak vám to nejvíc vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.10.24 21:57

Smarja, ten styl je dost podobny te, jak je teprve tehotna a nechce spat s miminem v posteli.
Zakladatelko, a proc trvas na postylce, kterou tvoje dite nenavidi? Proc ho neuspis v posteli, nikam ho nemusis prendavat, tudiz se nevzbudi?
Moje deti taky spi, OD MIMINEK, na brise, nohy pod sebou, zadek do vzduchu a ruce pod sebou, no a co?
Nechcete mu lamat nejaky rytmus, ale skoro ho mucit nevhodnym spanim, to klidne rok delate 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 21:58

Jenže já nechodím spát takhle brzo. Fakt nechci jít spát ve 20 hodin. A nechat ho spát v posteli? Aby spadl na zem, když se přetočí nebo lezl po ložnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.10.24 21:59

@erza scarlet Tak tam dej zabranu a kup chuvicku s kamerou - jeste nejaka vymluva? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
24.10.24 22:01

Tak jako v předchozích komentářích mě hned napadlo, proč syna nenecháš spát u sebe. Jinak já syna nechala spát tam, kde odpadl. Takže když jsem kojila v obýváku, kde jsem měla rozloženou rohovou pohovku, nechala jsem ho klidně na tý pohovce spát i hodinku, než jsem ho přenesla. Ale spíš jsem pak kojila v posteli a v posteli i spal. Později, kolem toho roku, jsme stejně postýlku zrušili, protože byla zbytečná a syn v ní nespal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
24.10.24 22:02

@erza scarlet obskládala jsem dceru vždy peřinami a ikdyž je super cestovatelka, nikdy je nepřelezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 22:05
@JezinkaBezinka píše: Více

připadáš si normální nebo uspokojuješ svoj ego touhle útočnou odpovědí? Doporučuji si najít něco lepšího na vykompenzování své méněcennosti, než útočit a dělat machra. Zábrany do postele nedám, přepadl by přes ně. Jsem ráda že vydrží v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.10.24 22:06

Vzdyť je mu rok.. Proč by měl umět usínat sám v postýlce? Piluje nebo se pripravuje na chůzi, přichází první slova, je to teprve par měsíců, co si uvědomil že je samostatná jednotka.. Tolik vjemů a aktivit kolem něj.. 80% dětí v tomhle nedokáže usnout v klidu a samostatně.

Je to normální i když o nervy. Buď s ním, pomoc mu usínat. Takhle si zaděláváš na pěkný problém, potřebuje se před spaním pomazlit usínat v klidu a ne „řvát“ sám v postýlce. Je frustrovaný..

Můžeš zkusit regulovat spánek přes den na jeden - pokud už ho nemá. Spinkacího plyšáka s melodií, spací fusak, jen ho nenech plakat v postýlce. Sama píšeš, že blok asi už má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.24 22:09

A proč ho přendáváš…teď má druhá dcera 13m a spí se mnou v posteli, spíme v jejím budoucím pokoji…máme postel v rohu a stahovací zábranu, nakojí se, odvalí se, uvelebí a tak párkrát za noc…ale nezačne brečet moc…naštěstí máme svou hlavu, nikdo nam neradí, jak to máme dělat…starší spí někdy s námi a většinou u manžela…když jde starší na noc k našim, tak spí s babičkou na velké posteli v loznici v patře a děda dole v ložnici…

• Citovat
  • Upravit
24.10.24 22:11
@TeeeT píše: Více

to mu ale vznikl dost rychle, protože jsem vyřvání nikdy neaplikovala a byla proti němu (a pohádala se s prababičkou i babičkama). A kdykoli jsem ho slyšela, jak nabírá (třeba v noci), tak jsem hned vstávala a šla k němu. samozřejmě nebylo to 100% ale kdykoli to šlo. I večer jsem to opakovala pořád znovu a znovu. Až ted poslední týdny už mě to trápí. Hlavně když člověk poslouchá, jak dotyčný položí dítě do postýlky a ono si chviličku brouká a pak usne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.24 22:12

@erza scarlet a kam by přes ty zábrany padal, vždyť to je vysoké síťované a stojí to tisícovku, nám stačí jedna :-) ty si představuješ to jedno prkno, co měla starší na posteli…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510