Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co zkusit bílý šum, ať může být v obýváku i za hluku a přes to mít svůj klid? Obě dcerky (1.5 roku a 7mi týdenní) mají na spinkání svého méďu šumítka myhummy a spinkají krásně ![]()
ahoj
to asi neovlivníš miminko az bude vetsi bude spat dyl..
ale nevím no ja mam 2 mesicni skoro a taky se porad budi na kojeni ja mam pocit ze ho kojim cely dny usne mi vzdy jen tak na hodku az 2 sem tam se probudi chcce prso a hned zas usne nekdy je vzhuru
![]()
@xxxMAMAxxx ¨Já myslím, že dítě by mělo mít na spaní klid. Alespoň na večer a to větší dopolední/ odpolední. Ty sice usneš, když vedle tebe někdo bouchá, ale moc si neodpočineš a dítě to má to samé. Nevidím důvod proč by takhle malé miminko nemělo spát 3 hodiny? Tobě to v něčem vadí?
Malé jsou 4 měsíce a kolikrát po obědě, taky takhle v kočárku usne. Ale postupně si zkracuje ty intervaly odpočinku v průběhu dne. Neboj, já bych malého teď nechala, ať si sám řekne, jak přes den. A ráno a večer to omezila rituály. Ráno oblečení do denního + omytí obličeje, pozdrav atd. Večer koupání, kojení, ukolébavka a pak spaní.
A v kočárku, uklidňuje ho to, když se jede, není na tom nic divného. Obvzlášť, když je večer zvyklý usínat s melodií, tak kolečka taky rachotí.
@xxxMAMAxxx Asi tě nepotěším, ale to ho nijak nenaučíš. Dítě není tamagoči, aby dělalo to, co ty chceš a jak to chceš. Mně by se taky hodilo, kdyby moje třetí dítě usnulo v kočárku a po zastavení ještě 2 hodiny spalo. Ale můžu být ráda, že tam spí aspoň za jízdy, první 3 měsíce v něm nechtěla být vůbec, v postýlce sama taky ne a přes den spala jedině v šátku, jinak řvala jak tur. Přitom první dítě spalo i ve stojícím kočárku. Ve stojícím autě mi nespalo žádné dítě (ani 10 minut) a na spaní v tichu v pokoji nevidím absolutně nic špatného. Dítě ti spí celkem luxusně, mohlo by to být mnohem horší. Buď ráda a nijak ho nepřenaučuj.
Příspěvek upraven 30.10.18 v 12:32
Nase mala spi v klidu v loznici, usina u kojeni a nevidim duvod, aby spala v hluku, kdyz treba myju nadobi nebo mi jde tv apod… Taky mam radsi na spani klid
a v aute nam hodne place, obcas usne…kazde mimco je jine a navyky se jim casem meni
nase mala spala prvni mesic az dva celkem dost pres den…ted jsem rada, kdyz spi hodku dopo a dve odpo
jo a kocarek nesnasi, takze mame nositko
a ja se taaak tesila na vozeni…ale zase spi v noci hodne, budi se vetsinou jednou, obcas spi celou noc. Jsou ji 4,5 mesice ![]()
@Iveta Kotlárová je to tenhle medvídek, mají jich na stránkách víc. Koupila jsem ty dražší se senzorem spánku. Po hodině se šum ztiší a pokud mimčo začne vydávat zvuky, nebo se vrtět, tak se znovu spustí ![]()
@Denina01
docela drahýý vyplati se teda ???Abych tu neobjednavala zbytecne
diky moc
@Denina01 píše:
@Iveta Kotlárová je to tenhle medvídek, mají jich na stránkách víc. Koupila jsem ty dražší se senzorem spánku. Po hodině se šum ztiší a pokud mimčo začne vydávat zvuky, nebo se vrtět, tak se znovu spustí
Jako, že když se vrtí, protože má hlad, tak ho to zase uspí?? No to je teda výmysl
N unsutí proč ne, ale to znvu uspání, mně moc chytré nepřijde.
Příspěvek upraven 30.10.18 v 12:35
@Denina01 Na tohle máme usínáčka z občejné plenky a je to super. Jak má cípky, tak ho malá pěkně drží.
@P4ja když se malá probudí, že má hlad, tak ji samozřejmě nakojim, nefunguje to tak, že by šumění medvěda přehlušilo hlad, to je snad jasné
když se vrtí třeba ta starší, po hodině a chce jen ruku, tak ji jdu pohladit, spustí se medvěd a spí další hodinu.
@Iveta Kotlárová píše:
@Denina01![]()
docela drahýý vyplati se teda ???Abych tu neobjednavala zbytecne
![]()
diky moc
Pokud potřebuješ bílý šum, tak na YT je toho spousta. Na malou to zabíralo chvilku. Teď má spíš hrací sluníčko, na které se může dívat.
Plenek jsem se bála, aby si je neomotala kolem krku… Starší dcerka je dost postelová cestovatelka ![]()