Denní stacionáře pro adolescenty

1.7.22 22:41

Denní studiím

Ahoj, dcera (15 let) bude v pondělí nastupovat na denní stacionář pro adolescenty v Praze kvůli poruše příjmu potravy a dalším problém spojených s tím. Nemáte někdo zkušenosti se stacionarem pro adolescenty? Jaký je program, co se tam celý den dělá teď o prazninách, pomůže to ve výsledku? Prosim pište vaše zkušenosti ;)

Diky všem holky za odpovědi, lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.1.23 20:35

Dobrý den, mrzí mě, že jste nedostala žádnou odpověď. Momentálně se blížím ke dni, kdy do stacionáře nastupuji také. Mám dotaz, zda dceři stacionář pomohl, jaké to pro ni bylo? A jak to bylo poté se školou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.11.23 11:56

Dcera je zařazena na čekací listinu, moc prosím o Vaše zkušenosti, jak to probíhalo, jaký je režim a hlavně jestli to bylo k něčemu - nebo je lepší směřovat spíše k hospitalizaci. Děkuji. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 12:47
@Katieee2 píše:
Dcera je zařazena na čekací listinu, moc prosím o Vaše zkušenosti, jak to probíhalo, jaký je režim a hlavně jestli to bylo k něčemu - nebo je lepší směřovat spíše k hospitalizaci. Děkuji. Katka

Až budou mít pro dceru místo, pozvou vás na přijímací pohovor. Po té nastoupí ( u nás to bylo na cca 8 tydnu pokud si dobře pamatuji ).
Program je po- pá 8- 14.30 hod.
Všechny podrobnosti Ti řeknou tam.
Za mě ok.
Jestli hospitalizace nebo stacionář musí říct odborník.
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
9466
13.11.23 15:05
@Katieee2 píše:
Dcera je zařazena na čekací listinu, moc prosím o Vaše zkušenosti, jak to probíhalo, jaký je režim a hlavně jestli to bylo k něčemu - nebo je lepší směřovat spíše k hospitalizaci. Děkuji. Katka

Ahojky, do jakého stacionáře jde? Jsou tam tři, jeden je pro dospělé, DS Karlov, tam jsem chodila, pak je stacík pro adolescenty a stacík pro PPP. Na ten na PPP jsem byla na pohovoru, ale doporučili mi hospitalizaci, což jsem odmítla. Jinak jsem ve VFN Ke Karlovu byla i 2-krát na příjmovém oddělení 1 a tam to byla noční můra. Nevím, kolik tvé dceři je a s čím se léčí, na oddělení a stacík pro PPP berou i mladší, než 18 let. Každopádně moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
13.11.23 15:30

Počítej s tím, že doma budete dohánět učivo. Jinak tam probíhají i různé terapie jako arte, autogen apod.. Je to něco mezi nemocnicí a ambulantní léčbou. Doporučuji se domluvit na jeden den mimo stacionář(kvůli škole, aby kvůli nedostatku známek neměla problém). A v tom dni se nechávat klidně i vyzkoušet v kabinetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
13.11.23 15:45

Jak bude dceři lépe, mohla by jet také do lázní na psychiku (PPP)…treba v době letních prázdnin.
Jezdí se do lázní Jeseník, Karlova Studánka, Dolní Lipová.
Nevím jistě, zda klienty pod 18 let mají všude. V Jeseníku ano.
Během školy je do programu zařazena výuka.
Jezdí se na 3 tydny (u dospělých možnost prodloužení o jeden týden, nevím jak u nactiletych).
Nevím jak je to s doprovodem rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.11.23 18:45

Moc díky za tip na lázně!
Jsme v pořadníku přímo do stacionáře pro adolescenty.
Dceři je 14. Kromě PPP se i poškozuje. Má hodně náročnou školu (8-lety gympl), to dohánění učiva, toho se bojím nejvic. Ale hlavně když se nějak vrátí do “normálu”, klidně ať opakuje ročník.
Kdyby ale bylo možný, aby jeden den v týdnu mela na školu, to by bylo super. Má ji navíc kousek od Karlaku….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9466
13.11.23 19:31
@Fiveone píše:
Počítej s tím, že doma budete dohánět učivo. Jinak tam probíhají i různé terapie jako arte, autogen apod.. Je to něco mezi nemocnicí a ambulantní léčbou. Doporučuji se domluvit na jeden den mimo stacionář(kvůli škole, aby kvůli nedostatku známek neměla problém). A v tom dni se nechávat klidně i vyzkoušet v kabinetu.

Chodila jsi někdy na stacionář? Nedovedu si představit, že by ji každý týden jeden den pouštěli do školy, sama jsem chodila na 3 denní stacionáře a všude se hlídala docházka a kdo ji neměl, tak mu léčbu ukončili. A to jsem v té době chodila do školy, takže jsem musela přerušit studium. A taky si moc nedovedu představit chodit na denní stacionář a odpoledne se doma učit, přeci jen stacionář je náročný, člověk tam na sobě pracuje, dotýká se bolestivých témat, učí se je zpracovávat a třeba do toho bych se já učit ještě po odpoledních nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
13.11.23 19:37
@Lollitka píše:
Chodila jsi někdy na stacionář? Nedovedu si představit, že by ji každý týden jeden den pouštěli do školy, sama jsem chodila na 3 denní stacionáře a všude se hlídala docházka a kdo ji neměl, tak mu léčbu ukončili. A to jsem v té době chodila do školy, takže jsem musela přerušit studium. A taky si moc nedovedu představit chodit na denní stacionář a odpoledne se doma učit, přeci jen stacionář je náročný, člověk tam na sobě pracuje, dotýká se bolestivých témat, učí se je zpracovávat a třeba do toho bych se já učit ještě po odpoledních nemohla.

Chodila a toto mi umožnili přímo na Karláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9466
13.11.23 19:44
@Fiveone píše:
Chodila a toto mi umožnili přímo na Karláku.

Tak možná to je nějaká výjimka, ale i tam na stánkách DS pro adolescenty píší: „Je kladen důraz na řádnou docházku do stacionáře, dodržování pravidelného režimu – jídelního, spánkového, volnočasového.“
Já chodila na ten DS Karlov pro dospělé a bylo tam víc studentů, ale do školy nikdo z nich nechodil v tu dobu (ale jednalo se o VŠ). Na stacík pro PPP mi řekli, že bych taky musela chodit každý den.
Na stacík pro adolescenty jsem tedy nechodila, tak třeba tam to nějak jde domluvit, ale stejně já osobně si nedovedu představit chodit na stacionář a ještě se k tomu učit doma, ale tak třeba někdo je toho schopný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
13.11.23 19:48
@Lollitka píše:
Tak možná to je nějaká výjimka, ale i tam na stánkách DS pro adolescenty píší: „Je kladen důraz na řádnou docházku do stacionáře, dodržování pravidelného režimu – jídelního, spánkového, volnočasového.“
Já chodila na ten DS Karlov pro dospělé a bylo tam víc studentů, ale do školy nikdo z nich nechodil v tu dobu (ale jednalo se o VŠ). Na stacík pro PPP mi řekli, že bych taky musela chodit každý den.
Na stacík pro adolescenty jsem tedy nechodila, tak třeba tam to nějak jde domluvit, ale stejně já osobně si nedovedu představit chodit na stacionář a ještě se k tomu učit doma, ale tak třeba někdo je toho schopný.

Je to o domluvě. Já tam jinak chodila řádně a vše dodržovala, ale předtím jsem byla v Motole a díky tomu jsem nebyla klasifikována z několika předmětů a z těch podstatných jsem dělala komisionální zkoušky. O to fakt nikdo nestojí. Raději se domluvit na jeden den mimo stacionář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
13.11.23 19:57

Tady píšou že aktuálně neberou děti do 14 let bez doprovodu a mají výhodné ceny na doplatky pokoju ale jenom do konce dubna https://www.priessnitz.cz/…dorostu.html

Lazne do 18 let trvají 4 týdny a možná že budou mít i pátý týden možnost prodloužení (to nevím, dospělí můžou zkusit požádat o jeden týden navíc a pojišťovna často odklepne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9466
13.11.23 20:08
@Fiveone píše:
Je to o domluvě. Já tam jinak chodila řádně a vše dodržovala, ale předtím jsem byla v Motole a díky tomu jsem nebyla klasifikována z několika předmětů a z těch podstatných jsem dělala komisionální zkoušky. O to fakt nikdo nestojí. Raději se domluvit na jeden den mimo stacionář.

Jo tak pokud to jde a zvládla by to… ono zas je fakt rozdíl, když jí je 14 let a je ještě zvyklá na třeba téměř každodenní učení a ranní vstávání… Já na prvním stacíku byla ve 26 letech nějak a byla jsem na VŠ a prostě tehdy už jsem se roky léčila a byla jsem tak vyřízená, že jsem se k tomu už učit vůbec nezvládala, přišla jsem domů a šla spát. Takže jsem si ročník rozložila nejdřív do 2 let a pak jsem přerušila. Ale chápu, že na gymplu je to horší s tímhle, zejména, pokud má dobrou třídu a nechce z ní vypadnout, jakože jít pak s nižším ročníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
14.11.23 00:18

@Katieee2 Duševní poruchy u dětí se léčí v lázních Jeseník a Lipová Lázně. Pobyt trvá 28 dnů. Momentálně však do obou těchto lázní neberou děti bez doprovodu. Tak bude asi nejlepší vyzkoušet ten denní stacionář. Akorát nevýhodou je, že dcera zamešká školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze