Depka - mít, či nemít druhé dítě?

31.7.14 21:15

depka mit ci nemit druhe dite

Kdy jste se rozhodli, ze chcete mit druhe dite? A co je spatneho na tom mit jen jedno.Mam 10ti mesdicni mimi a kolikrat jsem fakt na dne, nezvladam to a rikam si, jestli jsem tohle chtela. I kdyz jsme se na tom mit mimi, s pritelem domluvili a za tri mesice se nam to pivedlo. A ted mam stavy, ze se brzdim, abych na mimi nervala…Nektere dny jsou v poho, ale pak prijde pravy opak. A kdyz se bavime o tom, jestli do budoucna druhe…tak si to neumim predstavit, ale vuuuuubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
31.7.14 21:17

@milaculinečka 4 roky mi trvalo, než jsem přistoupila na myšlenku mít druhý dítě. V 10. měsících, bych na to ani nepomyslela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
31.7.14 21:18

Myslim ze je jeste na uvahy o druhem brzy. V tuhle dobu jsem si to taky neumela predstavit. Vazneji jsme o tom uvazovali az v synove roce a pul a rozhoupali se k tomu skoro o pul roku pozdeji. A spatneho na jednom diteti nevidim nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
31.7.14 21:18

No tak ted vubec, mam taky 10m. To by me asi mrsklo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
31.7.14 21:19

V deseti měsících malý jsem druhý taky zatím nechtěla, to přišlo, až když jí byl asi rok a půl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.7.14 21:22

Zatím o tom neuvažujte, časem uvidíte :nevim:. Je to vaše věc, nikdo vás snad nemůže nutit mít další dítě, když vy se rozhodnete, žče nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
31.7.14 21:23

@milaculinečka ono každe dieťa je ine…napriklad mne davala prva dcerka zabrat a o druhej ani neviem, ze ju mam…sofi ma 3 roky a timejka 4 mesiace…ja som kludna povaha, ale to proste nejde nezvyšit hlas a deti to potrebuju…keby si bola len ťuťuli muťuli, tak by ti čoskoro skakali po hlave…

ja som vzdy chcela deti vela, ale manzel vahal aj pri druhom…teraz je rad, ze ma dve princezny a dokonca lutujeme, ze sme ich nemali rok po roku…viac by sa vyhrali…ale aj takto je to fajn… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
31.7.14 21:23

Az tak po druhem roce dcery a stejne jsou tam obavy :kytka:. A nejlepší bylo, kdyz cely první rok dcery na me každý hned uhodil s otázkou „tak co, kdy bude druhé?“. To jsem fakt „milovala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.14 21:24

Me tez.Ale rikam si i ve dvou letech ditete, je porad nesamostatny a tu mamu potrebuje.Ted kdyz vidim, ze si nejsem schopna uvarit kafe natoz obed, tak si neumim predstavit mit druhe mimi a 2lety prerostly mimi:-) :-) To zkoncim na psycharne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
31.7.14 21:27

Muj syn ma 21 mesicu a predstava druheho ditete me naprosto desi. Mam ksmaradky co maj ke stejne starym detem uz dalsi a me z toho trci chlupy hruzou. :-D nene jeden satan mi staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Marbella píše:
Az tak po druhem roce dcery a stejne jsou tam obavy :kytka:. A nejlepší bylo, kdyz cely první rok dcery na me každý hned uhodil s otázkou „tak co, kdy bude druhé?“. To jsem fakt „milovala“.

Jo to znam, to taky miluju.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

@milaculinečka :think: M áš nějakou antikoncepci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
31.7.14 21:28

@milaculinečka chtěla jsem druhé už při prvním porodu :mrgreen: ten nakonec skončil akutní sekcí, takže jsme museli chvíli čekat, zadařilo se, když měl starší 9m. Je to super, kluci jsou od sebe 18m, milujou se, už si spolu vyhrajou, neměnila bych ani za nic :srdce: A co je špatného na jedináčkovi? Já jsem jedináček a celý život jsem brečela, že chci sourozence, jsem dospělá a stejně mě to pořád mrzí, nedopustila bych, aby moje dítě zažilo to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.7.14 21:28

@milaculinečka
Mam stejne pocity jako ty a mimi 9m, taky si sotva uvařím oběd- natozho v klidu snist, aby dite neknouralo, ze mi chce u jidla asistovat. Mit k tomu ještě treba dvoulete si neumím predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
31.7.14 21:30

To asi přijde samo, ten pocit. Já taky nejdřív začala zlehka uvažovat o druhém po roce, snažit jsme se začali v roce a půl prvorozeného, celkem automaticky. Nakonec to vychází, že by měli být přesně 2,5 roku od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí