Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky,
Tak mám po konizaci.Byl to 3.stupen HPV, podrobnou diagnostiku zatím nevím, přijde dopis.
Dnes to na mě padlo, nejde o mě já se smrti nebojím, ale co můj chlapeček, když fakt umřu? Je mi úplně špatně, když si to představím, já ho tady přece nemůžu nechat
Mám děsný strach i celkově z jiných rakovin a nádorů. Jsem prostě v p…
@MarynaFrai I 3. stupeň jsou pořád ještě předrakovinné změny, po konizaci jsi, teď zkontrolují, zda to zasažené sebrali s dostatečnou rezervou a budou tě pravidelně hlídat, takže klid, kdyby se něco dělo, tak se na to přijde hodně rychle, na kontroly se chodí po pár měsících, takže by se na to přišlo rychleji, než u někoho, kdo ještě problém neměl a chodí jednou za rok a ještě ne na specializované pracoviště.
klid 3. stupeň ještě nic není. Je to prekanceroza. sama jsem po stejném zákroku a kromě častějších kontrol se nic neděje
@j.a.n.i1 píše:
@MarynaFrai I 3. stupeň jsou pořád ještě předrakovinné změny, po konizaci jsi, teď zkontrolují, zda to zasažené sebrali s dostatečnou rezervou a budou tě pravidelně hlídat, takže klid, kdyby se něco dělo, tak se na to přijde hodně rychle, na kontroly se chodí po pár měsících, takže by se na to přišlo rychleji, než u někoho, kdo ještě problém neměl a chodí jednou za rok a ještě ne na specializované pracoviště.
A 3.stupen ještě není nádor ? Řekli by mi to doktoři ? ![]()
@paola white píše:
klid 3. stupeň ještě nic není. Je to prekanceroza. sama jsem po stejném zákroku a kromě častějších kontrol se nic neděje
Jste očkovaná ? Nebo doporučili Vám také se očkovat ? Mě je 26 let a říkal Dr. že mám jít na očkování …
@j.a.n.i1 píše:
Já si teď ještě o tom čtu ,a psali,že každý den umře jedná na rakovinu čípku ,takže to umírají ti,které nechodí k dr.?
@MarynaFrai Jo, doporučují, na druhou stranu, očkuje se jen proti některým kmenům a jiné stejně člověk ulovit může. Spíš chce posilovat celkovou imunitu, aby se s nimi tělo poradilo.
@j.a.n.i1 píše:
@MarynaFrai Jo, doporučují, na druhou stranu, očkuje se jen proti některým kmenům a jiné stejně člověk ulovit může. Spíš chce posilovat celkovou imunitu, aby se s nimi tělo poradilo.
Vůbec nevím,jestli do toho očkování mám jít …
Ahoj, zbytečně se neboj a nestresuj
Treti stupen neni rakovina, ale bez pravidelnych lontrol by se z toho casem mohla stat. Pokud jsi byla na zakroku a dal budes chodit na pravidelne kontroly ( ja po zakroku chodim po pul roce) nemas se ceho bat.
@Mirri1 píše:
Ahoj, zbytečně se neboj a nestresujTreti stupen neni rakovina, ale bez pravidelnych lontrol by se z toho casem mohla stat. Pokud jsi byla na zakroku a dal budes chodit na pravidelne kontroly ( ja po zakroku chodim po pul roce) nemas se ceho bat.
Děkuji ,já jen dneska nad tím začala přemýšlet trošku do hloubky. Přijde mi to nějak rychlí ,před těhotenstvím a v průběhu vše v pořádku no a pak po šestinedělí tohle a najednou 3.stupeň.Nechapu jak se to mohlo vyvinout tak rychle ![]()
@MarynaFrai nejsem ockovana a ani nebudu. HPV ani nemusi byt pricinou vzniku ca cipku. 3. Stupen není rakovina. A doktori by vam jiste rekli pokud by jste ji mela. Nebojte delam na onkologii. Stupen 3 je stale jeste zachyt uplne v pohode. Jde jen o to aby na patologii urcili zda lozisko vyndali cele
@MarynaFrai
Bud v klidu. Ja mela taky 3. stupen, z vysledku po konizaci zjistili, ze to byl nastesti jen 1.stupen a to i presto, ze jsem predtim byla na biopsii. Kazdopadne, ikdyby to byl 3.stupen, tak to neni jeste rakovina. A tim, ze jsi byla vcas na konizaci, tomu vcas zabranili.
Me akorat nikdo nesleduje casteji, tak tomu moc nerozumim, myslim, ze by meli. Na konizaci me poslal muj prvni doktor, ten pak skoncil a ten, co ho zastoupil, mi rekl, ze budu chodit kazde 3 mesice. Vzapeti jsem otehotnela a po porodu rekl, ze staci 1× za rok. Uz rok mam jinou doktorku, jsem znovu tehotna a i k ni chodim na preventivku jen 1× do roka
.
Kazdopadne bud v klidu
a nemysli na zadne horory ![]()
@MarynaFrai mojí kamarádky mamka byla na konizaci pro 3. stupeň ve 43 letech, nyní má 59 a je naprosto zdravá v tomto ohledu
@paola white píše:
@MarynaFrai nejsem ockovana a ani nebudu. HPV ani nemusi byt pricinou vzniku ca cipku. 3. Stupen není rakovina. A doktori by vam jiste rekli pokud by jste ji mela. Nebojte delam na onkologii. Stupen 3 je stale jeste zachyt uplne v pohode. Jde jen o to aby na patologii urcili zda lozisko vyndali cele
Mám právě strach z těch výsledků .. Děkuji a ještě se zeptám jak to myslíte s tím ložiskem ,že ho vyndali celé ,tomu nerozumím ,já myslela ,že mi to seškrabával .
@Ellabela píše:
@MarynaFrai
Bud v klidu. Ja mela taky 3. stupen, z vysledku po konizaci zjistili, ze to byl nastesti jen 1.stupen a to i presto, ze jsem predtim byla na biopsii. Kazdopadne, ikdyby to byl 3.stupen, tak to neni jeste rakovina. A tim, ze jsi byla vcas na konizaci, tomu vcas zabranili.
Me akorat nikdo nesleduje casteji, tak tomu moc nerozumim, myslim, ze by meli. Na konizaci me poslal muj prvni doktor, ten pak skoncil a ten, co ho zastoupil, mi rekl, ze budu chodit kazde 3 mesice. Vzapeti jsem otehotnela a po porodu rekl, ze staci 1× za rok. Uz rok mam jinou doktorku, jsem znovu tehotna a i k ni chodim na preventivku jen 1× do roka.
Kazdopadne bud v klidua nemysli na zadne horory
Děkuji ![]()