Krvácení ze stehu po operaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pecka33
24.6.18 22:39

Krvácení ze stehu po operaci

Zdravim. Mam dotaz. Jsem 4. den po operaci a mam problem. Je to ma první operace. Zda se, ze rána boli méně i se dobre hojí, myji a dezinfikuji dle pokynu 2× denně. Ale problem je, ze mi jeden steh trochu krvaci. Kdyz jsem v klidu vše je dobre. Vecer prevazu s do rána nic. Ale ramo dam nový a do večera mi prosakne ze stehu krev, ale vypadá v pořádku. Je to malé množství, ale krev. To se ni stalo druhy den po operaci v nemocnici s sestra rikala, ze to muže prosakovat, je to operace a prý jak se postupně hybu. Většinou jen na wc a tak. Mate prosím někdo zkušenosti jestli to muže byt i čtvrtý den? Nebo radsi zajet do nemocnice? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
24.6.18 23:12

Nemáš naordinovaný clexane nebo jiný lék na ředění krve? Jinak, myslím si, že to může být, ačkoliv je otázka, zda máš stehy samovstřebávací nebo vydnávací. Jsem velmi poučený pacient, mám na sobě přes 100 stehů na různých částech těla. Ono je rozdíl, zda je to na tukové tkáni nebo na kosti (prso, versus hrudník nebo břicho či lebka).

Mi velmi pomáhá, když si po operaci nasadím ascorutin a vitamín C (nejlépe práškový a v dávkách kolem 3-5 gramů - nikoliv miligramů). To mi přestává prosakovat krev během pár hodin. Ale já reaguju blbě na každý lék, co má co do činění s ředěním krve (1/2 tablety acylpyrinu a končím v nemocnic s masivním krvácením z nosu). Zkus ten ascorutin (v lékárně kolem 50,– Kč) a vit. C - tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pecka33
25.6.18 03:36

Dekuji za info. Bohuzel nic kromě novalginu a toho, ze mam ránu umývání 2× denně nic nemam. Na lek kouknu. Operovali mne břicho, v levo pod pupikem nad trisly, takže se to dost namsha pri pohybu.

• Citovat
  • Upravit
pecka33
30.6.18 09:27

Rána mi bohuzel 9. den po operaci začala hnisat. 10 den tedy včera jsem byl u doktora na domluvené kontrole. Měly se vytáhnout stehy. Ty zatim nechal. Ránu vyčistil. Vytlačil trochu tekutiny a dal ant. Ve stredu jdu na kontrolu znovu. Nemáte tímto někdo zkušenosti? Samotná rána uz ani nebolí. Jen z jednoho stehu vytéká ten hnis. Doktor zase říkal té je to dobre kdyz vytéká. Horší by prý bylo kdyby zůstával. Jak se toto hojí do budoucna? Mam betadine a několikrát za den myju a čistím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex