Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@pecka33 Je mi líto,že se s tím musíš potýkat,ale nevzdávej to. Dnes jsou úžasné možnosti léčby s velmi dobrými výsledky. Rozhodně ale před případnou léčbou( ozařování i chemoterapií) doporučuji nechat si zamrazit spermie pro pozdější roky,až se rozhodneš mít děti. To znamená co nejdříve a pokud možno více dávek. Ptej se v některým reprodukčním centru. Neboj se, myslím,že u pořádné holky najdeš pochopení a vadit jí jedno varle nebude. Hodně štěstí a trpělivosti
Přesně jak píše @markyska82 dej si raději zmrazit spermouše. Moc držím pěstičky, ať jsi v cajku a za mě teda implantát neřeš, při sexu Tvou partnerku bude zajímat úplně jinej orgán ![]()
pred 15 lety jsem mela kluka s jednim varletem, byla jsem jeho prvni, mel kvuli tomu komplex… na kvalitu sexu to 1 varle nemelo vliv a komplex jsem mu totalne vylecila
… rozesla jsem se s nim po 3 letech vztahu pro uplne jine duvody (nezdravy vztah s matkou, jisty druh sobeckosti z jeho strany, navic diagnoza inzenyr a ajtak
) … aktualne ja mam 2 deti a on je ve svych 40, co jsem slysela, stale sam, ale podle meho to neni vinou toho varlete…
Držím palce, nech si zdravotne čo najskôr v poriadku. A z pohľadu ženy - jedno varle u chlapa by mi bolo fakt fuk, dôležité sú úplne iné veci…
@pecka33 Implantat ti nabidnou opakovane, neni treba se rozhodova nyni.
Se sdelenim vysledku ti bude nabidnuto i bezplatne zmrazeni i nekolika davek spermatu
Doporucuai poohledni se ve sdruzenich jako je STK pro chlapi - je tam muzu se stejnym problemem mnoho a ti zcela jiste pomohou. Jinak tento typ nadoru je jeden z nejvyssim procentem uspesnosti lecby, mnohdy je vyreseno uz jen operaci. Pracuji jako urologicka sestra, muzu s touto dg. Znam spousty. Drzim palce a preji pevne nervy.
Všem moc dekuji za podporu. Pomalu se z toho vzpamatovavam, protože to mění první problem. Před 5 lety sestře našli nádor na mozku, nezhoibny. Byly dvě operace, chemo. Není pryč úplně, ale uz je více jak 3 roky v klidu. Urcite dam vedet jak budu mit zprávy. Kdyby problem operace vyřešila bylo by to super. Dnes ke to uz 4. den po operaci. Rána jeste bolí a z jednoho stehu trosku prosakuje krev. Noc hrozného, je to jen malý flicek za den. Stalo se mi to i v nemocnici a sestra říkala, ze to je normální jak se člověk hýbe a namáhá břicho. Mam rez na břiše nad trislem. Snad to bude uz jen lepší. Na bolest toho moc nepomáhá. Úplně nejlíp bylo hned po probuzení od operace a než to přišlo k sobě ![]()
@pecka33 píše:
Zdravim. Mam problem. S bolestmi jsem přišel na urologii s zjistili mi nádor varlete. Tento tyden ve středu me operovali a varle odebrali. Na výsledky se čeká. Vůbec nevim co dal. Je mi 22, nekourim, nepiju i občas sportuj. Jeste do budoucna to bude horší. Zatim jsem neměl žádnou partnerku s tak nevim jak to případna budoucí toto snese. Existuje i implantát, ten zatim nechci. A kdyby býka případná chemo, tak to muže vést ke kompletní neplodnosti.
Ahoj, mám kamaráda který byl v tvém věku (nějak po dvacítce, na VŠ) na tom podobně. Měl nádor varlete, už i bulky na krku. Varle mu odebrali, podstoupil chemoterapii cis-platinem, vyléčil se, oženil mnohem dřív, než já se a má tři už dospělé kluky.
@pecka33 mohu se zeptat,jeytli ti delali biopsii,nebo zda si mel rovnou operaci. Ty vis,ze se jedna o zhoubny nador ? Treba to byl nezhoubny. Kazdopadne urcite zjisti info o zmrazeni spermii. Sice se to plati,ale neni to zadna strasna castka.
@markyska82 vzdy v pripade nadoru varlete se na biopsii neceka, pristupuje se k radikalni operaci-zpravidla akutne, ihned pote, co pacient prijde do ambulance. Biopsie je tema pro jine typy nadoru.
Dekuji za zprávy. Biopsii zda dělali bohuzel nevim a ani typ. Výsledky budou za 3 týdny. Více zatim nevim. Ve zprávě je uvedeno lozisko přes varle.
@pecka33 biopsii nikdo 100%nedelal. Udelaji histologii, tam je vysledek za 2-3tydny. Biopsie, tedy pouze odber vzorku predem v tomto pripade nema smysl.
Ahoj všichni. Tak dnes jsem byl po týdnu od operace na kontrole. Jizva se hojí. Bohuzel včera trochu začala hnisat a pro jistotu mam antibiotika. Ale co ne hlavní. Žádný nádor není! Již byly výsledky histologie a jednalo se prý o nějaký chronicky zánět varlete. Bylo prý již mrtvé. Teoretický se prý zatim nemuselo odebírat, do budoucna ale ano. Vše ale bylo kvulinpodezreni na nádor. Což nezávisle na sobě potvrdili 4 doktoři dle výsledku. Viděli cízi ložisko a musela byt operace. Nádor tedy není. Stehy mi snad vyndaji ve středu. Měli uz dnes, ale kvůli hnisani to odložili. Budu ale muset chodit někam na kontrolu kvůli testosteronu kdyz mam jedno varle. Dle zprávy všechny tkané varlete, sáček, nadvarle atd. bez nádoru.
Jen pro informaci. Mate nekdo zkušenost s hnisajicim stehen? Vše bylo v pořádku. Občas proteklo malo krve ale včera i hnis. Ten doktor trochu vytlačil, dal betadin, který také používán a antibiotika.
Operace proběhla 19.6 na Vinohradech.
Zdravim. Mam problem. S bolestmi jsem přišel na urologii s zjistili mi nádor varlete. Tento tyden ve středu me operovali a varle odebrali. Na výsledky se čeká. Vůbec nevim co dal. Je mi 22, nekourim, nepiju i občas sportuj. Jeste do budoucna to bude horší. Zatim jsem neměl žádnou partnerku s tak nevim jak to případna budoucí toto snese. Existuje i implantát, ten zatim nechci. A kdyby býka případná chemo, tak to muže vést ke kompletní neplodnosti.