Rozdílný tlak krve na rukou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1428
23.6.18 11:22

Rozdilny tlak krve na rukou.

Pekny den, chtela bych se zeptat, zda ma nekdo stejny problem jako ja. Beru betablokator Concor na sinudovou tachykardii, obcas si hmerim tlak a nahodne jsem prisla na to, ze na leve pazi mam vyssi nez na orave a to o hodne. Pr. LK102/65 a PK 84/56. Nebo LK99/69 a PK 81/55. Cetla jsem, zd tak vdlky rozdil muze znacit postizeni perifernich cev, ucpavani cev…doktor ma ted 14 dni dovolenou tak se nemuzu jit ani poradit. Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
23.6.18 11:28

Já mám naopak vyšší na pravé paži, a to i o více než 30 torrů. Jsem ale po dvou operacích aorty a doktor to ví a říká, že u těch, co prodělali operaci koarktace aorty to může být.

Rozhodně to lékaři řekni, určitě jsi prošla vyšetřením srdce (echo) pro příčinu té tachykardie a možná ta příčina dělá s tlakem to, co Ti dělá. To Ti opravdu řekne lékař. Ale zase bych nepanikařila a těch 14 dnů bych počkala - pokud Ti tedy není nějak špatně, otoky nohou, dušnost apod. Ještě můžeš zkusit, zda máš dobrý a silný tep v tříslech - pokud ne, může to značit problém s aortou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
23.6.18 11:33

Echo mam pred asi tremi mesici y vse v poradku a nekolikrat i holtra to by se tam tedy poznalo kdyby bylo neco s aortou? Jinak nemam zadne problemy,otoky bolesti nic pgoste jen nahodne jsem na to takto pfisla. No jsem z toho uplne na nervy.je mi 38 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
23.6.18 11:42

@zuzuza

Tak při echu se kontroluje přehledná část aorty standardně, ale aorta má nepřehledné části, které se potom vyšetřují cíleně například CT s kontrastní látkou.

Odstupy a periferní cévní systém se dá vyšetřit na DOPPLERu a tam už se dají zjistit náznaky, že je něco špatně s nepřehledným úsekem aorty a doplnit to například tím CT. Ale může to být i něčím jiným :think: (například tlak a ledviny jsou propojené) - podívej, pokud Tě to opravdu silně znervózňuje, spoj se se svým praktikem - buď Tě uklidní, že při Tvé diagnóze to je v normálu, nebo Tě odešle na vyšetření s žádankou, tudíž nebudeš muset čekat na svého kardiologa.

Tlak máš (i ten vyšší) nízký, tudíž bych se o víkendu z toho nehroutila a v pondělí se obrátila na praktika - pokud to tedy není ten, který má tu dovču. Já vyvodila, že dovolenou má kardiolog :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
23.6.18 11:49

Ja na kardiologii nechodim,jen jsem byla nekolikrat na holtru a na evhu to me vzdy odeslal prakticky a pak nasadil ldky,beru concor. Na ten rychly tep,coz me snizuje k ten tlak na takove hodnoty. No a praktik ma prave tu dobolenou a jeste za tyden jedeme na dovolenou do zahranici a ja ted z toho trojcim pritom o tom vim uz mesice,ale nenspadlo me,ze by to mohlo neco znamet. Ze by ulne bezpfiznak9ve jen ny zaklade zoho tlaku bych mohla mit takove onemocneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
23.6.18 11:51

@zuzuza

Hele, třeba to nic neznamená. Nejsem doktor, píšu z pozice velmi zkušeného pacienta kardiologie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.18 11:51

Mám to také, v příručce u tlakoměru měli napsáno, měřit tlak na ruce, kde je vyšší. Nedávno jsem se o tom zmínila lékaři, jelikož měnili léčbu, zrovna jsem ten tlak měla vyšší naopak a neříkal na to nic. Takže to je asi v pořadku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex