Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem jedno znaménko u nosu, které mě z ničeho nic začalo svědit, i vystouplo trochu. Zkontrolovali ho, odstranili, histolka vyšla neg., vše ok. ![]()
prosím anonym!
mám pihu na břiše, ta se mi roztáhla hodně díky striím po třech těhu.. Ale co mě dost trápí je znaménko přímo při anální dírce
Není jako hned u vchodu, ale trochu na hoře a je tak 0,5cm a vystouplé dost.. Ale komu to ukázat že
Dost se stydím, ještě při představě ukazovat zadek kožní
chudák… ![]()
Já byla několikrát na odstranění. Hodně na to trpím. Měla jsem hodně velké na břiše, kousek od pupku. Začalo se ještě více zvětšovat a mělo nepravidelné okraje. Bylo i hodně vystouplé. Odstranili a dopadlo vše dobře.
Celkem mám odstraněno 5 znamének a 2 další bych potřebovala.
Určitě to dobře dopadne ![]()
Sestra měla větší znaménko pod prsem, kde to měla věčně rozedřené podprsenkou. Odstraněno bez potíží, dokonce na plastice a grátis, jelikož se jednalo o odstranění ze zdravotního důvodu, nikoliv estetického. Myslím, že pak ještě byla zkontrolovat a odstranit nějaká znaménka na zádech. A taky vše ok. Neboj, určitě to bude dobrý!
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, prosím o radu nebo uklidnění.Předem prosím rypadla co všechno dělají dobře, ať napíšou. Mám dotaz ohledně pih. Mám na těle docela dostih. Jen na břiše mám 2 větší. Kolem půl centimetru. Mám je dlouho. Nejméně 6 let určitě. V prvním těhotenství se mi ta piha zvětšilla. A možná i ta druhá. Vím že se to v těhotenství stává běžne. Jinak se mi pihy dělají hlavne když se vrátíme od moře. 1× za rok. Jinak se neopaluji. Jen u moře. S tím, že před mořem jdu cca. 14 dní předem na solárko.
A přijde mi, že se mi některé pihy po slunění nebo solária jakoby trochu zvětší. Bohužel nevím, zda ta piha na břiše měla před cca. 6 lety také průměr půl centimetru nebo měla o milimetr méně. Na kožní objednaná jsem. Ale to čekání je děsný.Čím víc si čtu na netuším, tím víc jsem si vsugerovala že to je strašný. Melanom kůže atd.
Chci se zeptat těch, co mají také dost pih a to větších nebo někde i vystouple, že to mají dobre. A ty z vás, co byli na odstraněni, tak jak to bylo velké a jaký byl výsledek? Moc vám děkuji. Omlouvám se, ze jsem tak vystrašená, ale na internetu si čtu samé melanom atd. a jde mi z toho hlava kolem a člověk nevidí ty případy, kdy má člověk pihy, znaménka a je to ok a nebo vyřiznuti bylo ok. Moc vám děkuji za rady a zkušenosti.
Anonymně kvůli rodině co sem chodí.
zajdi si na kontrolu na kožní, je to otázka pár minut.. jsem pihatá, hodně se opaluju, 1× za půl roku si to nechám zkontrolovat, pokud se dr něco nezdá, pošle mne pod kudlu ![]()
@Maja25 píše:
@Ice79
Také ti moc děkuji za uklidnění.![]()
![]()
Vim ze jsem asi magor už z toho, ale fakt si už všechno vsugerovavam. Už se fakt nebudu opalovat a ani solarko. Ani jednou za rok. Fakt ze ne. A mohu se zeptat, kde jito vyrizli zdarma a jak dlouho čekala na vyříznuti + výsledek. Me to prohlidne kozar, ale ten asi nemá dermatoskop.
Nevim. Den potom jsem se objednala na soukromou kliniku do Prahy, ty maji dermatoskop, ale vyříznuti jak jsem psala 2000 Kč + 600 Kč histolka.
To je jako mazec za jedno znaménko. A to i když bych to mela doporučené, tak to musím zaplatit.
Jé, tak to si už tak moc nepamatuju. Ale vím, že dermatoskop měla teda už kožařka a ona jí pŕímo dala papír na plastiku, tenkrát někde v Ostravě. Šla tam myslím tak za týden, dlouho to netrvalo. ![]()
@Maja25 píše:
@martina.se Děkuji.![]()
Fakt moc. Je ted na me toho nějak moc.
V černu laparla, výsledek mimco do pul roku jinak nevíme. Jo a jinak než pres IVF to nepůjde. Tak snad to kožní alespoň bude dobře.
Jinak fakt nevím. A ještě čekám na histologii po laparce.
Tak snad to bude také dobrw. Promin že si tu tak stěžuji. Jen je toho nějak moc. Dekuji. Za uklidnění.
Ale chápu, ze toho ma dost lidi v živote víc a maji to těžký.
Já byla na chirurgii a tam mi to vyřízli. Jak dlouho jsem čekala na výsledky si už bohužel nepamatuji ![]()
Jsem pěkně flekatá, některé pihy mají i k 1cm a přesto vše ok (ťuk ťuk). Chodím každý rok na kožní, pár pih i sledují digitálním dermatoskopem. Jinak pokud máš hodně pih, vybodla bych se na opalování a hlavně na solárko
Zdraví máme jen jedno a smetanová pleť taky není špatná ![]()
@Maja25
Ano, byla jsem na chirurgii v nemocnici. Je to otázka chviličky a za 4-5 jsem šla vytáhnou stehy.
Ahoj děvčata, prosím o radu nebo uklidnění.
Předem prosím rypadla co všechno dělají dobře, ať napíšou. Mám dotaz ohledně pih. Mám na těle docela dostih. Jen na břiše mám 2 větší. Kolem půl centimetru. Mám je dlouho. Nejméně 6 let určitě. V prvním těhotenství se mi ta piha zvětšilla. A možná i ta druhá. Vím že se to v těhotenství stává běžne. Jinak se mi pihy dělají hlavne když se vrátíme od moře. 1× za rok. Jinak se neopaluji. Jen u moře. S tím, že před mořem jdu cca. 14 dní předem na solárko.
Čím víc si čtu na netuším, tím víc jsem si vsugerovala že to je strašný. Melanom kůže atd.
A přijde mi, že se mi některé pihy po slunění nebo solária jakoby trochu zvětší. Bohužel nevím, zda ta piha na břiše měla před cca. 6 lety také průměr půl centimetru nebo měla o milimetr méně. Na kožní objednaná jsem. Ale to čekání je děsný.
Chci se zeptat těch, co mají také dost pih a to větších nebo někde i vystouple, že to mají dobre. A ty z vás, co byli na odstraněni, tak jak to bylo velké a jaký byl výsledek? Moc vám děkuji. Omlouvám se, ze jsem tak vystrašená, ale na internetu si čtu samé melanom atd. a jde mi z toho hlava kolem a člověk nevidí ty případy, kdy má člověk pihy, znaménka a je to ok a nebo vyřiznuti bylo ok. Moc vám děkuji za rady a zkušenosti.
Anonymně kvůli rodině co sem chodí.