Otevřené psychiatrické oddělení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.18 21:56

Otevřené psychiatrické oddělení

Prosím máte někdo zkušenost z otevřeného oddělení nejlíp v Havlíčkově Brodě nebo v Jihlavě? Ale není podmínkou. Moc pozitivního jsem nečetla, tak nevím jestli to člověka spíš nedodělá :zed: Jak to tam chodí? Jak moc je otevřené-volnost? Pokoje jsou po kolika lidech? Zakážou tam telefon/počítač?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9052
23.6.18 22:11

Ahoj, já byla na otevřených i uzavřených odděleních několikrát, ale ne v nemocnicích, které uvádíš. Na otevřených jsme mobily i tablety, notebooky… mohli mít vždycky u sebe, jen vypínat zvuk během terapeutických aktivit a nepoužívat je během aktivit. Když byla oddělení otevřená, tak jsme mohli na vycházky minimálně po areálu vždycky, někdy i mimo areál s propustkou. Na víkendy se často jezdilo domů, ale to se liší i otevřené oddělení jedno do druhého, jen většinou první víkend jsme museli zůstat. Pokoje tam, kde jsem byla, byly tak po 3, ale někde i po 2 (na těch otevřených odděleních). Většinou tam byli fajn spolupacienti a někde i personál, ale nikdy mi to extrémně nepomohlo, ale tak člověk změní prostředí, někdo se mu věnuje (otevřená oddělení)… Záleží také, s čím se jdeš léčit a jak jsi motivovaná. Často jsme do týdne museli sepsat životopis a zakázku do terapie. Program záleží na oddělení, někdy se dá najít na stránkách dané nemocnice. Většinou dopoledne komunita, vizita a pak jsou dopoledne a odpoledne skupiny, dílny, arteterapie, muzikoterapie… pak vycházky a večer zas bývá komunita, pacientský klub, relaxace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.18 23:24

Znám jihlavskou psychiatrii, byla tam babička se schizofrenií a depresemi. Je to skoro 15 let zpátky teda a doufám, že se tam věci pohnuly k lepšímu. Tenkrát to tam bylo hrozný. S pacienty tam nedělali absolutně nic, jenom je cpali léky, kašlali na ně, babička trpí inkontinencí a naprosto v klidu ji tam nechali v počůrané posteli :poblion: Lidi se tam ploužili jak přízraky ode zdi ke zdi. Když ji její děti dovezli zpátky domů, dost se její stav zlepšil. Tam to byla opravdu pakárna.

• Citovat
  • Upravit
3682
24.6.18 05:20

Můj blízký rodinný příslušník byl na otevřeném oddělení od října do února letošního roku. A on tam byl spokojený, pokud se to dá o něčem takovém říct. Pokoje po dvou, měli různé terapie, dílny, canisterapie, cvičení na balonech atd. Atd. pořád něco dělali. Měli i vycházky, jakože třeba na 3 hodiny, tak to mohl na nějakou procházku po okolí nebo se spolupacienty jeli na bazén, strávil tam Silvestr, který si tam taky užil. V areálu měli kavárnu kde byla WiFi… Jako on tam byl fakt spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí