Bolesti zad atd., příčina neznámá - na koho se obrátit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.6.18 23:44

Bolesti zad atd., příčina neznámá - na koho se obrátit?

Předně se omlouvám za anonymitu, ale je to hodně osobní. Prosím nechat anonymní, nebo smazat, děkuji.
Mám už řadu měsíců problémy s bolestí zad. Původně se myslelo, že je to kvůli opotřebované plotýnce, která neplní svou funkci (není to poprvé, co mě „chytla záda“). Prý rehabilitace a bude to ok. Ze stavu, kdy jsem se nemohla pohnout, jsem se dostala do stavu mohu chodit. Jenže během rehabilitací mě začala zlobit kyčel, a to tak strašně, že jsem nemohla na nohu stoupnout, měla jsem problémy s chůzí, bolest mě budila ze spaní,… Přidaly se k tomu bolesti rukou - třeba stačil trošičku těžší nákup (rozuměj - i dítě školou povinné by to uneslo) a několik dní jsem nemohla hýbat rukou, ty bolesti byly tak strašné, že mi při sebemenším pohybu vyhrkly slzy do očí. Za těch několik měsíců jsem obešla všemožné doktory. Podle neurologa a ortopeda jsem v pořádku (ortoped tedy říká, že bolesti zad jsou od plotýnky, ale na nervy netlačí, takže to nevysvětluje bolesti kyčlí a ruk). Prý jestli revma - krevní testy to vyloučily. Tři fyzioterapeuti mi během rehabilitací řekli, že mám neskutečně tuhé svaly (i po nahřívání) a že je to divné. Každý den poctivě cvičím, ale bolesti jsou pořád stejné, na bolavou kyčel to vliv nemá a svaly jsou pořád jak kámen, ač protahuji několikrát denně.
Nikdo neví, proč mám bolesti, a neví, co se mnou dál. Jediné, co ještě tipují, je borelióza - kdysi jsem ji prodělala, nevěděla o tom a nějaké zbytky mi našli v krvi, ale podle dr. je to ok.
Nemáte někdo nějaký nápad, na koho se obrátit? Nebo nemáte s něčím podobným zkušenost od sebe či ze svého okolí? Už nevím, na koho se obrátit. Nechci nic jiného než zase normálně žít. V současném stavu nevydržím dlouho sedět, stát, chodit, nemohu s dětmi dělat řadu aktivit, doma nezvládám úklid (protože se neohnu kvůli zádům a nedřepnu si kvůli kyčli, i jen dát prádlo do pračky nebo ho vyndat a odnést je obrovský problém, musí mi s tím rodina pomáhat). Jsem z toho psychicky zničená, připadám si, že jsem pro rodinu koule na noze. Děti jsou malé, částečně umí být chápavé, ale ne vždy, takže to pak bolí o to víc, když vyčítají, že s nimi nemohu to či ono, nebo že jsem jim něco slíbila a nesplnila (protože jsem kvůli bolestem nebyla schopná vyjít z domu).
Pokud máte kdokoli jakýkoli nápad, co ještě zkusit, co udělat, na koho se obrátit, budu vám neskutečně vděčná za radu. Protože aktuálně si mě doktoři přehazují jak horký brambor a nikdo mi neumí poradit. Jenže já se nechci smířit s tím, že 2/3 života strávím v bolestech. :,(
Díky všem, kteří dočetli až sem, a třeba mi něco napíší…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.6.18 00:13

Zdravím, můj velmi blízký příbuzný měl problémy se zády, ale on míval spíš bolesti rukou a hlavy. Také míval dny, kdy neměl v rukách cit, padaly mu věci, nemohl se obléct kvůli bolesti. Zjistili mu zúžení mozkomíšního kanálu v oblasti krční páteře. Na vyšetření chodil do nemocnice Praha Střešovice. An.

• Citovat
  • Upravit
9163
25.6.18 00:25

Lázně jsi zkusila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
25.6.18 01:02

Co fibromyalgie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4288
25.6.18 02:25

Nechej si prevysetrit tu boreliozu. Tim bych urcite zacla. Me taky delala tuhe svaly, taky nikdo nevedel z ceho by to mohlo byt. Obvodak mi rekl, ze protilatky jsou nizke, ze jsem ji jen kdysi prodelala. Jo, prodelala, ale nelecila. Vubec jsem o ji nevedela. Az dobry imunolog zabyvajici se primo borelii pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
25.6.18 06:20

Me bolela cela jedna pulka tela. Ztuhlost svalu teda neprobehla. Ale jakakoli zatez to taky dost zhorsovala. K doktorum nechodim, naprosta neduvera z me strany. A koukam z tveho popisu, ze opravnena.
Zacala jsem pri bolestech zad s jogou, chodim na fyzioterapii (mimo pojisteni, ale je v okoli nejlepsi), obcas bowenovy masaze, telni svice, metoda eft, ted jsem se odhodlala ke kineziologii a po mesici brani bachovych esenci (na miru od kineziolozky) se stal pro me zazrak. Vubec to neni 100%, ale ta uleva je tak markantni, ze to je pro me rovno zazraku.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
25.6.18 07:02

Zkus Tomase Rychnovskeho!skvely fyzioterapeut. Mozna zjistis,ze to je hodne v hlave

• Citovat
  • Upravit
1
26.6.18 08:37

Tu situaci Vam nezavidim. Asi nezbyva nez seckat, az nektery z lekaru neco odhali. Borelioza to muze byt i kdyz jsou vyslekdy jiz vporadku. Casto dochazi k jejimu navratu i po 10ti a vic letech. Sam jsem tim prosel. Jedine misto, kde byli schopni zjistit co se vlatne deje bylo infekcni oddeleni a specializovane odbery. Navrat boreliozy je casto spojen s prodelanim dalsiho infekcniho onemocneni napr. toxoplasmosy ci mononukleosy (i bezpriznakove).

Na docasne uvolneni svalu a zrelaxovani muzete zkusit iplikator. Po borelioze to byl muj nejvetsi pomocnik. Je to takova rohoz tyrkysove barvy s jezky pres cela zada - jednoduse si na ni lehnete.

Preju vam at se to rychle vyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast