Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mit vlasy na ho.vno, to je pekne na ho.vno, tvoje depka je pochopitelna. Silela by kazda zenska. Obehani doktori znamena i alternativa? V tomhle pripade bych se pustila i do toho. Problem muze byt kdekoliv.
Drzim palce ![]()
Tak to tě lituji. Navštívila jsi i psychologa. Myslím, jestli to třeba nemůžeš mít psychické. Pokud tedy lékaři nenašli problém jinde. Kamarádce vypadalo velmi, ale opravdu velmi vlasů po rozvodu. Držím pěsti ![]()
@marrlinka To už mám také za sebou. V rámci celostní medicíny, která mi v jiných oblastech hodně pomohla, jsem si dlouhodobě léčila i vlasy. Efekt byl malý a stále se problémy vracely. Výsledek - jakýkoliv zdravotní problém se mi okamžitě „vrazí“ do vlasů. Ale moc díky za pochopení ![]()
Nejčastěji je to androgenní alopecie…nemáš syndrom polycystických ovarií nebo nejsi obézní? Oboje má velký vliv…A zkusila jsi brát hormon. antikoncepci? Hodněkrát to může pomoct. A lokálně mazat minoxidil 2% ( nevím teď název ). A nebo taky u těch, co si vlasy hodně stahují do culíku to taky mizí do koutů, to je trakční alopecie..nebo vypadávání způsobuje nedostatek železa, problémy se štítnou žlázou atd., je toho celkem dost. Na kožním jsi byla?
@WERISKA píše:
Tak to tě lituji. Navštívila jsi i psychologa. Myslím, jestli to třeba nemůžeš mít psychické. Pokud tedy lékaři nenašli problém jinde. Kamarádce vypadalo velmi, ale opravdu velmi vlasů po rozvodu. Držím pěsti
No, mám nadbytek stresového hormonu (kortizolu). Bohužel to je začarovaný kruh. Jak ho nemít, za této situace…? Já tak nějak vím, proč mi vlasy padají, ale potřebuju nějaké řešení, vyrovnání se s tím. Nedokážu to přijmout jako fakt ![]()
@Anonymní píše:
@marrlinka To už mám také za sebou. V rámci celostní medicíny, která mi v jiných oblastech hodně pomohla, jsem si dlouhodobě léčila i vlasy. Efekt byl malý a stále se problémy vracely. Výsledek - jakýkoliv zdravotní problém se mi okamžitě „vrazí“ do vlasů. Ale moc díky za pochopení
to může být i tím, že se tělo zbavuje toho co „nepotřebuje“
a co hormony? nepodílí se na tom?
@Anonymní píše:
@marrlinka To už mám také za sebou. V rámci celostní medicíny, která mi v jiných oblastech hodně pomohla, jsem si dlouhodobě léčila i vlasy. Efekt byl malý a stále se problémy vracely. Výsledek - jakýkoliv zdravotní problém se mi okamžitě „vrazí“ do vlasů. Ale moc díky za pochopení
ach jo
a dusik nepomohl?
@Miška29 píše:
Nejčastěji je to androgenní alopecie…nemáš syndrom polycystických ovarií nebo nejsi obézní? Oboje má velký vliv…A zkusila jsi brát hormon. antikoncepci? Hodněkrát to může pomoct. A lokálně mazat minoxidil 2% ( nevím teď název ). A nebo taky u těch, co si vlasy hodně stahují do culíku to taky mizí do koutů, to je trakční alopecie..nebo vypadávání způsobuje nedostatek železa, problémy se štítnou žlázou atd., je toho celkem dost. Na kožním jsi byla?
Endokrinologické vyšetření ukázalo jen vyšší kortizol. HA jsem brala dlouhé roky. Na kožním jsem byla mnohokrát na různých místech. Obézní nejsem a vlasy do culíku nosím pouze pod kšiltovku (tam nejsou vidět ty kouty). S tím železem jsi uhodila hřebíček na hlavičku. Jsem chudokrevná a mám špatné prokrvování. Oboje léčím.
@AniNevim Já už vyzkoušela fakt všechno a opravdu si myslím, že mi nic nepomůže. Dnes už potřebuju jít cestou smíření a vyrovnání. Začínám přemýšlet o paruce, ale je to zase moc těžké, ta představa, jak se každý bude dívat a ptát…já jsem nejradši za šedou myš, která nijak nevybočuje. Nedělá mi dobře, když si mě někdo moc všímá, o to víc mě to celé deptá.
V tvém případě asi opravdu pomůže „jen“ dostat se do pohody. Chápu, že je to náročné sama jsem měla a občas ještě mám problémy s vlasy (i když už ne, tak hrozný)..Začaly mi strašně padat v 15ti a od té doby se to táhne. Někdy padají víc někdy míň. V těhotenství nepadaly vůbec a potom klasicky zase začaly. Zkoušela jsem cokoliv bez nějakýho velkýho efektu. Měla jsem taky jedno kritický období, kdy už jsem pomalu sháněla paruku, protože mi bylo jasný, že pokud to půjde tímto tempem, byla bych bez vlasů úplně. Ovšem jednoho dne jsem prostě z ničeho nic naprosto rezignovala a světě div se - vlasy padat přestaly. Sice ještě občas padají, ale už to není tak hrozný. Rozhodně jich mám míň než jsem mívala, ale vzhledem k tomu, že jsem měla odjakživa vlasy strašně hustý a pevný, tak mi to ani nějak moc nevadí. Psychika opravdu dělá strašně moc. Doporučuji si v lékárně koupit třezalku tečkovanou je to takový přírodní antidepresivum, které vyrovnává hladinu hormonu serotoninu (hormon štětstí) v těle.. Opravdu je potřeba přestat se stresovat (i když vím, že to není snadný). Na tvém místě bych si tu paruku klidně koupila (paruky z pravých vlasů jsou nádherně přirozený, takže rozhodně na první pohled není poznat jestli máš paruku a nebo jsou to tvoje vlasy) a počkala až se mi vlastní vlasy vzpamatují.. ![]()
A co si nechat vlasy ostříhat úplně na krátko, abys nemusela nic maskovat
I krátké účesy jsou pěkné
Po porodu jsem tahala chuchvalce vlasů a byl to příšerný pocit, takže chápu. U mě to vyřešilo radikální zkrácení. Ale jestli by mi to nepomohlo byla jsem rozhodnutá vzít strojkem a koupit pěknou paruku
asi je to i má povaha, když něco nejde tak se v tom nepitvat, hodit za hlavu a jít dál. Ale kdybych z toho měla být tak nešťastná asi bych šla za psychologem. Vlasy třeba nikdy nebudete mít hezký ale to neznamená, že nemůžete být spokojená..
@Anonymní píše:
Endokrinologické vyšetření ukázalo jen vyšší kortizol. HA jsem brala dlouhé roky. Na kožním jsem byla mnohokrát na různých místech. Obézní nejsem a vlasy do culíku nosím pouze pod kšiltovku (tam nejsou vidět ty kouty). S tím železem jsi uhodila hřebíček na hlavičku. Jsem chudokrevná a mám špatné prokrvování. Oboje léčím.
Tak pak bych vyzkoušela speciální masáže na prokrvení, jsou na to i cviky ( dává se vždy na určitý počet min./den hlava dolů - něco jako stojka, akorát se u toho leží třeba na posteli ) a taky třeba ginko bilobu - taky zlepšuje prokrvení. no prostě asi bych to úplně ještě nezahazovala, myslím tu snahu. A když by nic nepomohlo, tak si říct, že nejsi jediná, kdo má tento problém a vlasy nejsou všechno. k životu jako takovému nejsou potřeba, zato když má někdo nemocné tělo, je to mnohem horší. A ta paruka, to je jen o zvyku, podobně jako brýle. Určitě jsi už zažila x situací, kdy ses musela něčemu novému přizpůsobit a říkala sis, jak to bude hrozné a pak…v 90% je to mnohem snazší než naše představy. Jak se říká, člověk si zvykne i na šibenici..
@IvaX píše:
A co si nechat vlasy ostříhat úplně na krátko, abys nemusela nic maskovatI krátké účesy jsou pěkné
No, to bych vypadala…
Mám hodně vysoké čelo a kouty jako chlap, za ušima vlasy řídké až žádné, to by krátký účes opravdu nespravil ![]()
Ahoj holky, dnes jsem v tom až po krk. Ne, že by to jindy bylo o moc lepší…S vlasama mám potíže odjakživa. Vždycky jsem měla vysoké kouty, které jsem se snažila maskovat, jak to šlo. V posledních letech a zvláště poslední rok je to ale hotová katastrofa. Vlasy mi hodně prořídly a přestaly mi skoro růst. Navíc se mi nehezky krepatí. Každý den trávím dobu nad výrobou „účesu“ a přesto to je ve finále ála zmoklá sláma. Opravdu se cítím hrozně bídně. Doktory mám oběhaný, neustále utrácím za ověřené preparáty, používám tu nejlepší vlasovou kosmetiku a výsledkem je pouze čím dál větší beznaděj. Jsem introvert a hodně špatně snáším „zájem“ druhých o tento můj problém. Pohledy, otázky, „chytré“ rady, to vše snesu jen s velkým sebezapřením. Pobyt venku, zvláště za podobného počasí, jaké je v těchto dnech, jen přidává mému utrpení. Vítr odhalí nemilosrdně vše. Na výlet si vezmu kšiltovku, ale jsou situace, kde tohle není řešení. Už nemůžu, jsem vyčerpaná z toho neustálého marného boje. Prosím o jakoukoliv radu, povzbuzení… a pokud si někdo myslí, to co často slýchám: Bóže, vždyť to jsou jen vlasy, tak jednak ať si to zkusí alespoň vzdáleně představit a zadruhé - ano, mám i jiné „závažnější“ starosti…