Deprese bez cigaret
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vydrž, už by to mělo přejít, hlavní část absťáku si už přetrpěla, když teď začneš s nikotiem v náplastech a nebo vapovat, jsi zpátky tam kde jsi byla a celé vysazení nikotinu a utrpení minulého týdne bude zbytečné až budeš chtít přestat, tak to bude zase to samý.
Případně volej pro podporu na linku https://www.bezcigaret.cz/ (no dobře, dneska jsou tam už jen 7 minut)
Pokud ne - tak psychiatr a bupropion/champix v nízkých dávkách- stimulující antideresivum, které obsahuje ty receptory, kam se váže nikotin, takže to dost tlumí touhu po něm a srovnává ten bordel co dělá absťák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že není dobrý vyhánět závislost závislostí, ale třeba mojí babičce kdysi pomohlo žvýkat(klasické žvýkačky, ne nikotinové),A časem už ani neměla potřebu žvýkat. Já to kdysi zvládla ze dne na den a nejtěžší to bylo cca po měsíci. Prostě mi to nějak chybělo a vidět lidi kouřit a říct, že už nekouřim byla pořádná zkouška, ale ustála jsem to.Chce to vytrvat, časem to povolí, na nervy žvýkačku, procházku, hezký film, čokoládu, kafe, sklenku vína večer…neni to ideální, ale asi lepší varianta a hlavně spíš dočasná(obzvlášť pokud se to bude střídat a nezačne být tělo závislé zase na něčem jiném).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji, dokopat se ke vstaní z postele a jít se alespoň na hodinu projít. A ty procházky opakovat denně!
- Citovat
- Upravit
@Zwetta píše:
Co třeba náplasti Nicoret?
Zkoušela jsem kdysi při prvním pokusu. Alergická reakce na materiál. Dost drsná. Vyměnila jsem za žvýkačky a z těch mi bylo hodně špatně od žaludku. Jsou to dva roky zpět. Jsem už vyřízená. Přemýšlela jsem, že si najdu snad psychiatra. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem kdysi při prvním pokusu. Alergická reakce na materiál. Dost drsná. Vyměnila jsem za žvýkačky a z těch mi bylo hodně špatně od žaludku. Jsou to dva roky zpět. Jsem už vyřízená. Přemýšlela jsem, že si najdu snad psychiatra.
no napíše ti léky, co ti uleví… Holt tvůj organismus ten nikotin hodně potřeboval a jeho vysazení dělá zle - proto je lepší než nikotin používat něco, co bude řešit to, co původěn dělal nikotin, ale nebude to tak drahé a nebude to tak jedovaté a nebudou to cigára, co ničí zdraví ještě tunou dalších způsobů. A nebude to smrdět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se osvědčil nikitinovy inhalátor..a pak náplasti..na to nejhorší období. Hlavně proto, že to nikotin dodá, ale rozhodně to nenahradí cigaretu a člověk si to vážně neuzije.
Pozor na iqos či Glo, nahradíš jen cigaretu nahrivanym tabákem, sice s menším zdravotním dopadem a za o trochu nižší cenu, ale pořád budeš uživatel nikotinu.
Vaping je to samé..
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55 u vapingu sice ano, ale ona chce přestat kouřit kvůli peněz.. což na vapingu je úspora 60% cca.. a hlavně u toho umí stahovat nikotin sama.. sama jsem kouřila 20let/20 cigaret.. po roce a 5 měsících na vapingu, utratím za liquid max 300 Kč /měs.. a nikotinu mám ten nejnižší, pak uz jsem nula.. postupně jsem snižovala.. tak stejně to má můj chlap a přátelé.. pořád lepší než do sebe cpát prášky nebo AD.. ale tak každého věc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petanah píše:
@Svetluska55 u vapingu sice ano, ale ona chce přestat kouřit kvůli peněz.. což na vapingu je úspora 60% cca.. a hlavně u toho umí stahovat nikotin sama.. sama jsem kouřila 20let/20 cigaret.. po roce a 5 měsících na vapingu, utratím za liquid max 300 Kč /měs.. a nikotinu mám ten nejnižší, pak uz jsem nula.. postupně jsem snižovala.. tak stejně to má můj chlap a přátelé.. pořád lepší než do sebe cpát prášky nebo AD.. ale tak každého věc..
sorry, ale cigarety, natož vapovací náplně jsou výrazně horší sloučeniny, než farmaceutika.
Postoj raději budu hulit, byť s udělátkem, než užívat léky, co mi pomůžou zbavit se závislosti, je fakt na hlavu.
Respektive je to klasické sebeobelhávání se, aby si člověk udržel nějaký obrázek o sobě samotném a uvěření marketingu tabákových firem, které se už musely smířit s tím, že cigára jsou fakt škodlivá, ale zkouší prodávat další věci.
Samotný nikotin je silný toxin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše někde, ze chce přestat s nikotinem? Píše kvůli úspoře peněz.. Tak jasně, radši budu nervní a psycho na farmaceutikach, než si dočasně najít náhražku a v pohodě a klidu přestat 😀 ale ok, každého názor.. Přesně tyhle názory mají lidé, kteří znají vaping pouze z Googlu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem tenkrát přestala kouřit. Já radím, bez nikotinových náhražek. Jelikož je to závislost. A ty tím zase budeš závislost přikrmovat. Pokud ti nepomáhá defumoxan, zajdi za lékařem, ať ti předepíše silné léky na podporu odvykání kouření. Zkušenosti s nimi nemám, ale jsou daleko silnější a jen na předpis. Co pomohlo mě na ty největší absťáky, obyčejné žvýkačky a procházky. Hodně chodit. Pohyb ti dá dobrou náladu. Dále hudba ve sluchátkách a jídlo. Jídlo ale moc nedoporučuji, pokud nechceš přibrat. Mě se takto podařilo přestat kouřit a zároveň jsem i zvládala redukovat hmotnost, což bylo pro mě, jako silného kuřáka nepředstavitelné. Nekouřila jsem skoro rok. A právě pak stačila jedna cigareta, která mi sice nechutnala, ale probudila jsem svou závislost a už jsem hledala různé alternativy v podobě vapingu bez nikotinu, abych držela něco v ruce, poté nikotinové žvýkačky a časem jsem se zase rozhulila ještě více, než dřív. A to jsem si také říkala, že nikdy kouřit už nebudu. Momentálně přecházím alespoň na tu elektronickou. S tím, že zase zkusím přestat kouřit úplně. Takže já důrazně doporučuji žádné nikotinové náhražky. Pokud jsi to už vydržela týden. Bude to lepší a lepší, věř mi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kouřila jsem 10let a hodně, několikrát jsem zkoušela přestat s náplastma a žvejkačkama, bez úspěchu. Jediné co mě donutilo, bylo zjištění, že jsem konečně těhotná. Sekla jsem s tím hned, bylo to těžký, bylo mi zle jak z těhotenství, tak z nekouření, ale zvládla jsem to a držim se už 9let.
Už bych na to nikdy nesáhla.
Všechno je to v hlavě, musíš přemoct hlavu a máš vyhráno. Já to tedy dost nahrazovala po jídle nějakou sladkou tečkou a musela úplně vynechat kafe (kdybych neybla těhotná, tak urřitě i alkohol)
Držím palce, to už dáš!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rádi ti náplasti, od toho rovnou upustit, je to vše v hlavě. Náplasti = vyhozené peníze. Udělala si jednu chybu, přestala si ze dne na den. Kuř dal, ale razantně to omez, a přejdi časem na pody, ty sou levné, a když to ustojis přestaň úplně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli úspoře peněz jsem se rozhodla přestat kouřit.. žel, je to přes týden a mám šílené deprese. Tak silné, že nevstanu z postele, zapomněla jsem na narozeniny vlastní dcery. Jediný co dokážu, je hystericky křičet. Já opravdu už si nikdy nechci zapálit, ale jsem v pasti a můj vlastní syn, který si tak moc přál, abych přestala kouřit, mě dnes upřímně a se slzami v očích prosil, ať si zakourim, že se o mě boji. Jsem fakt úplně mimo. Tohle jsem nikdy nezažila. Jo bylinky na mě nefungují. Defumoxan, který užívám také ne. Přemýšlela jsem o iqos či něčem takovém. Ale bojím se, že to bude nějaké vnitřní selhání. Sama sobě selžu. Jsem opravdu na pokraji. Nevím, co mám dělat. A všem, co prostě zahodili krabičku a jeli dál a neměli ani náznak abstinenčního příznaku, kdy já se dvě noci klepala a potila, prosím ani nepište, protože to mi fakt nepomůže.