Deprese bez cigaret

Anonymní
2.9.22 17:41

Deprese bez cigaret

Kvůli úspoře peněz jsem se rozhodla přestat kouřit.. žel, je to přes týden a mám šílené deprese. Tak silné, že nevstanu z postele, zapomněla jsem na narozeniny vlastní dcery. Jediný co dokážu, je hystericky křičet. Já opravdu už si nikdy nechci zapálit, ale jsem v pasti a můj vlastní syn, který si tak moc přál, abych přestala kouřit, mě dnes upřímně a se slzami v očích prosil, ať si zakourim, že se o mě boji. Jsem fakt úplně mimo. Tohle jsem nikdy nezažila. Jo bylinky na mě nefungují. Defumoxan, který užívám také ne. Přemýšlela jsem o iqos či něčem takovém. Ale bojím se, že to bude nějaké vnitřní selhání. Sama sobě selžu. Jsem opravdu na pokraji. Nevím, co mám dělat. A všem, co prostě zahodili krabičku a jeli dál a neměli ani náznak abstinenčního příznaku, kdy já se dvě noci klepala a potila, prosím ani nepište, protože to mi fakt nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3168
2.9.22 17:47

Co třeba náplasti Nicoret? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
2.9.22 17:49

Vaping

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.22 17:55

Vydrž, už by to mělo přejít, hlavní část absťáku si už přetrpěla, když teď začneš s nikotiem v náplastech a nebo vapovat, jsi zpátky tam kde jsi byla a celé vysazení nikotinu a utrpení minulého týdne bude zbytečné až budeš chtít přestat, tak to bude zase to samý.

Případně volej pro podporu na linku https://www.bezcigaret.cz/ (no dobře, dneska jsou tam už jen 7 minut)

Pokud ne - tak psychiatr a bupropion/champix v nízkých dávkách- stimulující antideresivum, které obsahuje ty receptory, kam se váže nikotin, takže to dost tlumí touhu po něm a srovnává ten bordel co dělá absťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.9.22 18:03

Vím, že není dobrý vyhánět závislost závislostí, ale třeba mojí babičce kdysi pomohlo žvýkat(klasické žvýkačky, ne nikotinové),A časem už ani neměla potřebu žvýkat. Já to kdysi zvládla ze dne na den a nejtěžší to bylo cca po měsíci. Prostě mi to nějak chybělo a vidět lidi kouřit a říct, že už nekouřim byla pořádná zkouška, ale ustála jsem to.Chce to vytrvat, časem to povolí, na nervy žvýkačku, procházku, hezký film, čokoládu, kafe, sklenku vína večer…neni to ideální, ale asi lepší varianta a hlavně spíš dočasná(obzvlášť pokud se to bude střídat a nezačne být tělo závislé zase na něčem jiném).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
2.9.22 18:08

Doporučuji, dokopat se ke vstaní z postele a jít se alespoň na hodinu projít. A ty procházky opakovat denně!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.22 18:09
@Zwetta píše:
Co třeba náplasti Nicoret? :nevim:

Zkoušela jsem kdysi při prvním pokusu. Alergická reakce na materiál. Dost drsná. Vyměnila jsem za žvýkačky a z těch mi bylo hodně špatně od žaludku. Jsou to dva roky zpět. Jsem už vyřízená. Přemýšlela jsem, že si najdu snad psychiatra. :(

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.9.22 18:13
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem kdysi při prvním pokusu. Alergická reakce na materiál. Dost drsná. Vyměnila jsem za žvýkačky a z těch mi bylo hodně špatně od žaludku. Jsou to dva roky zpět. Jsem už vyřízená. Přemýšlela jsem, že si najdu snad psychiatra. :(

no napíše ti léky, co ti uleví… Holt tvůj organismus ten nikotin hodně potřeboval a jeho vysazení dělá zle - proto je lepší než nikotin používat něco, co bude řešit to, co původěn dělal nikotin, ale nebude to tak drahé a nebude to tak jedovaté a nebudou to cigára, co ničí zdraví ještě tunou dalších způsobů. A nebude to smrdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.9.22 18:21

Mně se osvědčil nikitinovy inhalátor..a pak náplasti..na to nejhorší období. Hlavně proto, že to nikotin dodá, ale rozhodně to nenahradí cigaretu a člověk si to vážně neuzije.
Pozor na iqos či Glo, nahradíš jen cigaretu nahrivanym tabákem, sice s menším zdravotním dopadem a za o trochu nižší cenu, ale pořád budeš uživatel nikotinu.
Vaping je to samé..

• Citovat
  • Upravit
1047
2.9.22 19:12

@Svetluska55 u vapingu sice ano, ale ona chce přestat kouřit kvůli peněz.. což na vapingu je úspora 60% cca.. a hlavně u toho umí stahovat nikotin sama.. sama jsem kouřila 20let/20 cigaret.. po roce a 5 měsících na vapingu, utratím za liquid max 300 Kč /měs.. a nikotinu mám ten nejnižší, pak uz jsem nula.. postupně jsem snižovala.. tak stejně to má můj chlap a přátelé.. pořád lepší než do sebe cpát prášky nebo AD.. ale tak každého věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.22 19:23
@petanah píše:
@Svetluska55 u vapingu sice ano, ale ona chce přestat kouřit kvůli peněz.. což na vapingu je úspora 60% cca.. a hlavně u toho umí stahovat nikotin sama.. sama jsem kouřila 20let/20 cigaret.. po roce a 5 měsících na vapingu, utratím za liquid max 300 Kč /měs.. a nikotinu mám ten nejnižší, pak uz jsem nula.. postupně jsem snižovala.. tak stejně to má můj chlap a přátelé.. pořád lepší než do sebe cpát prášky nebo AD.. ale tak každého věc..

sorry, ale cigarety, natož vapovací náplně jsou výrazně horší sloučeniny, než farmaceutika.

Postoj raději budu hulit, byť s udělátkem, než užívat léky, co mi pomůžou zbavit se závislosti, je fakt na hlavu.

Respektive je to klasické sebeobelhávání se, aby si člověk udržel nějaký obrázek o sobě samotném a uvěření marketingu tabákových firem, které se už musely smířit s tím, že cigára jsou fakt škodlivá, ale zkouší prodávat další věci.

Samotný nikotin je silný toxin.

https://plzen.rozhlas.cz/…osti-8083039

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
2.9.22 19:29

@Ou píše někde, ze chce přestat s nikotinem? Píše kvůli úspoře peněz.. Tak jasně, radši budu nervní a psycho na farmaceutikach, než si dočasně najít náhražku a v pohodě a klidu přestat 😀 ale ok, každého názor.. Přesně tyhle názory mají lidé, kteří znají vaping pouze z Googlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
2.9.22 19:45

Také jsem tenkrát přestala kouřit. Já radím, bez nikotinových náhražek. Jelikož je to závislost. A ty tím zase budeš závislost přikrmovat. Pokud ti nepomáhá defumoxan, zajdi za lékařem, ať ti předepíše silné léky na podporu odvykání kouření. Zkušenosti s nimi nemám, ale jsou daleko silnější a jen na předpis. Co pomohlo mě na ty největší absťáky, obyčejné žvýkačky a procházky. Hodně chodit. Pohyb ti dá dobrou náladu. Dále hudba ve sluchátkách a jídlo. Jídlo ale moc nedoporučuji, pokud nechceš přibrat. Mě se takto podařilo přestat kouřit a zároveň jsem i zvládala redukovat hmotnost, což bylo pro mě, jako silného kuřáka nepředstavitelné. Nekouřila jsem skoro rok. A právě pak stačila jedna cigareta, která mi sice nechutnala, ale probudila jsem svou závislost a už jsem hledala různé alternativy v podobě vapingu bez nikotinu, abych držela něco v ruce, poté nikotinové žvýkačky a časem jsem se zase rozhulila ještě více, než dřív. A to jsem si také říkala, že nikdy kouřit už nebudu. Momentálně přecházím alespoň na tu elektronickou. S tím, že zase zkusím přestat kouřit úplně. Takže já důrazně doporučuji žádné nikotinové náhražky. Pokud jsi to už vydržela týden. Bude to lepší a lepší, věř mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
5.9.22 06:28

Kouřila jsem 10let a hodně, několikrát jsem zkoušela přestat s náplastma a žvejkačkama, bez úspěchu. Jediné co mě donutilo, bylo zjištění, že jsem konečně těhotná. Sekla jsem s tím hned, bylo to těžký, bylo mi zle jak z těhotenství, tak z nekouření, ale zvládla jsem to a držim se už 9let.
Už bych na to nikdy nesáhla.
Všechno je to v hlavě, musíš přemoct hlavu a máš vyhráno. Já to tedy dost nahrazovala po jídle nějakou sladkou tečkou a musela úplně vynechat kafe (kdybych neybla těhotná, tak urřitě i alkohol)
Držím palce, to už dáš!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
12.9.22 04:03

Rádi ti náplasti, od toho rovnou upustit, je to vše v hlavě. Náplasti = vyhozené peníze. Udělala si jednu chybu, přestala si ze dne na den. Kuř dal, ale razantně to omez, a přejdi časem na pody, ty sou levné, a když to ustojis přestaň úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat