Firma nechce dodržet fixaci ceny plynu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak pokud máte jasně ve smlouvě napsáno, že máte takovou cenu zafixovanou do toho a toho data. Tak jim takto prostě odpovězte. Podle mě to jen zkouší, jestli jim na úpravy smlouvy lidí skočí a podepíšou jim to.
Každopádně to může být poslední zoufalý pokus před krachem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak pokud máte jasně ve smlouvě napsáno, že máte takovou cenu zafixovanou do toho a toho data. Tak jim takto prostě odpovězte. Podle mě to jen zkouší, jestli jim na úpravy smlouvy lidí skočí a podepíšou jim to.Každopádně to může být poslední zoufalý pokus před krachem.
By mě hl. zajimsl8,zda si toto mohou dovolit po právní stránce.
Poslali to obyc. dopisem a jsem rozhodnuta zatím na toto vůbec nereagovat anebo když, tak s odkazem na nějaký paragraf, pokud bych věděla.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
By mě hl. zajimsl8,zda si toto mohou dovolit po právní stránce.Poslali to obyc. dopisem a jsem rozhodnuta zatím na toto vůbec nereagovat anebo když, tak s odkazem na nějaký paragraf, pokud bych věděla.
Pokud mají něco ve smlouvě, tak si to dovolit nemůžou. Ale to jim nezabrání něco takového zkoušet. Je spousta lidí, kteří se neozvou a prostě platí.
A ty, co se ozvou, uchlácholí „omylem.“
Já bych se teda rozhodně ozvala. A možná bych zvažovala udání na ČOIku nebo kam toto patří.
A asi bych od takové firmy odešla co nejdřív to bude možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Máme u Firmy Vemex smlouvu na dobu určitou na dodávku plynu. Do června 2023.V těchto dnech nám poslali dopis, že od 1.10.2022 se mění ceny plynu a to za cca 3500kc/Mwh, ale že nám tedy „blahosklonne“ nabízejí fixaci ceny za 2500Kc/MWh po dobu dalsihob1 roku.
Loni tohle na nas zkoušeli s elektřinou, tehdy jsrm jim napsala, že neexistuje a pak od nich přišel mail, že se omlouvaji, že to byl „omyl“.
- tak to zase zkouší? A nabízí vlas
tne už 2.fixaci, protože momentálně ceny máme mít zamilované až do cervnaDík za přínosné komenty či konkr.rady
- řešili jste to také, a jak to dopadlo?
- mám dojem, že se dopouštějí protiprávního jednani, obrátit se na ERU či kam?
Kolik máte cenu teď?
Zavolala bych do poradny dTestu.
https://www.dtest.cz/…nasi-poradnu
Mohla bys potom prosím zase sem napsat, co ti poradili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Máme u Firmy Vemex smlouvu na dobu určitou na dodávku plynu. Do června 2023.V těchto dnech nám poslali dopis, že od 1.10.2022 se mění ceny plynu a to za cca 3500kc/Mwh, ale že nám tedy „blahosklonne“ nabízejí fixaci ceny za 2500Kc/MWh po dobu dalsihob1 roku.
Loni tohle na nas zkoušeli s elektřinou, tehdy jsrm jim napsala, že neexistuje a pak od nich přišel mail, že se omlouvaji, že to byl „omyl“.
- tak to zase zkouší? A nabízí vlas
tne už 2.fixaci, protože momentálně ceny máme mít zamilované až do cervnaDík za přínosné komenty či konkr.rady
- řešili jste to také, a jak to dopadlo?
- mám dojem, že se dopouštějí protiprávního jednani, obrátit se na ERU či kam?
Ostra odpoveď +stížnost na ERU nebo na COI, podle toho, co mate ve smlouve, jim na vedomi. Dopousteji se nekale obchodni praktiky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš bych to brala tak, že další dopis bude oznámení o krachu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka2020 píše:
Kolik máte cenu teď?Zavolala bych do poradny dTestu.
Mohla bys potom prosím zase sem napsat, co ti poradili?
Dík za tip, zkusím to a určitě dám vedet ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dík za tip, zkusím to a určitě dám vedet
To bude super.
Ještě mě napadlo.
Není ten dopis myšlen takto: Víme, že máte cenu fixovanou až do června 2023 a nic se pro vás nemění.
Přesto vám chceme dát vědět, že od října 2022 zvedáme ceny a pokud byste chtěli, tak vám změníme podmínky na nové s tou cenou po slevě na 2500 s novou fixací? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka2020 píše:
To bude super.Ještě mě napadlo.
Přesto vám chceme dát vědět, že od října 2022 zvedáme ceny a pokud byste chtěli, tak vám změníme podmínky na nové s tou cenou po slevě na 2500 s novou fixací?
Není ten dopis myšlen takto: Víme, že máte cenu fixovanou až do června 2023 a nic se pro vás nemění.
Píši, že v důsledku nepříznivého vývoje cen musí přistoupit ke změně ceny a že mi oznamuji že od 1.10. mění ceny a ty že budou platné až do data konce moje posl. platne sml. A pokud s tím nesouhlasím, mohu sml. vypovedet k 30.9.022.
Tomuhle přeci soudný člověk nemůže věřit, jakési jejich avizované „platnosti“, vždyť my už s nima už jednou platné ceny nasmlouvane máme přeci!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Píši, že v důsledku nepříznivého vývoje cen musí přistoupit ke změně ceny a že mi oznamuji že od 1.10. mění ceny a ty že budou platné až do data konce moje posl. platne sml. A pokud s tím nesouhlasím, mohu sml. vypovedet k 30.9.022.Tomuhle přeci soudný člověk nemůže věřit, jakési jejich avizované „platnosti“, vždyť my už s nima už jednou platné ceny nasmlouvane máme přeci!
Je to standartní obchodní jednání, oni nezvládají plnit své závazky, tak nabízejí dvě možnosti, buď si připlatíte, nebo vám možná smlouvu vypoví. O zákazníky se teď nikdo nepřetahuje, takže když od nich odejdete, jen se jim uleví. Radil bych přistoupit na jejich cenu, je více než slušná a až budete shánět jiného dodavatele, dostanete se určitě o dost výš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Je to standartní obchodní jednání, oni nezvládají plnit své závazky, tak nabízejí dvě možnosti, buď si připlatíte, nebo vám možná smlouvu vypoví. O zákazníky se teď nikdo nepřetahuje, takže když od nich odejdete, jen se jim uleví. Radil bych přistoupit na jejich cenu, je více než slušná a až budete shánět jiného dodavatele, dostanete se určitě o dost výš.
Jo, počítají určitě s kapitulaci zákazníka, ale kdybychom se takto chovali všichni, že je najednou smlouva jen car papíru neplatny?! To je holt riziko podnikání.
A za chvíli mi pošlou další liebesbrief podobného znění, ne? Protože cena…tak nová fixace! Dík za tvé rady, ale už mi nerad, to co víš ty, vím já taky.
Jak jsrm psala, s elektřinou to taky zkoušeli.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jo, počítají určitě s kapitulaci zákazníka, ale kdybychom se takto chovali všichni, že je najednou smlouva jen car papíru neplatny?! To je holt riziko podnikání.A za chvíli mi pošlou další liebesbrief podobného znění, ne? Protože cena…tak nová fixace! Dík za tvé rady, ale už mi nerad, to co víš ty, vím já taky.
Jak jsrm psala, s elektřinou to taky zkoušeli.
Každá smlouva má uvedené podmínky, za kterých mohou obě strany odstoupit. Je to fakt úplně normální věc. Děje se to docela běžně, nejsi jediná, neboj. Každá firma funguje za účelem tvorby zisku, nikoliv ztráty. Nechtějí-li zkrachovat, musí nevýhodné smlouvy pustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
Spíš bych to brala tak, že další dopis bude oznámení o krachu…
No napíšu ve zkratce zkušenost a to už z počátku roku - jedno místní sdružení obcí - platné smlouvy, cena fixovaná, přišel jim též podobný papír, který byl předán kolektivu právníků, nejprve bylo řečeno, že společnost musí smlouvu dodržet, pár dnů poté, přehodnocení, smlouvy vypovědět, přejít k jinému dodavateli pokud je čas, nynější dodavatel prostě své závazky nebude moct za tuto cenu plnit… a dostat se k dodavateli poslední instance vůbec nedoporučovali. Jasně tam se jednalo o statisíce, ale myslím si, že jsi to vystihla dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Každá smlouva má uvedené podmínky, za kterých mohou obě strany odstoupit. Je to fakt úplně normální věc. Děje se to docela běžně, nejsi jediná, neboj. Každá firma funguje za účelem tvorby zisku, nikoliv ztráty. Nechtějí-li zkrachovat, musí nevýhodné smlouvy pustit.
„Každá firma funguje za účelem tvorby zisku, nikoliv ztráty. Nechtějí-li zkrachovat, musí nevýhodné smlouvy pustit.“
- a ať má černého Petra chudák klient, že. A vše je dle tebe ok.
Něco ti prozradim: pokud se pouštím do podnikani, jdu do rizika, že mohu zkrachovat nebo být prostě i nějakou dobu v mínusu. To není jako práce st. urednika bez rizik v kanclu na obecním úřadě a s jistým příjmem.
A ne menit smlouvy dle toho, jak fouka vitr! Pak mi uniká smysl smluv jako takových, no ne? Zbytečná ztráta času i papírování a těch zbytečných tanecku kolem.
A jasne, mají ve sml.podm.uvedeno, že mohu já i oni od sml. odstoupit.
- Citovat
- Upravit
Máme u Firmy Vemex smlouvu na dobu určitou na dodávku plynu. Do června 2023.
V těchto dnech nám poslali dopis, že od 1.10.2022 se mění ceny plynu a to za cca 3500kc/Mwh, ale že nám tedy „blahosklonne“ nabízejí fixaci ceny za 2500Kc/MWh po dobu dalsihob1 roku.
tne už 2.fixaci, protože momentálně ceny máme mít zamilované až do cervna
Dík za přínosné komenty či konkr.rady