Jak nakupujete potraviny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak nakupujete potraviny?
Ahoj, můžete se prosím podělit o to, jak často chodíte na nákup potravin? a co vše třeba kupujete?
Já mám problém. Neumím nakoupit potraviny na více dní a chodím do obchodu každý den. Nejen že mě to nebaví, ale co si budem.. jdete třeba jen pro pár věcí, co chybí na oběd a vezmete dalších 5, co ani tak nepotřebujete.
Jsem typ, co rád sleduje akce, letáky, takže přibližně vím, co je, kde v akci a věci, které kupujeme častěji si vypisuji na papír, at vím. Jenže… já prostě neumím vymyslet jídlo na celý týden dopredu, mám problém vymyslet vůbec jídlo na den dopředu.
Upřímně, jsem na to sama, chlap mi dá jen kartu a vše zařizuji já.. On málokdy vymyslí jídlo.. Ale zas když už vaří on, tak se to dá aspon jíst ![]()
Zpět k nákupu. Kolikrát jdu do obchodu a ještě v něm přemýšlím, co na ten oběd uvařit… mám na papíře vypsaná nějaká jídla, co máme nejradši, ale točí se to pořád dokola. Jinak vaření mě absolutně něbaví a neumím to.. málokdy se mi něco podaří.. i z toho mám pak třeba špatnou náladu, že nic neumí.. Takže asi jsem celkově ztracený případ. Jen jsem chtěla nějak omezit to každodenní nakupování.. nebaví mě to
snažím se mít nějaké věci v zásobě doma, ale máme to tu maličké takže žádná spíž u nás není, vše mame naskládané ve skřínce pod troubou a to je fakt málo místa.
No rada pro mě asi není, ale ráda si přečtu vaše zkušenosti, jak jste zvyklé nakupovat, vařit.. třeba mě to nějak nakopne a něco vymyslím. Děkuji holky a omlouvám se za dlouhy text
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@adelka-adela píše:
já prostě neumím vymyslet jídlo na celý týden dopredu
Tak buď se to naučíš, nebo budeš dál chodit denně. ![]()
Nemusí to být týden. Já většinou vymýšlím tak na 3-4 dny, naskládám si to na Rohlíku do košíku a objednám, když se mi to hodí. Ten týden už je trochu moc, jak z hlediska nedostatku místa, tak čerstvosti.
Mně přijde, že se nákupní lístek musí dělat průběžně. Jako že teď si na pět minut sednu a dám dohromady komplet co bude potřeba do pátku, to by mi taky nešlo.
Příspěvek upraven 29.08.22 v 14:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem třeba byla naposledy na velkém nákupu ve městě 10 dní zpět. A na další nákup se chystáme nejdřív o víkendu. My děláme velký nákup všeho. Ale máme dvě lednice. Takže si nakoupíme zásobu ovoce, zeleniny. Velký pultový mrazák a šuplíky pod lednicemi.
U nás si jdou děti nebo jdeme spolu pouze pro rohlíky nebo čerstvou šunku, sýr, salám nebo zapomenuté drobnosti. Nic jiného není třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kolikrát taky netuším, co vařit, ještě cestou do obchodu
Ale třeba narazím na něco zajímavýho v akci, něco vidím a inspiruje mě to (včera jsem viděla za slušnou cenu dýni, tak byla k večeři polívka). Nakupuju tak 3-4× týdně buď v menších obchodech tady nebo si to naskládám do košíku na Rohlíku. Nesnáším takový ty ohromný hypermarkety, kam člověk musí autem, tam nachodí s vozíkem kilometry a pak to zas musí odvléct domů, pro mě jsou to zabitý dvě hodiny času, byť jsem si vědomá, že ta moje čtyřikrát půlhodina týdně vlastně vyjde nastejno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1-2× za týden. Většinou beru co je v akci i nad plán vaření a jinak cca to co je v plánu na vaření. A udělej si seznam a kup co je na seznamu. Jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem divna, me nevadi varit a nevadi mi chodit kazdy den do obchodu pro 3 polozky.
Ale jinak tedy, menu na cely tyden nevymyslim. Delam to spis tak, ze mam sve oblibene potraviny, ktere nakupuju skoro stale dokolecka dokola a z tech pak varim. Manzel zvladne nakoupit ty moje evrgreeny taky. I kdyz on sam nevari, tak ma nejak povedomi, co uz dochazi a kdyz je v obchode, tak nejak intuitivne haze do kosiku to, co potrebuju.
Jinak, my objednavame hodne z rohlika a tam se casto kupovane polozky zobrazuji v oblibenych. Je to dobra vychytavka.
Příspěvek upraven 29.08.22 v 14:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Objednavam on-line, většinou dvakrát tydne. Ale když nemáš kam doma to jídlo dat, tak co chceš vymyslet
nejdřív bych poresila nějak úložné prostory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodím do obchodu skoro denně a jsem s tím zcela v pořádku
jak píšeš, neumím nakupovat dopředu a ani si nechci nějaký jídelníček vymýšlet- co když ve čtvrtek na tu rajskou nebudu mít chuť? Lehce mi to vyřeší od září situace - já zpět do práce a dítě do školky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky absolutně neumím plánovat vaření, dopadá to tak, že k nám Rohlik jezdí tak 6× do týdne a když je nejhůř, tak dojdu do místní večerky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My chodíme tak jednou za týden -14 dní na velký nákup společně celá rodina, přibližně si naplánuju co chci vařit. Pak v týdnu tak 1-2× zabehnu do krámu třeba pro čerstvé pečivo, zeleninu, šunku nebo když něco zapomenu, ale to jsou drobnosti. Víceméně se pořád snažím mít nějaké zásoby, maso v mrazáku, mraženou zeleninu, luštěniny, těstoviny, rýži, mám domácí zavařeniny, takže i když třeba nestihnu do toho krámu dojít, tak je prostor k improvizaci
chodit tam denně, tak by mi hráblo
zaprvé tam člověk nechá 2× tolik a zadruhé je to strašná ztráta času. Prostě si napiš jídelníček třeba na týden (nemusíš to pak dodržet přesně v pořadí, ale jen abys tak měla představu co nakoupit) a nakup si na vše najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ten rohlík Vám i závidím, ale k nám do města bohužel nedováží, takže musím jezdit na nákup já, často i s malým prckem (3 roky) a s ním je to nakupování ještě delší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívám se, co mám doma, vymyslím, co by z toho šlo udělat a dokoupím, co chybí. Pokud nemám nápady, vypíšu si do googlu nějaké ingredience, co mám a on mi vyplivne recepty. Většinou když jdu jeden den na nákup, koukám co je v akci, přemýšlím, kdy bych z toho mohla něco uvařit nebo jestli by to šlo hodit do mrazáku na později. Nevím no, u nás se běžně točí třeba 10 jídel, občas uděláme nějaký nový recept, když dobrý, tak přidáme do rotace. Ale nemáme problém si udělat třeba jen zeleninový salát s grilovaným masem nebo sýrem, na tom se ani nedá nic zkazit.
Jinak taky chodím nakupovat častěji, třeba obden, ale kupuju co potřebuju nebo co vím, že využiju v následujících dnech.
Nějak nechápu, co znamená neumět vařit. Když mám recept, dá se v klidu na netu najít i videonávod, prostě to udělám podle toho
I přítel podle videa uvaří, většinou dobře, někdy je potřeba přikořenit, někdy má třeba maso tuhé, ale sníst se to dá, neměla jsem od něj nic špatného a žádný super kuchař rozhodně není a nikdy nebyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adelka-adela odkud jsi? Rohlík jezdí i k nam na chalupu a ze to je solidní díra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy teď už moc nevařím (přes školní rok obědvají děti ve škole a my s manželem v práci), ale také teda velké nákupy dělat neumím. A vlastně ani nechci
Mě naopak vyhovuje nakupovat v malých krámcích čerstvé to, co zrovna potřebuju. Takže jeden den se stavím v masně, vedle v pekařství, další v bezobalu, někdy v drogerce, občas na trhu pro zeleninu. Cca 1× týdně jdu do supermarketu, kde takový trochu větší nákup udělám (ale nejsou to po vrch narvané košíky, co vídám u jiných lidí). Tam nakupuju hodně podle toho, co je v akci a jídla (k večeři nebo o víkendech) pak vymýšlím až podle toho, co jsem koupila
Co mi chybí, beru u nás v „konzumu“ nebo u „vietnamců“. Mě to takhle vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita Možná kdybych uměla vařit, tak mě to taky víc baví.. ale nevím, proč to neumím. Často mám jídla bez chuti, neumím osolit, aby to nebylo moc.. někdy se zadaří, ale víc případů je, že to prostě nemá chut
a možná by mi to šlo i lépe, kdybych na to měla klid a né dítě za zadkem, jsem celkem nervní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit