Jak nakupujete potraviny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
31.8.22 16:36

Ja na rohliku kupuju prave to „predrazene“ maso. Kupuju totiz skoro vyhradne bio. Tam se to nakupuje nejpohodlneji. Kde jinde maji bio veprove, hovezi, kureci a divocaka na jednom miste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
31.8.22 16:39

Já chodím většinou obden. Taky zařizuju nákupy jenom já, pokud to není na nějakou velkou akci. Vařím tak, aby to bylo na dva dny. :mrgreen: Jinak jednou za cca měsíc bereme velký nákup třeba v Lidlu, jinak si vystačím s naší jednotou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7938
31.8.22 16:54
@MUFICE píše:
Taky máme několik let Rohlík Premium a jsem spokojená :pankac: Ještě objednáváme v Košíku, střídám to s Rohlíkem. A tak 1× týdně jezdíme na větší nákup do Lidlu. Tam je levnější maso, zelenina, ovoce plus nějaké akční zboží, co je zrovna v letáku ;)

Tak zrovna maso je v lidlu asi jediná věc, co fakt nekupuju. Drahé a navíc mizerný výběr, za mě teda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
1.9.22 06:52

Ahoj, já nakupuji 1× týdně v Lidlu velký nákup. Buď si napíšu co budu vařit, nebo to mám cca v hlavě. Když je něco v akci nebo mě něco bouchne do očí, vezmu to taky a hned třeba vím co bude další týden(teď jsem vzala 2 smetany, takže bude nějaké zapečené maso se smetanou) občas jdu ještě jednou mezi tím na menší nákup, ale to se teď snažím omezit. To většinou nakoupím jen ty blbosti :-)
Zkus si otevřít kuchařky, napiš seznam jídel co máte rádi a zkus to na týden nebo pár dní vymyslet. Ale aby ti to nějak licovalo, když uděláš kuře na paprice a zbyde ti půlka smetany, udělej ještě krémovou polévku k večeři. Když koupíš k polévce celý chleba, udělej na něj další den pomazánku atd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69021
1.9.22 07:40

Maso kupuju u řezníka, on má Rohlík hodně drahý i Babišovo kuře, kterýmu se sice snažím vyhýbat, ale mám přehled, co stojí (kupuju kuřecí pro kočku, tak hledám levný). Ale při současných cenách se maso stává dost luxusní komoditou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18678
1.9.22 08:27
@Sonmi píše:
Tak zrovna maso je v lidlu asi jediná věc, co fakt nekupuju. Drahé a navíc mizerný výběr, za mě teda. :think:

Tak nevim, kuouju v akci. Aktuálně Krkovice 109, panenka 169, minuly týden kuře 69. Ty ceny mi přijdou ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
1.9.22 09:44

@adelka-adela Na větší nákup tak jednou týdně, někdy i méně často. Žádný seznam toho, co budu vařit (a nakupovat) si nedělám. To jen výjimečně, když mám přímo na něco chuť. Nakupuju tak, aby prostě doma bylo z čeho vařit a co jíst. Takže nějaké pečivo, jogurty, sýry, mléko, šunka, vajíčka, droždí, cereálie. Nějake ovoce, ze zeleniny alespoň cibule, česnek, mrkev, nějaká mražená směs a mražený hrášek (a obvykle ještě nějakou sezónní zeleninu). Maso tak, abych mohla střídat kuřecí, vepřové, hovězí a rybu. Takže třeba kuřecí řízky, hovězí na vývar, vepřové plátky. A jindy zase třeba celé kuře a k tomu dál nic. Pak další nákup třeba kuřecí na polévku, vepřové, rybu, hovězí. Někdy zase koupím třeba játra a uzené. Někdy koupím nějakou větší zásobu masa od někoho a pak maso nějakou dobu skoro nekupuju. Někdy koupím i nějaké „prefabrikáty“ typu mražená pizza, rybí prsty, vývar ve sklenici, knedlíky plněné uzeným. Nějaké ty přílohy jako rýže, luštěniny, těstoviny, pohanka máme doma pořád, tak jen dokupuji, co zrovna dojde. Jenom brambory kupuju jenom když plánuji vařit něco z brambor, protože nemám moc místa na jejich skladování. Pak samozřejmě oleje, ghí, máslo, ocet, koření - podle toho, co zrovna chybí. Mouky máme doma pořád několik druhů (pšeničná bílá hladká, hrubá, polohrubá, pak nějakou pšeničnou celozrnnou, žitnou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat