Jak nakupujete potraviny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Skoro denně vidím i u nás na dědině auto rohlíku. Nevím teda, jestli sem něco vozí nebo tady ten člověk bydlí.
To je dosud nezjistila. Ale potkávám ho denně. Průběžně. V různých hodinách.
My to nevyužíváme. Krom jednou v covid karanténě iTesco. Nezvykla jsem si na tuhle službu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka @warita Ono když máš nejbližší pořádný obchod 5 km a znamená to vytáhnout auto to mít jako tříhodinový výlet MHD, tak si sakra rozmyslíš courat x krát do obchodu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek když zadám do rohlíku naši adresu, píše, že do této lokality zatím nerozvázží ![]()
Příspěvek upraven 29.08.22 v 15:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adelka-adela zkus vymyslet na 2 dny dopředu a mít v mrazáku pizzu nebo třeba knedlíky s uzeným pro velkou krizi
taky neumím plánovat víc jak 3 dny dopředu, na druhou stranu, vždycky máme doma aspoň nějakou přílohu a vejce, s tím se dá vykouzlit věcí
no a pak tu pizzu…
Ale třeba to denně jsem odbourala, ale 2-3× týdně chodím pořád…hlavně, když chodí děti do školy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion Mě se to párkrát podařilo, chodit do obchodu třeba jen 1× 2× týdně, hlavně teda v době covidu.. už ani nevím, jak jsem to udělala, ale zvládli jsme to
Ono chce si to nad tím sednout a vymyslet to, jenže bych potřebovala pomoc od muže, ten si často vymýšlí s jídlem (má bohužel z covidu i jiné chutě a čich) takže plno věcí, co dřív jedl už nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou týdně jedeme na nákup. Ale také neumím vymýšlet dopředu na celý týden. Ani mě to nebaví
. Většinou něco koupíme a až podle toho vymýšlím, co by z toho šlo uvařit
. Navíc mám stále po covidu divné chutě a do toho teď těhotenství. Takže já moc jídel nedávám a většinou musí ochutnávat syn
. Máme tu teda kdyžtak Konzum, ale výběr ovoce a zeleniny skoro žádný
. A já se teď dost motám, takže si tam stejně většinou pěšky netroufnu
. Bydlet ve městě nebo mít řidičák, jsem v obchodě častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
@adelka-adela odkud jsi? Rohlík jezdí i k nam na chalupu a ze to je solidní díra
Já bydlím v okresním městě a rohlík ani jiná služba k nám nezaváží
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adelka-adela nechodím do obchodu. To už musí být krize. 1× týdne, někdy 1× za 14 dní objednám nákup skrz rozvoz. Základní věci od plen přes mléka, mouky atd.. ať je tu vždy něco na pečení. Jídla vymýšlím průběžně. Máme výhodu, vlastní zelenina, ovoce. A maso z nedalekého statku. Pečivo a sladké peču
jinak vaření není jen o soli. Nauč se používat bylinky. My vesměs ani nesolime, např česnek sůl skvěle nahradí ve spoustě věcí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dítětem ve věku, co už umí běhat, se vaří blbě
, natož se dvěma.
Vařím většinou večer a víc, abych měla s malým druhý den na oběd. Nakupuju částečně podle letáků, částečně spontánně v 3 supermarketech, co máme blízko do 10min chůze - většinou dvakrát týdně větší nákup. Někdy jednou. Neřeším momentálně zeleninu, mám většinu od rodičů, stejně tak sezónní ovoce (musím ale samozřejmě taky sázet a set, plet, partner rýt, ořezáváme stromy, zaléváme, sbíráme shnilé ovoce, když u nich jsme, není to jen přijet a dostat), plus pěstuju ještě nějaké jahody v truhlíku a rajčata a papriky na balkoně. Muž nakupuje rád spontáně a také bez potíží chodí pro to, co chybí..Takže co já ušetřím, tak to on utratí.
Vařím ráda, tak dneska když náhodou ( asi podruhé) spí dvouleťák i mimčo, tak jsem rychle uvařila kulajdu (měla jsem hovězí vývar i s masem) a houbovosýrovou omáčku s bramborem a hovězím z vývaru(maso stálo jen 60Kč, z vývaru už byla i nudlovka). Houby máme usušené a zavařené, tak jsem nic nepotřebovala.
V Krnově může být itesco, má lepší ceny než Rohlík( věci v akci) a myslím, že i lepší sortiment, vice to, co nám vyhovuje. Využili jsme zatím dvakrát, ale pokud bude méně času plánujeme častěji. Vyplatí se to třeba jen na nákupu masa, když je v akci. (Máme velkou lednici a i malý mrazák). Anonym, i když nejsem Kornélie.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nakupuji cca na týden, sepíšu ci co bude k snídani, na svačinu do školy, na oběd(ten někdy může být klidně dva dny stejný) a na večeři. Takže dnes třeba byla kuřecí polévka, k večeři bude párek v rohlíku(děti to chtějí rovnou do rohlíku a ne zvlášť na talíř) a zítra budou ráno cerálie s mlékem, k obědu špagety a k večeři těstovinový salát. Na týden něco vymyslet zvládne určitě i někdo, kdo moc nevaří. Já když přemýšlím co vařit, tak jedu podle abecedy. Jaká jídla znám na A: americké brambory s masem a pečenou zeleninou, na B: x receptů s bramborama, boloňské špagety, na C: cibulačka, cibuláky, cukeťáky atd…A hned je jídelníček vymyšlený. Večeře jsou převážně studené, někdy třeba je ovesná kaše apod.,snídaně jsou mléčné, takže cornflakes, musli, vločky, bílý jogurt, tvaroh atd…Mléčné snídaně jsem si zavedla už v době, kdy nejstarší syn přestal pít mléko. Někdy si k večeři uděláme chleba ve vajíčku apod..K nákupu pak jen dopíšu drogerii nějakou, která zrovna dochází a můžu jít nakupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že mám dvě velké výhody, vlastně tři, co se týká vaření - nebojím se experimentovat podle toho, jaké mám suroviny a co mě napadne a většinou to vyjde.
Když nemáme energii/čas tak muž pro jídlo dojde nebo objednáme, třeba něco indického, vietnamce nebo stačí pizza z Lidlu, plus salát, v Praze není problém, to je výhoda velkoměsta (Muž rodilý Pražák nechápe, jak někde může obchod zavírat v sobotu v jedenáct hodin dopoledne jako je to v místě, odkud pocházím. Ale už i tam je vietnamská večerka.)
Další výhodou nebo spíš štěstím je, je, že jsem vždycky chtěla chlapa, co mu chutná jak já vařím a povedlo se na 200%
Zatím mu asi tak dvakrát něco nechutnalo.
A také máme asi 10-15 základních receptů, co točíme, plus dle mé chuti a nápadů..
- Citovat
- Upravit
@adelka-adela píše:
@welovefashion Mě se to párkrát podařilo, chodit do obchodu třeba jen 1× 2× týdně, hlavně teda v době covidu.. už ani nevím, jak jsem to udělala, ale zvládli jsme toOno chce si to nad tím sednout a vymyslet to, jenže bych potřebovala pomoc od muže, ten si často vymýšlí s jídlem (má bohužel z covidu i jiné chutě a čich) takže plno věcí, co dřív jedl už nechce.
A jaká jídla teda vaříš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JInak doma mám vždycky v mrazáku nějaké maso. Věci jako cibuli, brambory, koření, těstoviny, rýži, kuskus, bulgur, nějaké luštěniny nebo mlíko, vajíčka, mouku, konzervované fazole, sekaná rajčata, tuňáka v konzervě.
Z toho se vždycky nějaké jídlo vyčaruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@kve-tinka @warita Ono když máš nejbližší pořádný obchod 5 km a znamená to vytáhnout auto to mít jako tříhodinový výlet MHD, tak si sakra rozmyslíš courat x krát do obchodu.
to věřím, jenže já mám zase bohužel Lidl ani ne 100 metrů od domu
Vitnamce ve vedlejším domě ![]()
to pak je opačný problém, zaparkuješ auto před domem a děti už, co by si dali sladkého z večerky…krotím je, co to jde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adelka-adela jo v lockdownu k nám jezdil jednou týdně rohlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit