Jak nakupujete potraviny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21712
29.8.22 20:41

@Tamtama hele já jim za dopravu neplatím. Vždycky mám nákup v limitu, kdy je už doprava zdarma. A přihazuju teda dýško pro kurýra. Pro mě je velký bonus, že mi ty tašky vyvleče do 3. patra bez výtahu. Ale občas si pod nosem nadávají, to je na nich vidět. kor když beru balíky s minerálkami nebo prací gel 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.8.22 20:42

@Mediula na rohlíku, značka Nuevo Progreso :) v obchodech jsem po nich nepátrala, tak to nevím. Ale velký Alberty mívají sekci exotických potravin slušně vybavenou, mohly by bejt i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
29.8.22 20:46
@Svistice píše:
@kve-tinka @warita Ono když máš nejbližší pořádný obchod 5 km a znamená to vytáhnout auto to mít jako tříhodinový výlet MHD, tak si sakra rozmyslíš courat x krát do obchodu. :nevim:

tak to je jina situace. My mame vietnamskou vecerku asi 1min chuze od domu (prekvapive tam maji fakt skoro vsechno a v dobre kvalite), pak cca 15min chuze mame Billu, jeste bliz je Penny, ale tam nechodim.

Za par mesicu se stehujeme do domecku a Billa je stale v dochozi vzdalenosti. Jedina vada na krase je takova, ze tam je usek bez chodniku a navic to jde do kopce. Do kopce smerem zpatky k domu. Jo kdyby to bylo naopak, tak mit to asi az tak nevadi. No ale uvidime, treba to nebude tak hrizne, jak si to clovek predstavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
29.8.22 21:00

@Lily Evans
Díky, zkusím kouknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.8.22 21:04
@Magical-eyes píše:
Jak víte co máte v mrazáku?
Máte nějaký systém?
My máme horní šuplík pečivo a máslo a ryby.
Prostřední - tam je maso a spodní zelenina + houby.

Sáčkuji. A vždycky k sobě do jedné kopy dám stejný druh masa. Např. kuřecí prsa k sobě. Stehna k sobě. Klobásy k sobě atd. Maso máme většinou ve velkém mrazáku. Do šuplíků dávám balíčky zeleniny a ovoce. Nebo obalený sýr, který mám připravený předem. Svatební kolečky tam dávám, když se rozhodnu, že budu dělat poctivé, malé svatební koláčky. Tak dělám zásobu i do mrazáku. Že ty u nás frčí. Oni to stejně brzo vyjí.
Ale máš pravdu, že ten pultový je prostě o přehrabování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
29.8.22 21:07

@Tamtama kdyz na rohliku nakoupis nad urcitou castku, je doprava zdarma? Alespon tedy v Praze, nevim jak to je mimo Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.8.22 21:13
@Zeoli píše:
A jak to vychází cenově nebo kvalitou, výběrem? V době Covidu jsem potřebovala pro nemocného na jednu vesnici, ale ani rohlík ani Tesco do té lokality nejezdí, to mě docela překvapilo :nevim:

My jsme v dojezdovém limitu Tesca. Takže za dovoz jsem nic neplatila. A cena mi přišla ok. Rohlík jsem nikdy nevyužila. Jak píšu. Mi tyhle služby nevyhovují. To byla pouze jednorázová nouzovka. Protože byla karanténa. Ale to auto rohlíku tady u nás potkávám. Kolik stojí nákup a dovoz netuším. Nemám se koho zeptat. Moji známí a kolegové tyhle služby nevyužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7952
29.8.22 21:16
@Svistice píše:
My jeden čas objednávali na Košíku nebo Rohlíku (nabourání auto a karantény) a výběr nic moc a to víš, že je to dražší. Na něco jako „letaková akce“ zapomeň.

Jo, to máš pravdu, to mi na nich taky vadí. Já jsem díky tomu zakotvila u itesca. Protože tam mají stejné slevy jako reálné tesco, takže normálně maso, mléčné výrobky akci a tak.
Covid mě naučil :nevim: a spíš si říkám, proč já blbec to nevyužívala už dřív.
Teď to dělám tak, že velký nákup naklikám jednou za čtrnáct dní na itescu (hlavně ty těžší věci - mouky, olej, ocet, těstoviny, rýže, konzervované fazole/rajčata apod. plus prací gel, aviváž apod.), včetně masa, a mezi tím chodím tak obden jen pro pečivo, ovoce/zeleninu případně nějakou šunku. Přes rok, když jsou starší děti ve škole a mám doma jenom nejmladší dítě, tak klidně skočím pro rohlíky každý den v rámci vycházky, ale o prázdninách jak s sebou musím tahat všecky tři, tak to chodím do obchodu jen s největším odporem. Oni jsou jak klubko hadů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.8.22 21:21

Zrovna na rohlík jsem koukala a je to tam nad 1500. Za tolik nenakoupim. :nevim:
Edit: ale řeším kraviny, když k nám stejně nevozi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21712
29.8.22 21:30

@Tamtama na košíku je limit 1200. Já už teda lezu s nákupy pro 4 lidí k částce 2000. A docela mě to štve, v podstatě kupuju pořád to samé a ještě před rokem jsem byla na částkách lehce přes 1200…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.8.22 22:54

@nozu tak teď koukám, že košík už k nám jezdí. Před Vánoci to bylo jen Tesco, ale to mě zklamalo. Byli jsme v izolaci celá široká rodina, tak jsem si poctivě naklikala celý nákup, zabralo mi to přes hodinu, aby mi na konci napsali, že ho doručí až před silvestrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
30.8.22 01:06

Na Rohlíku pro členy klubu Rohlíček (doma děti do, tuším, 12 let?) je zdarma v některé dny a hodiny už nad 500 Kč. A nedávno jsem překecala muže na to jejich prémium členství, jako jo, 2000 za rok, ale vozej zadarmo furt, patnáctiminutový okna, 4× do měsíce expres doručení, 4× měsíčně nákup bez minimální výše (což je těch 500), když se hodně zpozděj, tak prodloužej členství o měsíc a když se mi nějaká položka nelíbí, tak vrátěj dvojnásobek na jedno kliknutí. Což bylo super třeba na meloun, prostě záruka, že bude po rozkrojení dobrej, jak nebyl, za meloun za stovku mi poslali zpátky dvě. Cenově… no, v době, kdy v lidlu stál meloun za kilo 14,90, tak Rohlík ho měl za 17,90, ovšem nemusela jsem ho pár set metrů vláčet z obchodu a ještě mi ho vynesli dvě patra bez výtahu až za dveře, za což si mileráda připlatím. Pečivo tam maj lepší než v Lidlu (kde je toho většina rozpejkaná a kváskovej chleba tam nenajdu), máslo stojí stejně jako v Lidlu, ty jejich provátní značky třeba na mlíčný nejsou marný a třeba kvalitní krájená šunka 150 g za 38 mi nepřijde nějak přehnaná. Jinak třeba maso je tam drahý fest, některý ty jejich pekařský výrobky nebo děsně speciální zelenina jsou za dost nesmyslnou cenu, ale tak to prostě nekupuju, no. Kolem a kolem, tak jednou do týdně minimálně tam nakoupím, hlavně těžký věci, co se mi nechce vláčet po schodech.
Ale jako jasně, oběhat si obchody po akcích, tak tomu se Rohlík nemůže přiblížit, ale holt to chce věnovat tomu čas a energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
30.8.22 01:10

Jinak teda párkrát mě přepadla myšlenka nechat si přivézt nákup na dovolenou. Tak koukám - super, jezdí tam! A pak to rozkliknu a zjistím, že kolikrát sice jezdí do všelijakých zapadlých vesniček, ale vozí tam jenom základní trvanlivý potraviny. Takže by mi třeba vůbec nedovezli mlíko a jiný chlazený, čerstvý pečivo (max. tak tousťák), prostě na běžnou večeři chleba, máslo, šunka, sýr a rajčata by nedovezli ani jednu surovinu :mrgreen:
iTesco jsem zkusila asi třikrát, pečlivě si vyskládala suroviny na oběd a oni mi pak píšou - surovina xx není, nedorazí. Surovinu yy jsme nahradili zz, pokud vám to vadí, nemusíte ji přebírat. což mě teda dosti znechutilo, neb jsem pak pro xx a yy stejně letěla do obchodu, protože se to jídlo bez toho neobešlo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
31.8.22 09:29
@Magical-eyes píše:
Jak víte co máte v mrazáku?
Máte nějaký systém?
My máme horní šuplík pečivo a máslo a ryby.
Prostřední - tam je maso a spodní zelenina + houby.

podobně, maso dole, polotovar, pečivo a zelenina v prostředním… ale my toho tam celoročně moc nemáme, jakože většinou třeba file a mleté hovězí, občas celé kuře, 2 pytlíky zeleniny, mražený chleba, chilli papričky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
31.8.22 16:10
@ugluk píše:
Na Rohlíku pro členy klubu Rohlíček (doma děti do, tuším, 12 let?) je zdarma v některé dny a hodiny už nad 500 Kč. A nedávno jsem překecala muže na to jejich prémium členství, jako jo, 2000 za rok, ale vozej zadarmo furt, patnáctiminutový okna, 4× do měsíce expres doručení, 4× měsíčně nákup bez minimální výše (což je těch 500), když se hodně zpozděj, tak prodloužej členství o měsíc a když se mi nějaká položka nelíbí, tak vrátěj dvojnásobek na jedno kliknutí. Což bylo super třeba na meloun, prostě záruka, že bude po rozkrojení dobrej, jak nebyl, za meloun za stovku mi poslali zpátky dvě. Cenově… no, v době, kdy v lidlu stál meloun za kilo 14,90, tak Rohlík ho měl za 17,90, ovšem nemusela jsem ho pár set metrů vláčet z obchodu a ještě mi ho vynesli dvě patra bez výtahu až za dveře, za což si mileráda připlatím. Pečivo tam maj lepší než v Lidlu (kde je toho většina rozpejkaná a kváskovej chleba tam nenajdu), máslo stojí stejně jako v Lidlu, ty jejich provátní značky třeba na mlíčný nejsou marný a třeba kvalitní krájená šunka 150 g za 38 mi nepřijde nějak přehnaná. Jinak třeba maso je tam drahý fest, některý ty jejich pekařský výrobky nebo děsně speciální zelenina jsou za dost nesmyslnou cenu, ale tak to prostě nekupuju, no. Kolem a kolem, tak jednou do týdně minimálně tam nakoupím, hlavně těžký věci, co se mi nechce vláčet po schodech.
Ale jako jasně, oběhat si obchody po akcích, tak tomu se Rohlík nemůže přiblížit, ale holt to chce věnovat tomu čas a energii.

Taky máme několik let Rohlík Premium a jsem spokojená :pankac: Ještě objednáváme v Košíku, střídám to s Rohlíkem. A tak 1× týdně jezdíme na větší nákup do Lidlu. Tam je levnější maso, zelenina, ovoce plus nějaké akční zboží, co je zrovna v letáku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat