Jak nakupujete potraviny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak víte co máte v mrazáku?
Máte nějaký systém?
My máme horní šuplík pečivo a máslo a ryby.
Prostřední - tam je maso a spodní zelenina + houby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Máte nějaký systém?
Normalne seznam na papire
Co si vezmes, odskrtnes. Ale my mame pultak, bez toho by clovek prehled nemel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Máte nějaký systém?
Pytlíky nám popsané a maso mám v jednom a půl šuplíku ze tří. A tak nějak si pamatuju, co tam plus minus stejná a co odzirame.
Babička měla ještě ten seznam na dvířkách, ale to jsem líná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Máte nějaký systém?
Nahoře maso, uprostřed pečivo, dole zelenina…věci tam jsou max tři měsíce, reálně 2,takže nepopisuju, neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková haha, no tak krom těch dvou uvedených ještě ráda dělám buddha bowls - zelenina (salát, ředkvička, cherry rajčátka…), luštěnina (preferuju cizrnu nebo černé fazole, obé z konzervy), protein (buď si opeču v troubě tofu, nebo např krůtí kousky orestuju a promíchám se sweet chilli omáčkou, v nouzi nakrájím marinovaný tofu a hodím ho tam jak je), dip (zakysaná smetana, jogurt, ochutit česnekem a bylinkama, podle chuti) a posypka (sezam, slunečnicová semínka…). Super na zpracování různých zbytků, fantazii se meze nekladou.
Nebo baked feta pasta - do pekáčku dáš kostku feta sýru (je-li zrovna nekřesťansky drahý, nahradíš balkánem - není to tak dobrý, ale furt je to dobrý), nasypeš cherry rajčata (nešetřit na ceně, ale nejlepší jsou domácí), zakapeš olivovým olejem, posypeš pepřem a bazalkou a upečeš. Mezitim uvaříš těstoviny. Upečený pekáček vytáhneš, rozmačkáš obsah na omáčku, naliješ na těstoviny, jíš.
Nebo pomalu pečené krůtí prsa (hodíš do zapékacího pekáčku na 150 stupňů, podleješ vodou, zaklopíš víkem, pečeš), pak to natrháš vidličkama, k tomu čerstvá bagetka a salát dle chuti. Tohle sice trvá dlouho, ale nemusíš u toho stát.
A tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans díky, no máš hodně odlišný styl bohužel, až na tu krutu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková nj, středoevropskou klasiku provozuju pouze mám-li na to čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans píše:
@Bubla Bůčková nj, středoevropskou klasiku provozuju pouze mám-li na to čas
Já jedu rizoto, Čína, uho, pečené maso, zapečené maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bydlíš ve městě, proč nechodit denně, ne? Koupíš to, z čeho plánuješ vařit a dělat svačiny, víc ani ťuk. Ideálně, když tě baví letáky, tak věci v akci. Místo pro uložení potravin tak nepotřebuješ, jako ten olej, cukr, mouku, ocet, cibuli, brambory, vločky, oříšky, ty snadno do jedný skříňky dáš. Něco málo lednice a mrazák.
Pokud bydlíš na vesnici, tak ty úložný prostory pro potraviny potřebovat budeš, to není na denní dojíždění kvůli nákupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já sepisu jídelníček na týden, obědy a večeře. Objednám Tesco, chodím pak jen pro drobnosti: sýr, šunka, atd. Pečivo mám v mrazáku.
Inspirují se teď hodně stránkou budgetbytes a fajn je taky máma v kuchyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adelka-adela píše:
Ahoj, můžete se prosím podělit o to, jak často chodíte na nákup potravin? a co vše třeba kupujete?
Já mám problém. Neumím nakoupit potraviny na více dní a chodím do obchodu každý den. Nejen že mě to nebaví, ale co si budem.. jdete třeba jen pro pár věcí, co chybí na oběd a vezmete dalších 5, co ani tak nepotřebujete.
Jsem typ, co rád sleduje akce, letáky, takže přibližně vím, co je, kde v akci a věci, které kupujeme častěji si vypisuji na papír, at vím. Jenže… já prostě neumím vymyslet jídlo na celý týden dopredu, mám problém vymyslet vůbec jídlo na den dopředu.
Upřímně, jsem na to sama, chlap mi dá jen kartu a vše zařizuji já.. On málokdy vymyslí jídlo.. Ale zas když už vaří on, tak se to dá aspon jístZpět k nákupu. Kolikrát jdu do obchodu a ještě v něm přemýšlím, co na ten oběd uvařit… mám na papíře vypsaná nějaká jídla, co máme nejradši, ale točí se to pořád dokola. Jinak vaření mě absolutně něbaví a neumím to.. málokdy se mi něco podaří.. i z toho mám pak třeba špatnou náladu, že nic neumí.. Takže asi jsem celkově ztracený případ. Jen jsem chtěla nějak omezit to každodenní nakupování.. nebaví mě to
snažím se mít nějaké věci v zásobě doma, ale máme to tu maličké takže žádná spíž u nás není, vše mame naskládané ve skřínce pod troubou a to je fakt málo místa.
No rada pro mě asi není, ale ráda si přečtu vaše zkušenosti, jak jste zvyklé nakupovat, vařit.. třeba mě to nějak nakopne a něco vymyslím. Děkuji holky a omlouvám se za dlouhy text![]()
Mě by šlak trefil, když nakoupím např na 3Az4 obědy a chlap si ráno vymyslí něco, co doma prostě není.. naštěstí nemá problém pro to okamžitě zajet. Já ten problém mám. Já bych radši vymyslela něco z toho, co se krčí v lednici. No, a tak si jezdí ob den na nákup. Taky ví, že bych koupila jen to, co potřebujeme a nic navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Skoro denně vidím i u nás na dědině auto rohlíku. Nevím teda, jestli sem něco vozí nebo tady ten člověk bydlí.
To je dosud nezjistila. Ale potkávám ho denně. Průběžně. V různých hodinách.
My to nevyužíváme. Krom jednou v covid karanténě iTesco. Nezvykla jsem si na tuhle službu.
A jak to vychází cenově nebo kvalitou, výběrem? V době Covidu jsem potřebovala pro nemocného na jednu vesnici, ale ani rohlík ani Tesco do té lokality nejezdí, to mě docela překvapilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
A jak to vychází cenově nebo kvalitou, výběrem? V době Covidu jsem potřebovala pro nemocného na jednu vesnici, ale ani rohlík ani Tesco do té lokality nejezdí, to mě docela překvapilo
My jeden čas objednávali na Košíku nebo Rohlíku (nabourání auto a karantény) a výběr nic moc a to víš, že je to dražší. Na něco jako „letaková akce“ zapomeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
My jeden čas objednávali na Košíku nebo Rohlíku (nabourání auto a karantény) a výběr nic moc a to víš, že je to dražší. Na něco jako „letaková akce“ zapomeň.
Myslela jsem si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit