Deprese, léky atd.

629
19.3.10 06:39

Deprese, léky atd.

Moc prosím o radu.
Asi před rokem a půl jsem z důvodu deprese začala brát Apo-Parox. Asi po půl roce mi byl vysazen takže od září 2009 jsem neměla.Asi v listopadu mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy a zároveń se mi začala vracet deprese. Dostala jsem Euthyrox s tím že možná on na tu depresi může zabrat taky. Bylo mi hůř a hůř a od tohoto ledna opět mám antidepresiva. Hrozné stavy úzkosti, bušení srdce, pocení v noci a hrozná únava. Takže vlastně beru zároveň euthyrox a AD.
Necítím naprostou žádnou úlevu po těch AD a to je již 3 měsíc.
Prostě jsem ve stavu kdy nevím jestli přestat brát euthyrox na štítnou žlázu jestli nějak neovlivňuje ty antidepresiva a neučinkují nebo opravdu potřebuji jiná antidepresiva která zaberou.
Na kontrole u lékaře mi bylo řečeno že léky na štítnou žlázu toto nezpůsobují..nějaké vedlejší účinky tak je brát musím. Tak proč mi nezabírají ty AD jsem nešťastná z toho, unavená fakt nevím. Přitom Apo-Parox mi před rokem a půl zabíral dobře.Připadám si jak hypochondr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
irinek
19.3.10 07:18

Ahoj, to moc nevím jak pomoci. Řekla bych jestli nezajít za psychologem a nechat si napsat jiné antidepresiva. Je možnost, že by si na ně člověk zvykl a možná proto už nezabírají. Zkusila bych to řešit asi takto.

• Citovat
  • Upravit
15404
19.3.10 07:19

Lajlo, poprvé mi AD zabrala hned, při opakované léčbě až tak po 4.měsíci, bohužel (a to jsem měla silnější léky)… Nevím, jestli léky na štítnou žlázu mohou takhle ovlivňovat AD (u mě třeba AD ovlivňovala antikoncepce), pokud ti ale opravdu nevyhovují, necítíš se dobře, tak bych si je rozhodně nechala vyměnit za jiné! Na trhu je spousta jiných AD :wink:

Držím palce, ať je ti brzo líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
19.3.10 08:22

Účinek antidepresiv se po opakovaném nasazování bohužel může snižovat a prodlužovat se doba ‚nástupu‘ účinnosti…

Nejsem odborník, ale mám pocit, že léky na štítnou žlázu tedy psychický stav ovlivňovat můžou, to ti řekli přímo na endokrinologii, že ne? A vzájemně se ovlivňovat s AD taky…

Chtělo by to kvalitního psychiatra, který se v medikaci dobře vyzná.

Moc držím palce, ať je brzy líp! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
19.3.10 08:32

Ahojky nevím zda jsem to správně pochopila,ale dostala jsi na depresivní a úzkostné stavy opět ten APO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
19.3.10 08:51

Ahoj, léky na štítnou žlázu samozřejmě náladu ovlivňují, ale úplně jiným mechanismem, než AD - a to tak že substituce hormonů - Euthyrox, Letrox - což bereš ty. Ty by měli zrychlovat metabolismus a tím „zlepšovat náladu“ samozřejmě to není samospasitelné, ale jejich užívání je nutné. No a co se týče antidepresiv, je třeba se poradit se s psychiatrem. Pokud jsi dostala stejný lék jako na podzim, tak žádat výměnu a pokud jiný, poradit se zda ještě počkat - třeba ještě počkat těch 4-6 týdnů, jak radily holky. :wink:
přeju ať je co nejřív lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jeancha
5.2.13 01:02

Jsem trochu zpozdena, ale kdyby to nekdo jeste cet, at to da dal. Ryby, morske plody, more, seminka, hory, svetelne ozarovani nad 10tis. Luxu denne vickrat denne, pohyb venku, vseobecne resi spousty veci. Navic, AD ti snizi sexualni apetit, ani zaludek ti nebude vdecnej za chemickej humus, kterej do sebe naperes misto premysleni vlastnim celem.. Jo, ono se to radi, kdyz clovek celej zivot se snazil sportovat a na horach zil. A ted nezije a ceka, ze to je otazka casu. Takze, jak na siti nekdo prava lidem- hodne svetla- se k tomu :hug: pripojuji.

• Citovat
  • Upravit
jeancha
5.2.13 01:10

Jsem trochu zpozdena, ale kdyby to nekdo jeste cet, at to da dal. Ryby, morske plody, more, seminka, hory, svetelne ozarovani nad 10tis. Luxu denne vickrat denne, pohyb venku, vseobecne resi spousty veci. Navic, AD ti snizi sexualni apetit, ani zaludek ti nebude vdecnej za chemickej humus, kterej do sebe naperes misto premysleni vlastnim celem.. Jo, ono se to radi, kdyz clovek celej zivot se snazil sportovat a na horach zil. A ted nezije a ceka, ze to je otazka casu. Takze, jak na siti nekdo prava lidem- hodne svetla- se k tomu :hug: pripojuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.19 16:59

Úzkosti?

Ahoj potřeboval bych poradit. Jsem diagnostikovány na úzkostnou poruchu. Asi 14 dní jsem bez léků vysadil jsem je. (Postupně) Zda se mi že se teď už neprojevuju úzkostně. Jen co ráno vstanu je mi zle z toho že jsem se vůbec probudil. Jsem nešťastný a ani nevím z čeho. Připadám si jak největší odpad a nevidím žádný pěkný náhled do budoucnosti. Spíš žádný. Zdá se mi že nemám vůbec na nic sílu a připadám si pořád unavený. I po dlouhém spánku jsem vyčerpaný. Občas mám průjmy a skoro každý den zvracím. Občas si jen tak sednu a začnu brečet z ničeho nic. A taky moc nejím 1-2× za den protože nemám na jídlo ani pomyšlení. Jsou tohle ještě vůbec úzkosti? Poraďte mi prosím

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.9.19 17:13

Jsi zahrabaný v ukázkové depresi. Zajdi za psychiatrem, vrať se k nějakým lékům a vstup do psychoterapie.

A ano - po té, co z vlastní vůle vysadíš léky, tak si v neurochemii uděláš guláš a zpět se to musí vracet větším kalibrem, než co si vysadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pattybouvier
1.9.19 17:29
@Anonymní píše:
Ahoj potřeboval bych poradit. Jsem diagnostikovány na úzkostnou poruchu. Asi 14 dní jsem bez léků vysadil jsem je. (Postupně) Zda se mi že se teď už neprojevuju úzkostně. Jen co ráno vstanu je mi zle z toho že jsem se vůbec probudil. Jsem nešťastný a ani nevím z čeho. Připadám si jak největší odpad a nevidím žádný pěkný náhled do budoucnosti. Spíš žádný. Zdá se mi že nemám vůbec na nic sílu a připadám si pořád unavený. I po dlouhém spánku jsem vyčerpaný. Občas mám průjmy a skoro každý den zvracím. Občas si jen tak sednu a začnu brečet z ničeho nic. A taky moc nejím 1-2× za den protože nemám na jídlo ani pomyšlení. Jsou tohle ještě vůbec úzkosti? Poraďte mi prosím

Ahoj, podobné příznaky měla má matka, když jsem byla malá. Často brečela (obzvlášť když si dala víno) a pak zvracela. Měla to z táty. Pak se rozvedli a začala pít ještě víc… měla úzkosti, vůbec nejedla, byla silnější a zhubla hádám tak 15-20kg… nedokázala si připustit že je na tom špatně… Dotáhla jsem ji k doktorovi a dostala nějaké léky na úzkost a je to mnohem lepší… Klára

• Citovat
  • Upravit
10
26.12.19 16:06

Dobrý den mužu na pangrol alkohol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 20:33

deprese, léky na depresi

Nemuzu uverit tomu ze to pisu ale posledni dobou nezvladam, potrebovala bych poradit leky na depresi, na nic jinyho uz to nevidim. V zadnym pripade nejdu k psychologovi, tam kdyz jsem minule byla tak me pomalu seřval:Dd proste psycholog ne!!! Spis nez aby to byly leky na spanek a uklidneni, potrebovala bych leky co te uvolní, budes v pohode a nic te nerozhodi, budes se usmivat a cejtit se dobre proste, zni to blbe ale snad chapete, happy pills, diky btw nikam nejdu neco co se da sehnat v lekarne

• Citovat
  • Upravit
3699
5.7.20 20:54
@Anonymní píše:
Nemuzu uverit tomu ze to pisu ale posledni dobou nezvladam, potrebovala bych poradit leky na depresi, na nic jinyho uz to nevidim. V zadnym pripade nejdu k psychologovi, tam kdyz jsem minule byla tak me pomalu seřval:Dd proste psycholog ne!!! Spis nez aby to byly leky na spanek a uklidneni, potrebovala bych leky co te uvolní, budes v pohode a nic te nerozhodi, budes se usmivat a cejtit se dobre proste, zni to blbe ale snad chapete, happy pills, diky btw nikam nejdu neco co se da sehnat v lekarne

Podívej se, takové léky co koupíš v lékárně nejsou. Ty nechceš léky na uklidnění, ale to co od nich považuješ tak uklidnění je. Máš dvě možnosti - buď chceš pomoci a půjdeš k psychiatrovi (prostě zajde ráno do nemocnice na ambulanci, objednávat se nemusíš), nebo sice pomoci chceš, ale nic pro to neuděláš. Psychiatr tě vyslechne a pokud je třeba, nasadí ti léky. Na uklidnění, případně na spaní. Většina lidí po tomto říká, že nechápou, proč nešli dřív a proč to odkládali. Psycholog ti léky nepíše, ten si s tebou povídá. Dobré je mít léky a s psychologem to rozebrat a pochopit. Mimochodem, proč tě psycholog „seřval“? To by mě docela zajímalo. Nebo ještě to můžeš anonymně vypsat tady ty svoje problémy, když nic jiného, tak tě tady ostatní rozeberou a pomůžou třeba něco pochopit, nebo se díky názorům rozhodneš co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.7.20 21:05

Tak záleží, jak těžký kalibr potřebuješ. To, co je volně prodejné, nemá - logicky - nijak extra silné účinky. Dražé z třezalky třeba. Ale pokud jsi /byla jsi/ v péči psychologa, tak asi potřebuješ něco silnějšího a lépe cíleného, a to bez předpisu nepořídíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí