Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.Ráda bych se zeptala, jestli je mezi vámi taková, která s tímto problémem má nějaké zkušenosti. Jsem v 17 týdnu těhotenství, je to mé první. Poslední čtyři roky nedělám nic jiného, než, že běhám k doktorce s mykozama, proto jsem se nechala raději očkovat proti rakovině děložního čípku, je to asi rok. Při poslední prohlídce mi doktorka řekla, že mám na čípku květák a poslala mě na onkogynekologii do Prahy k Apolynáři. Teď čekám na výsledky cytologie a na termín mé návštěvy v Praze. Jsem ale z toho špatná, protože nevím, co mě čeká a jestli to bude mít nějaký vliv na miminko. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. J
Příspěvek upraven 17.03.10 v 11:37
Ahojky Juparano,takhle od pc Ti toho moc neřeknu.Především záleží na tom,jak dopadne cytologie a kolposkopie od klinika.Když to řeknu laicky a budeš tam mít něco,co bude vyžadovat zákrok,tak určitě budou opatrný,aby mimi neublížili,ale nikdo Ti nic zaručit nemůže a pak je ta lepší verze,že s Tebou udělají něco až budeš mít po porodu.Když bys chtěla konzultovat nějaké výsledky,tak mi můžeš napsat zprávu.Věnuji se cytologii 9.let,když nebudu vědět mohu se zeptat
Držím palce a neboj se.
ahoj, taky jsem měla v prvním těhotenství na čípku změny, kvůli kterým jsem docházela na onkogynekologii jak během těh., tak po něm. Bhem těh. jsem měla jen kontroly, po porodu (rodila jsem spontánně) mi s určitým odstupem doporučili konizaci (šla jsem na ni asi rok po porodu). Závěr histologie byl nezhoubné změny, ještě nějakou dobu poté jsem na onkogyn. docházela pro kontrolu.
Záleží určitě na výsledcích, takže držím palce, ať dopadneš podobně dobře jako já ![]()
Eliška píše:
ahoj, taky jsem měla v prvním těhotenství na čípku změny, kvůli kterým jsem docházela na onkogynekologii jak během těh., tak po něm. Bhem těh. jsem měla jen kontroly, po porodu (rodila jsem spontánně) mi s určitým odstupem doporučili konizaci (šla jsem na ni asi rok po porodu). Závěr histologie byl nezhoubné změny, ještě nějakou dobu poté jsem na onkogyn. docházela pro kontrolu.
Záleží určitě na výsledcích, takže držím palce, ať dopadneš podobně dobře jako já
V těhotenství i po porodu bývají změny na čípku velké,samozřejmě je to individuální.To je fajn,že si zdravá ![]()
Děkuji vám „holky“. Jste moc hodné, že se mě snažíte podpořit. Je mi jasné, že mi víc napsat nemůžete. Zítra budu po obědě volat doktorce, tak se dovím, co ta cytologie a ten termín návštěvy v Praze. Tak dám vědět.