Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Nora4 netuším. Odjakživa jsem samotář a nedokáže se někomu otevřít. Držím vše v sobě.
@Anonymní píše:
@Nora4 netuším. Odjakživa jsem samotář a nedokáže se někomu otevřít. Držím vše v sobě.
A co třeba někoho( kamarádku) na psaní? Aspoň se tak někomu svěřit a snažit se mluvit o problémech… někomu kdo tě nevidí, nezná jen bude naslouchat??
Asi by sis měla dát do pořádku zdraví než otěhotníš. Ono mateřství je pořádný nápor na psychiku. Měla bys to řešit s lékaři a znovu nasadit AD, jestli ti pomáhají.
Ano přesně tak, musí být zdravá maminka, aby bylo spokojené miminko. V dnešní době má psychiatra každý druhý, není se za co stydět. Najdi si nějakého koníčka, choď hodně do přírody., hlavně ne jen do práce a domů. Máš manžela a tomu můžeš říct všecko. Hlavně to nedus v sobě. Neboj, to bude zase dobré.
Problém je, že jsem dost v prde** z toho, že nejde otěhotnět. Když jsem prodělávala ZT, tak přišla svagrova, že je těhotná, to mě dostalo na dno a od té doby se nemohu nějak odlepit. Zkusila jsem AD vysadit před 4 mi měsíci, zdálo se vše v pořádku, ale poslední dobou se to opět vraci. Začala jsem se věnovat cvičení a jíst zdravě.
Vyhledejte odbornou pomoc, a na dítě se prozatím nezameřujte. Jen na určitý čas dokud se vše neurovná. Taky rada jezdím na kole je to relax…
Některým lidem schází dostatek serotoninu v těle, protože si ho neumí vyrobit trávením potravy. Takže vyzkoušet doplňky stravy, které to suplují ten nedostatek serotoninu. Navíc - většina léků na depky tyto věci pro tvorbu serotoninu obsahuje. Tedy kromě uzemňovacích látek. Tím bych začal.
Deprese bohužel sama od sebe nezmizí. Zrovna teď koluje po internetu příběh ženy, které pomohli až elektrošoky. Mluví tmi o svém těhotenství https://www.sendire.cz/…elektrosoky/
@jajika35 píše:
Deprese bohužel sama od sebe nezmizí. Zrovna teď koluje po internetu příběh ženy, které pomohli až elektrošoky. Mluví tmi o svém těhotenství https://www.sendire.cz/…elektrosoky/
Elektrošoky taky nejsou zázrak, měla jsem je 4-krát a více mi pomohly z toho jen jednou, jen letos jsem je měla 2-krát (zima, jaro). Jinak tu ženu, která tam o ECT mluví, znám, chodili jsme tam na ně v Bohnicích nějak ve stejnou dobu v tom roce 2016.
Zdravím, je mi 23 let a trpím depresemi. Je to se mnou, jak na houpačce. Už od 12 let jsem trpěla úzkostmi a poškozovala se (šikana, pocit méněcennosti). Od 14 let jsem měla přítele (nyní manžel). A vše se tak nějak uklidnilo vrátilo se to cca 2 roky zpět. 3 roky se snažíme o miminko, z toho jeden ZT před rokrm, chceme začátkem roku opět chodit do centra asistované reprodukce. Mám psychicky náročnou práci. Před 4mi měsíci jsem vysadila AD a nárazově beru Neurol. Opět se cítím na dně a nepotřebná. Několikrát denně mi hlavou běží myšlenka, že bych radši zemrela. Vím, že na světě jsou lidi, kteří jsou na tom o hodně hůře. Nevím jak dál… Opět AD? Prosím o radu.